Comienzan las charlas del ACI  para futuros padres y madres

El servei municipal d'Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI) ha iniciat avui el cicle de xarrades periòdiques dirigides a futurs pares i mares per part de les professionals de l'ADI, Ana Vicent i Lina Puig, en els Centres de Salut de Borriana

A través de les xarrades es pot reflexionar conjuntament sobre diferents temes educatius que poden ajudar els futurs pares i mares a interactuar amb els seus xiquets i xiquetes de la forma més beneficiosa per al seu desenvolupament.

També es pretén donar a conèixer a les famílies el servei ADI, un servei d'atenció primària i primerenca format per una psicòloga i una pedagoga i especialitzat en l'atenció i suport a l'educació en la primera infància, entre els 0 i els 3 anys, amb la finalitat que puguen beneficiar-se de les seues prestacions.

Des de l'ADI es pretén contribuir a generar entorns favorables al desenvolupament infantil, proporcionant recursos per a millorar el clima familiar i prevenir possibles problemes, així com abordar de forma precoç els que es detecten.

L'ADI ofereix als pares i a les mares un instrument perquè els xiquets i les xiquetes visquen en les condicions més adequades possibles i adquirisquen el millor nivell emocional, motriu, cognitiu, lingüístic i social, dins de les seues possibilitats; aportant una adequada intervenció professional.

El regidor d'Educació, Joan Ramon Monferrer, ha manifestat que el servei s'ha convertit en “una referència a nivell provincial per la seua professionalitat i pel seu èxit a l'hora de detectar i tractar problemes d'aprenentatge de forma primerenca”, i ha considerat “essencial” la intervenció des de l'àmbit municipal en l'educació de la infància.

Aquest servei proporciona eines a les famílies per a augmentar els recursos emocionals i intel·lectuals dels seus fills, i preveu les necessitats educatives especials per a sol·licitar els recursos pertinents.

Així mateix, organitza nombroses activitats de caràcter preventivoeducatives, dirigides tant als pares com als educadors, com ara tertúlies, tallers o activitats.de formació.