Nueva edición de la campaña RAEECCIONA en Borriana

Borriana se suma a la nova edició de la campanya ‘RAEECCIONA’, una iniciativa promoguda per la Generalitat Valenciana amb la finalitat informar i conscienciar sobre la importància del correcte reciclatge d'aparells elèctrics i electrònics, segons ha anunciat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis.

Amb aquesta campanya es pretén impulsar la recollida dels Residus d'Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE), en els establiments de venda d'aquests productes i, per tant, incideix en la formació i la informació dels drets i obligacions que tenen els comerços de venda i distribució d'aparells elèctrics i electrònics, en relació a la correcta gestió d'aqueix tipus de residus.

També inclou, ha explicat Arnandis, “la conscienciació i la informació a la ciutadania en general, en relació amb les normes aplicables i opcions de les quals disposen per a la correcta gestió dels residus”, i ha animat, en aquest sentit, a la participació “activa” dels veïns i les veïnes”.

En aquesta segona edició de RAEECCIONA que es desenvoluparà en el municipi, demà dijous 5 de març de 10h a 14h, participen 8 establiments del municipi de venda d'aparells elèctrics i electrònics adherits. Concretament: Món Basar Electrònica, Cabedo Electrodomésticos, Electrodomésticos Garán, Electrodomésticos Josman, Electro Colp, Frielec Mi Electro, Ferreteria Sandalines, i Sandalines.

La campanya es complementa amb una acció de dinamització als carrers on estan situats aquests establiments, avinguda Pere IV, Menéndez y Pelayo, Raval, Encarnació, Ecce Homo, i plaça Generalitat i voltants. Per a la qual cosa, un equip de 2 informadors es desplaçaran amb patinets elèctrics, identificats amb la imatge de la campanya, visitaran els comerços locals adherits i recorreran els principals carrers del municipi informant la ciutadania.

Amb la finalitat de motivar la participació, Bruno Arnandis ha indicat que es repartiran elements promocionals i tríptics informatius. També se sortejaran un total de 10 patinets elèctrics entre les persones que acrediten la seua participació activa. Les bases de la promoció estan publicades en el web de la campanya www.raeecciona.org.

A través d'aquesta campanya, la Generalitat i l'Ajuntament de Borriana pretenen conscienciar sobre la necessitat de “saber reciclar” i, al mateix temps, de “garantir el correcte reciclatge d'aquests aparells que en moltes ocasions acaben en els contenidors convencionals, amb l'alt grau de contaminació i el perill per a la salut que generen”, ha lamentat el responsable municipal.

La segona edició de RAECCIONA es desenvolupa d'octubre de 2019 a març de 2020, amb la participació de 300 nous establiments, en total més de 650 repartits per les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

La campanya es desenvolupa a través de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, juntament amb els Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP), responsables de la gestió dels RAEES: Ambilamp, Ecolec, Ecotic, Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolum, EuropeamRecyclingPlatform i Fundació Eco-Raee’s.