Un total de deu estudiants procedents de la Comunitat de Madrid han passat el cap de setmana en el port de Borriana abans d'iniciar el recorregut que durant set dies els portarà a Eivissa, Formentera o Les Columbretes

La Goleta San Sebastián de 25 metres d'eslora i 6 metres de màniga ha estat atracada aquest cap de setmana en Port de Borriana a l'espera que s'inicie el viatge que portarà a un total de deu alumnes pertanyents als centres GSD de la Comunitat de Madrid a recórrer durant set dies diferents illes del Mediterrani. El projecte Bitàcola que ha triat el Port de Borriana com a seu inicial per al trajecte consisteix en un aula de mar que el seu objectiu principal és l'acostament dels alumnes als valors ambientals, culturals i històrics del Mare Nostrum, com a bressol de la cultura mediterrània. Si el passat any quan va néixer la iniciativa el recorregut de la goleta va portar a una altra desena d'estudiants des de Màlaga fins a Tetuán, aquest any s'han decidit per visitar les illes d'Eivissa, Formentera o Les Columbretes. Abans que els deu estudiants arribaren aquest cap de setmana a través del tren fins a la ciutat de Borriana, han hagut de passar per un procés de selecció gràcies als treballs especialitzats presentats durant el mes de maig.
Els regidors de Zona Marítima, Vicent Aparisi, de Turisme, Santiago Zorío, i de Medi ambient, Bruno Arnandis, van voler donar una calorosa benvinguda tant als deu estudiants com al professorat que els acompanya durant el viatge i també a l'expedició que s'encarrega que res falli en la goleta i que els alumnes arribin a bon port. Per a això, van oferir a cadascun dels estudiants els obsequis commemoratius de la ciutat de Borriana, a més de regalar al capità de l'embarcació un exemplar de la Història de Borriana escrita per Martí de Viciana.
Tal com explica el dossier informatiu sobre la iniciativa i com destacava l'edil de Zona Marítima, Vicent Aparisi, “és genial poder unir entreteniment i coneixement del nostre entorn amb projectes com el de Bitàcola. Hem volgut que com a port d'inici del viatge, els estudiants i la tripulació se senten com a casa durant les dues jornades que passen a Borriana”. Per la seva banda, el regidor de Turisme, Santiago Zorío, destacava que “estem molt contents que projectes com a aquest trien a Borriana com a punt de partida, la qual cosa vol dir que existeix un prestigi i un coneixement de les nostres instal·lacions portuàries, alhora que se segueix donant a conèixer la nostra ciutat gràcies a la seua visita”.
Els deu estudiants visitaran inicialment els Illes Columbretes, ja que a causa de l'estudi previ realitzat per la tripulació sobre els vents, es va decidir ja a Borriana que era millor realitzar la visita a l'anada i no durant el trajecte de tornada com inicialment estava previst. A continuació viatjaran fins a la part nord de la illa d'Eivissa, i finalment coneixeran part de Formentera per tornar d'ací a set dies i culminar l'experiència amb una visita al Oceanogràfic de València.