Durant els mesos de juliol i agost tindran lloc quatre tallers d'educació ambiental per a famílies, dues sessions de teatre actiu i dos tallers de neteja i reciclatge promoguts per Imedes

Les regidories de Medi Ambient i Turisme han presentat l'agenda d'activitats relacionades amb el respecte al medi ambient i la posada en valor dels recursos naturals amb dels quals disposa Borriana, que tindran lloc durant els dos propers mesos en diferents punts de la ciutat. Al costat dels edils de tots dos departaments, també ha estat present en la roda de premsa de presentació la presidenta de Claps, Elena Archilés, l'empresa que s'encarregarà de dissenyar i dur a terme els quatre tallers d'educació mediambiental per a famílies.
El màxim responsable de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Borriana, Bruno Arnandis, ha iniciat la presentació de l'agenda estiuenca explicant de forma general que “creiem que el conjunt d'activitats que s'ha dissenyat per seguir conscienciant a la ciutadania sobre el respecte al nostre entorn, és una oferta realment innovadora i entretinguda que pretén cridar l'atenció dels borrianencs perquè participen de forma directa en cadascuna d'elles”. Arnandis ha assenyalat que “bona part de la programació està directament relacionada amb la concessió de les Banderes Blaves de les nostres platges, amb el que el reciclatge, la reutilització o la neteja són alguns dels conceptes que es treballaran i que permetran que els nostres espais naturals seguixquen sent un referent per a veïns i visitants”.
A continuació, ha estat la presidenta de Claps, Elena Archilés qui ha detallat els fins a quatre tallers que duran a terme de forma quinzenal i que tindran al públic familiar com a principal objectiu a atreure. Segons ha explicat Elena Archilés, “hem dissenyat quatre tallers que es realitzaran en diferents punts del terme municipal de Borriana, amb l'objectiu de de donar a conèixer els diferents recursos naturals amb els quals compta Borriana”. Així, el primer d'ells tindrà lloc el dia 10 de juliol a patir de les deu i mitja del matí i fins a la una del migdia en el Clot de la Mare de Déu, on els participants podran “gaudir dels jocs cooperatius que permetran aproparnos més a conèixer la riquesa botànica i faunística del Clot, a més d'acabar la sessió amb l'elaboració d'una essència per repel·lir als temuts mosquits”, com ha detallat Archilés. El segon dels tallers es realitzarà el 24 de juliol al costat de l'antic càmping de l'Arenal, i estarà basat en la reutilització de residus per la construcció de joguines típiques de l'època estival. “És una forma de tancar el cicle, ja que en lloc d'haver de comprar les típiques joguines cada estiu, reutilitzem material rebutjat per confeccionar les joguines que després gaudirem a la mateixa platja”, tal com ha detallat Archilés. Per al tercer dels tallers, el del dia 14 d'agost, l'activitat es traslladarà a la zona dunar de la platja de la Malvarrosa. Allà es realitzarà el taller pràctic de coneixement del sistema dunar amb totes les peculiaritats que presenta la microreserva, a més d'acabar elaborant també un producte que alleuja les picades de mosquit. I finalment, el dia 28 d'agost tindrà lloc el taller “Mans al riu”, en el qual les famílies es desplaçaran fins al final del Camí la Cossa per conèixer la gran biodiversitat existent entorn al Riu Millars.
A més, la regidoria de Medi Ambient també ha programat dues sessions de Teatre Actiu en les quals la companyia Ameba Animació conjugarà espectacle i conscienciació sobre la neteja de les platges i la recollida dels residus que es generen. Tindran lloc els dies 31 de juliol i 15 d'agost.
I finalment,també s'iclouran dos tallers més destinats a informar i aconsellar com continuar respectant el nostre entorn més proper. El primer d'ells el dia 21 de juliol i centrat en la conscienciació sobre la recollida de les deixalles generades, i el segon el dia 17 d'agost basat en el reciclatge.