Informe metereológico para poderreclamar las indemnizaciones por las lluvias

Davant les pluges torrencials de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que van afectar Borriana dimarts passat, 31 de març, i la matinada del dimecres 1 d'abril, que van provocar inundacions en la zona marítima de la localitat i van deixar importants danys en habitatges, l'Ajuntament facilita l'informe meteorològic perquè les persones afectades amb danys materials puguen realitzar les seues reclamacions a les asseguradores.

Cal recordar que les precipitacions registrades durant aquests dos dies de la setmana passada en les estacions meteorològiques de l'Ajuntament i de Santa Bàrbara van tindre un extraordinari acumulat de 163,4 L/m² i 215,8 L/m², respectivament.

A més, com a dada insòlita, les pluges van deixar més de 40 litres per hora, durant més de tres hores seguides. Alhora, cal tindre en compte que al mes de març el litoral valencià ha patit 4 DANA seguides, fet molt anòmal, i més encara al mes de març.

L'informe meteorològic per a adjuntar a les sol·licituds d'ajudes pels danys ocasionats per la DANA pot ser consultat i també descarregar-se en la pàgina web de l'Ajuntament:

http://www.burriana.es/ayuninf/destacados/2020-03-informemetereologico.pdf

Un total de 473 xiquets i xiquetes d'11 centres educatius de Borriana participaran enguany en les plantacions i reforestacions en la zona de la platja de l'Arenal que la regidoria de Sostenibilitat Mediambiental durà a terme durant la campanya del Mes de l'Arbre.

Els xiquets i xiquetes del col·legi Penyagolosa han sigut els primers protagonistes d'una sèrie de jornades de plantació que durant un mes es desenvoluparà en la zona i que suposarà plantar més de 100 arbres de pins blancs i pins pinyers xicotets en la zona al costat del Mercat de la Mar, i de tamarit (tamariu) en la zona de Malva-rosa.

Segons ha explicat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, aquesta activitat s'emmarca en la commemoració del Dia Internacional dels Boscos, que se celebra el 21 de març, i ha destacat que, a més del treball de reforestació, la iniciativa comporta la implicació dels escolars i del professorat dels centres educatius, la qual cosa suposa un “estratègic sistema per a la difusió de la consciència ambiental, el coneixement ecològic i les actituds i valors compromesos amb el medi ambient”

Arnandis ha subratllat que serveix perquè els ciutadans i les ciutadanes del futur “prenguen molta més consciència sobre la importància de la conservació d'espais naturals i sobre aquelles espècies invasores que poden suposar un gran problema, i que precisament per això plantem les autòctones”.

Així mateix, el responsable municipal de l'àrea mediambiental ha agraït “als centenars de persones que durant els últims anys no han dubtat ni un moment a participar en les diferents campanyes de plantacions d'espècies autòctones en el conjunt del nostre terme municipal” i, especialment, “als més de 2.000 escolars de la ciutat que cada any se sumen a la campanya del Mes de l'Arbre en el municipi”.

Arnandis ha assegurat que en els últims quatre anys, i només a través d'aquesta campanya del Dia o el Mes de l'Arbre, s'han arribat a plantar en les diferents zones sobre les quals s'ha actuat “prop de 1.000 exemplars de les diferents espècies autòctones que creiem que millor poden créixer i sobreviure en els espais naturals de Borriana”.

Sobre aquest tema, ha valorat que la labor dels centres educatius, i de col·laboradors com la Fundació Limne, serveix “tant per a recuperar i millorar els nostres espais naturals, com per a aconseguir que siguen ells i elles mateixos els qui en el futur personifiquen la defensa d'aquests espais i la importància de la conservació”.

A més, Arnandis ha recordat que altres col·lectius com l'Agrupament Escorta de Borriana o associacions de veïns com les del Port o del Grau també han participat en diferents campanyes, per això, considera que aquesta conscienciació “és cada vegada major i que la col·laboració d'institucions públiques com el Ministeri de Medi Ambient o la Generalitat han fet que també llocs com el Clot o la platja de l'Arenal siguen cada vegada més verds i estiguen més recuperats”.

En la campanya del Mes de l'Arbre participen xiquets i xiquetes d'11 centres educatius d'Infantil, Primària i Secundària del municipi, concretament, l'Escola Infantil Infant Felip, el CEIP Penyagolosa, Col·legi la Consolació, Col·legi Villa Fàtima, CEIP Pare Vilallonga, CEIP Novenes de Calatrava, CEIP Roca i Alcalide, CEIP José Iturbi, Col·legi Illes Columbretes, Col·legi Salesians i l'IES Llombai.

La Junta del Consorci del Millars liquida el presupuesto 2019 y releva la presidencia

L'última Junta de Govern del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars, presidida per l'alcaldessa, Maria Josep Safont, i celebrada avui a Borriana ha aprovat la liquidació del pressupost de 2019 i el relleu ja previst en la presidència, que a partir d'ara assumirà l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí.

Segons ha explicat Safont en la sessió, a més s'ha ratificat el Decret de Presidència per a la sol·licitud de les ajudes de millora en les zones humides i també s’ha fet balanç de les principals actuacions realitzades pel Consorci durant el seu mandat l'any passat, 2019.

Entre les quals ha citat les visites guiades al Paisatge Protegit oferides pel Consorci a través de la Fundació Bressol principalment a col·lectius escolars, les diferents visites realitzades per les escoletes de Pasqua i Estiu dels municipis d'Almassora, Vila-real i Borriana, que han gaudit de servei gratuït de transport, o les diferents jornades de plantacions dirigides a diferents grups i a les diverses celebracions del dia de l'Arbre.

Així mateix, l'alcaldessa de Borriana ha destacat que l'any passat es van elaborar els plecs per a l'adjudicació dels treballs per a l'eliminació de l'espècie invasora del canyar en diverses zones del paisatge protegit del riu i als quals es destinaran al voltant de 60.000 euros.

Concretament, ha indicat Safont, es tracta de la retirada de les canyes mitjançant el desbrossament de la part aèria i, posterior, tractament químic per a recuperar les zones on s'està perdent la qualitat ecològica i ambiental.

Treballs que se centraran en les proximitats de l'ermita de Santa Quitèria i en les llacunes del terme municipal d'Almassora, en el molí Paquero en el terme municipal de Vila-real i en el Pas de la Pila en el terme municipal de Borriana.

D'aquesta forma, ha explicat la primera edil, “es retornarà la zona d'actuació el seu estat original, amb el que millorarà el seu ecosistema i es propiciaran els processos de nidificació de les aus i l'ús poblacional de la zona”.

Les actuacions previstes en la proposta, segons l'alcaldessa de Borriana, tenen un doble objectiu: “preservar i millorar la qualitat ecològica i ambiental de la zona humida, on es troba una gran varietat de poblacions faunístiques i comunitats vegetals de gran interés”.

Finalment, l'alcaldessa ha manifestat que ha sigut un honor presidir el Consorci i ha expressat els seus millors desitjos a la nova presidenta, l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí.

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars està gestionat pels Ajuntaments d'Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana. La presidència és alternativa i l'assumeix, cada any, l'alcalde o alcaldessa de cadascun dels tres municipis.

A la Junta de Govern del Consorci del Millars d'aquest matí han assistit també l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i representants municipals dels tres municipis, de la Diputació i de la Generalitat.

Tres propostes han resultat guanyadores en el concurs d'idees per a l'ordenació i adequació del centre urbà de Borriana, cofinançat al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2024-2020.

Després d'examinar els panells gràfics descriptius i valorar les memòries de les 14 candidatures que han optat al concurs, els membres del jurat reunits avui, han resolt assenyalar com a propostes guanyadores les presentades sota els lemes Buris Ana 2030, Palimpsest i Ull de la Vila, segons ha assenyalat el regidor d'Urbanisme, Bruno Arnandis.

El concurs d'idees s'emmarca en els preliminars d'un procés “més llarg i complex, que conclourà en la formalització del projecte definitiu i en la seua execució”, ha aclarit Arnandis. Es tracta, ha continuat, d'un mètode per a “recopilar idees i suggeriments sobre com afrontar la modernització dels espais urbans més representatius de Borriana, amb l'objectiu d'adequar-los a les necessitats, valors i aspiracions de la societat actual”.

El dictamen de l'elecció de les propostes, s'ha realitzat en funció de la seua “qualitat”, des de “l'interès espacial i urbà de les propostes i el compliment del programa de necessitats”, ha precisat el regidor d'Urbanisme.

Així mateix, ha indicat que en la seua avaluació també s'ha considerat “la integritat i la coherència constructiva del projecte, la posada en valor de l'espai públic, la qualitat de la imatge de l'edificació i el seu entorn, viabilitat i funcionalitat tècnica, així com la justificació econòmica de la solució”.

També ha destacat Armandis com a element comú en moltes de les solucions plantejades, “l'ús de sistemes urbans de drenatge sostenible (SUDS) i de paviments fotocatalíticos capaços de disminuir la contaminació atmosfèrica, encara que l'ús d'aquests últims xoca amb el pla especial del barri antic que obliga a usar pedra natural".

El jurat compost per l'alcaldessa, Maria Josep Safont, com a presidenta i per Bruno Arnandis, Ivan Cabrera, Jaume Prior, Juan Francisco Martínez i Ramón Miravet com a vocals, i amb Il·luminada Blay com a secretària amb veu però sense vot, ha decidit a més repartir la dotació econòmica de 22.500 euros (IVA inclòs) a parts iguals entre les tres propostes guanyadores.

Amb el pagament del premi, el Consistori adquirirà plena disponibilitat per a, en un futur, desenvolupar o contractar la redacció d'un projecte a partir de les idees desenvolupades en els treballs guanyadors.

Així mateix, el Consistori podrà proposar, durant la redacció definitiva del projecte que desenvolupe les idees guanyadores, la introducció de les modificacions que considere oportunes per a “aconseguir una major adequació de l'objecte de l'actuació a les necessitats reals del municipi, sempre que no modifique substancialment les idees guanyadores del concurs”, ha precisat el responsable de l’àrea.

Motius de l'elecció

Respecte a les raons concretes per les quals han seleccionat les tres propostes, el jurat ha destacat de la proposta Buris Ana 2030, entre altres qüestions, com ha entés el conjunt format per la plaça Major, els jardins i el Pla com a gran escenari de la vida quotidiana i dels grans esdeveniments, unificant tots els espais amb un tractament unitari del pla de terra i una reinterpretació de la presència dels arbres dels jardins i del Pla que reforça aquesta idea.

A més, destaca el protagonisme i prioritat per als vianants és total i els espais i la percepció que se’n tindrà, pensats tant per al dia com per a la nit, amb fins i tot una proposta d'enllumenat. També resulta interessant la proposta d'ubicació d'aparcament de l'entorn del centre i els nous usos del vial.

De la proposta denominada Palimpsest, el jurat ha considerat la posada en valor dels arbres i les plantes com a protagonistes de l'espai públic, la disposició geomètrica dels quals unida al traçat del paviment reforça i dignifica la complicada morfologia del conjunt format per la plaça Major, els jardins i el Pla.

Igualment, la terrassa Payà acull un interessant edifici que inicialment acolliria un aparcament públic en altura però que, més endavant, podria canviar d'ús. La seua volumetria està magníficament integrada en el teixit urbà del barri.

Quant a la proposta Ull de la Vila, el jurat ha assenyalat l'interessant joc de geometries del paviment a la plaça Major i l'extrem nord-est dels jardins, que conjuga hàbilment la simetria axial de l'edifici de l'Ajuntament i l'obliqüitat de la Basílica de Salvador aproximant-la al centre de l'escena pública i donant-li un merescut protagonisme.

També ha ponderat que el traçat de l'antiga muralla queda al descobert, així com la base d'una de les torres de l'antiga porta de València.

Nueva edición de la campaña RAEECCIONA en Borriana

Borriana se suma a la nova edició de la campanya ‘RAEECCIONA’, una iniciativa promoguda per la Generalitat Valenciana amb la finalitat informar i conscienciar sobre la importància del correcte reciclatge d'aparells elèctrics i electrònics, segons ha anunciat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis.

Amb aquesta campanya es pretén impulsar la recollida dels Residus d'Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE), en els establiments de venda d'aquests productes i, per tant, incideix en la formació i la informació dels drets i obligacions que tenen els comerços de venda i distribució d'aparells elèctrics i electrònics, en relació a la correcta gestió d'aqueix tipus de residus.

També inclou, ha explicat Arnandis, “la conscienciació i la informació a la ciutadania en general, en relació amb les normes aplicables i opcions de les quals disposen per a la correcta gestió dels residus”, i ha animat, en aquest sentit, a la participació “activa” dels veïns i les veïnes”.

En aquesta segona edició de RAEECCIONA que es desenvoluparà en el municipi, demà dijous 5 de març de 10h a 14h, participen 8 establiments del municipi de venda d'aparells elèctrics i electrònics adherits. Concretament: Món Basar Electrònica, Cabedo Electrodomésticos, Electrodomésticos Garán, Electrodomésticos Josman, Electro Colp, Frielec Mi Electro, Ferreteria Sandalines, i Sandalines.

La campanya es complementa amb una acció de dinamització als carrers on estan situats aquests establiments, avinguda Pere IV, Menéndez y Pelayo, Raval, Encarnació, Ecce Homo, i plaça Generalitat i voltants. Per a la qual cosa, un equip de 2 informadors es desplaçaran amb patinets elèctrics, identificats amb la imatge de la campanya, visitaran els comerços locals adherits i recorreran els principals carrers del municipi informant la ciutadania.

Amb la finalitat de motivar la participació, Bruno Arnandis ha indicat que es repartiran elements promocionals i tríptics informatius. També se sortejaran un total de 10 patinets elèctrics entre les persones que acrediten la seua participació activa. Les bases de la promoció estan publicades en el web de la campanya www.raeecciona.org.

A través d'aquesta campanya, la Generalitat i l'Ajuntament de Borriana pretenen conscienciar sobre la necessitat de “saber reciclar” i, al mateix temps, de “garantir el correcte reciclatge d'aquests aparells que en moltes ocasions acaben en els contenidors convencionals, amb l'alt grau de contaminació i el perill per a la salut que generen”, ha lamentat el responsable municipal.

La segona edició de RAECCIONA es desenvolupa d'octubre de 2019 a març de 2020, amb la participació de 300 nous establiments, en total més de 650 repartits per les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

La campanya es desenvolupa a través de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, juntament amb els Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP), responsables de la gestió dels RAEES: Ambilamp, Ecolec, Ecotic, Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolum, EuropeamRecyclingPlatform i Fundació Eco-Raee’s.

La Regidoria de Medi Ambient juntament amb l’Agrupament Escorta Borriana (AEB) organitzen la primera jornada de conscienciació ambiental a Borriana amb l'objectiu d'acostar als veïns i a les veïnes del municipi els problemes climàtics, ambientals i de consum que està patint la societat i poden afectar a llarg termini el territori.

La xarrada titulada ‘Què passa i què podem fer a Borriana’ serà dissabte que ve, 22 de febrer a les 11.30 hores, amb una taula redona a l'auditori Juan Varea (c/ d'Ausiàs March, 12). En la qual participaran diferents experts en la problemàtica que explicaran, a través d'una dinàmica de participació amb el públic assistent, de quina manera està afectant aquesta situació mediambiental a Borriana, i com els veïns les veïnes de la ciutat poden, amb xicotetes accions, reduir l'impacte negatiu en el medi.

La taula redona estarà formada per Sara Herrero, llicenciada en Ciències Ambientals, especialitzada en la gestió d'ecosistemes litorals i responsable del voluntariat de la Fundació Limne, dedicada a promoure la participació ciutadana en la conservació i millora dels ecosistemes aquàtics.

També comptarà amb el doctor en biologia, Josep Joan Vicent Rubert, que ha treballat en l'àmbit de l'ecologia marina, l'impacte ambiental en el medi marí, declaració i gestió dels paratges naturals i millora dels ecosistemes aquàtics, i amb Marina Melià, tècnica ambiental de l'Ajuntament de Borriana i educadora ambiental, amb l'experiència a l'estranger com a professora de ciències.

El geògraf borrianenc, Jose Ramón Navarro, serà el moderador de la taula i qui introduirà als assistents en el context actual que viu Borriana i, al mateix temps, serà qui llançarà els principals arguments que estructuraran el debat.

A més, tenen prevista l'assistència a l'acte el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, i la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer.

Safont encabera reunión  con el servicio provincial de Costas

Una àmplia delegació municipal encapçalada per l'alcaldessa Maria Josep Safont s'han reunit al migdia d'avui a Castelló amb el cap del servei provincial de Costes del Ministeri, Fernando Pérez Burgos, i tècnics d'aquest departament, per a reivindicar de nou que s'escometen “com més prompte millor, les mesures oportunes per a la protecció del litoral de Borriana.

Safont ha acudit a la reunió amb part de l'equip de govern, amb representants de la Federació de veïns i veïnes del Mar de Borriana que inclou la Serratella, el Grau, el Port, Santa Bàrbara i Els Terrases, així com dels partits de l'oposició municipal, del PP i de Vox, convidats a acudir en grup a aquesta trobada per l'alcaldessa en el passat ple municipal del 6 de febrer.

Amb el debat obert a nivell estatal que la borrasca Gloria ha posat sobre la taula, i amb propostes de modificació de molts dels projectes de regeneració i protecció del litoral d'Espanya ja aprovats, l'alcaldessa després de la reunió ha mostrat cert grau de satisfacció pel compromís del Servei provincial de Costes que el projecte de protecció del litoral de Borriana “es manté intacte excepte escasses variacions”, i després d'assegurar que en cap moment “es paralitzarà”.

Safont ha manifestat que els danys i desperfectes ocasionats en el litoral del municipi pel temporal Gloria “es podrien haver evitat, o almenys minimitzat amb els espigons i la resta d'actuacions de protecció de la costa que des de fa anys estem esperant per part del Ministeri i que estan inclosos en l'Estratègia”.

Així, ha reclamat, “una vegada més”, que el govern Central escometa les obres promeses al municipi des de fa anys “encara sense executar”, i els “reiterats incompliments dels quals” obliguen a actuar al Consistori “cada vegada amb major freqüència amb cada nou temporal”, la qual cosa suposa “assumir nombroses obres d'emergència per a pal·liar les greus destrosses a les platges, passejos i altres zones marítimes causats per les borrasques”.

La delegació municipal ha exigit a l'uníson una vegada més al Ministeri de Foment que escometa, “d'una vegada per sempre, les actuacions i projectes promesos de regeneració i protecció del litoral de Borriana”. Més concretament, les obres pendents requerides són la construcció de quatre els espigons, la protecció de les goles, el reforç de diversos murs en la costa nord i les obres a la Serratella.

Totes elles, segons ha assegurat l'alcaldessa, previstes en l'Estratègia d'actuació del tram de costa comprès entre el port de Castelló i el port de Sagunt (Castelló sud)'.

Dels quatre espigons projectats, ha matisat, “dos estan qualificats com a prioritaris en la pròpia estratègia d'actuació”, i des de l'equip de govern municipal “els considerem urgents i per això continuarem exigint el seu compliment i estem disposats a abanderar qualsevol altra mesura reivindicativa.

Cal recordar que el pas d'aquest temporal Gloria va afectar bàsicament la línia marítima de la capital de la Plana Baixa i va deixar unes pèrdues que l'alcaldessa va xifrar en una valoració inicial dels tècnics en quasi 3 milions d'euros , malgrat la qual cosa, l'executiu municipal, “confia que les platges estiguen en un estat òptim abans de les festes de Setmana Santa i Pasqua.

Els principals danys, ha indicat Safont s'han produït en les zones de la Serratella i de les Terrasses, però també s'han vist afectades les platges, el passeig marítim, murs de protecció, vials i habitatges però, sens dubte, ha assegurat, on més caldrà invertir és en els danys estructurals i en les esculleres.

I, precisament, és la valoració inicial amb les diverses afeccions el que ja es va enviar a la Delegació de Govern perquè s'inclogueren les ajudes que s'atorgaran per la declaració d'emergència, i també se sol·licitaran les ajudes de la Generalitat, ha subratllat l'alcaldessa.

En la reunió, d'avui també s'han plantejat altres demandes del municipi sense resposta, com la reiterada des de fa anys de la construcció d'una passarel·la fixa en el Clot de la Mare de Déu, i que des de l'equip municipal de govern “vam plantejar l'any passat, amb fins a 5 propostes amb projectes tècnics i solucions”.

Comienzan las tareas de preservación y mejora del Clot

El regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, ha anunciat que el pròxim 27 de gener comencen les actuacions del pla de preservació i millora del Clot de la Mare de Déu. Es tracta d'actuacions de restauració i millora de la vegetació de ribera incloses en el Pla Hidrològic del Xúquer.

Els treballs previstos consistiran en la restauració i millora de la vegetació de ribera a través de l'eliminació d'espècies invasores, principalment la canya americana (arundo donax), en diverses zones de la ribera i la repoblació d'espècies autòctones.

Arnandis ha explicat que es tracta d'un pla puntual en dos fases, i que la primera s'allargarà durant, aproximadament, dos mesos i comportarà el tancament de l'accés a algunes zones del Paratge Natural en determinats dies per motius de seguretat.

En aquest pla participen la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), l'Ajuntament, la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la fundació Limne que gestiona i coordina totes les actuacions i té convenis amb la CHJ per a la custòdia de zones humides.

La primera fase desenvolupada per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer consistirà en l'eliminació de la canya d'unes tres hectàrees de la ribera del Clot que corresponen al Domini Públic Hidràulic (DPH), mitjançant el desbrossament de la part aèria i l’extracció de rizoma. Els treballs del qual es desenvoluparan en dos mesos, ja que en l'actualitat existeix presència de masses de canya comuna, i altres d’invasores, que empobreixen la diversitat de la vegetació de ribera.

L'objectiu d'aquest treball, ha assenyalat Arnandis, és “recuperar les zones on s'està perdent la qualitat ecològica ambiental, per la qual cosa també s'eliminaran espècies al·lòctones invasores i arbres morts principalment oms afectats per la grafiosis, una malaltia que aquesta assolant les omedes de tota Europa des dels anys 80, tal com indiquen dos informes tècnics un de ferrovial i un altre d'una assistència externa.

Sobre aquest tema, el regidor ha destacat que el condicionament hidrologicoambiental dels llits dels rius és una de les tasques “més costoses” de les encomanades en la Llei d'aigües de les Confederacions Hidrogràfiques.

Posteriorment, l'Ajuntament per part seua, ha precisat Arnandis, s'encarregarà de la segona fase, de la plantació amb espècies autòctones i del control del rebrot de les invasores. Concretament, del manteniment i de la repoblació de la zona amb espècies autòctones pròpies de la ribera i provinents de la conca mediterrània.

Aquests treballs de repoblació estaran cofinançats en un 50 per cent a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya, en l'estratègia EDUSI.

Segons han determinat, s'ha calculat inicialment una operació de repoblació de l'entorn valorada en 80.000 euros en diferents fases, i han estimat un cost d’aproximadament 30.000 euros per a enguany destinats als treballs de repoblació de les zones en les quals s'arranque la canya.

Pel que fa a les plantes autòctones amb les quals es repoblarà la zona, Arnandis ha indicat que són proporcionades pel Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

El responsable municipal de l'àrea ha manifestat que les actuacions previstes tenen un doble objectiu: “preservar i millorar la qualitat ecològica i ambiental de la zona humida, on es troba una gran varietat de poblacions faunístiques i comunitats vegetals de gran interès, i adequar les zones a l'ús poblacional”.

Finalment, Arnandis ha agraït a totes les parts la seua implicació en aquest pla puntual i especialment a la CHJ. Així mateix, ha recordat que el diumenge 2 de febrer se celebra el Dia Mundial dels Aiguamolls, el lema del qual enguany, ‘Aiguamolls i Biodiversitat’, resulta “molt adequat i en sintonia amb aquesta actuació que consisteix a recuperar la biodiversitat original de la ribera, substituint a les varietats oportunistes invasores, ja que la vegetació original manté una estructura variada que no ofereixen les oportunistes como l’Arundo”.