- L'Ajuntament publica les instruccions dels cadafals i les escales per a la Misericòrdia 2023

- El pagament de cadafals i escales es podrà realitzar entre el dia 12 de juny i el 14 de juliol de 2023


Borriana ja té acabats els nous corrals municipals per als festejos taurins que es realitzen a la ciutat i que amb un cost de 70.000 euros millorarà tant el treball de la Comissió del Bou en relació a la seguretat i comoditat, com el confort i el benestar animal.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, juntament amb la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, han visitat els nous torils municipals que ja estan acabats i que podran ser utilitzats en els festejos taurins dels barris i, amb tota probabilitat, s'estrenaran en les pròximes festes de la Misericòrdia.

Els nous corros municipals de bous estan formats per 6 corrals, un espai gran, un magatzem xicotet i un embarcador amb rampa per als animals, a més reuneix les característiques d'amplitud, qualitat i tots els requisits tècnics i de seguretat i de benestar animal.

Es tracta de quatre mòduls de fàcil muntatge que no requereix cap caragol, ferratge o ferramenta perquè la seua peculiaritat és precisament evitar treball i que siga ràpid de muntar i desmuntar.

D'altra banda, l'Ajuntament de Borriana ha publicat les instruccions a seguir en relació amb els cadafals i les escales a instal·lar durant les festes de la Misericòrdia 2023, que se celebraran de l'1 al 10 de setembre.

El període de pagament s'han establit entre el 12 de juny al 14 de juliol i l'import de la taxa pública de cadafals serà de 221 euros i 55 euros les escales, de manera que les penyes o els titulars hauran de fer l'ingrés en l'entitat bancària del Grup Cooperatiu Cajamar i presentar a l'Ajuntament el resguard de l'ingrés realitzat.

Respecte a les escales, cal recordar que en 2019 es va aprovar la llista de les persones adjudicatàries de les escales i la llista d'espera i en 2019 es va acordar una pròrroga de les adjudicacions fins a 2023. Entre els requisits per a la instal·lació s’estableix que l'amplària màxima permesa per escala serà de 60 cm.

El dia i l’hora del muntatge, cadascun dels titulars d'escales haurà d'identificar-se personalment amb el DNI, si no fora així se l’emplaçarà perquè el presente a l'endemà i en cas de no presentar-lo s'adjudicarà l'escala al qui es trobe en primer lloc en la llista d'espera.

Per la seua banda, els cadafals estan subjectes al Reglament de Festejos Taurins de la Comunitat Valenciana.

Dates d'instal·lació

En relació a les dates de la plantà de cadafals, serà el dia 29 d'agost a partir de les 18h i hauran d'estar muntats en el lloc que els corresponga abans de les 23.59h, mentre que per a les escales serà el dia 31 d'agost, a les 19h. La inspecció de cadafals està prevista el dia 30 d'agost i la segona inspecció el dia 1 de setembre, en els dos casos a partir de les 9h. La revisió d'escales serà l'1 de setembre.

El desmuntatge de cadafals i escales serà el dia 9 de setembre en acabar el bou de la nit. Per raons de seguretat, queda terminantment prohibit desmuntar cap element del cadafal fins que no es done per acabat l'últim bou de la nit amb el coet final.

Aquesta normativa, que correspon a la Regidoria de Festes, pot consultar-se tant en la web municipal com en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament.