Consejo Sectorial de la Junta Local fallera de Burriana, abril 2023
  • - Comptaran amb una mascletà el dissabte 6 de maig patrocinada per Porcelanosa

  • - La Junta Local Fallera de Borriana va celebrar anit el seu Consell Sectorial de cara al nou cicle faller


La Junta Local Fallera de Borriana va celebrar ahir a la nit la reunió del Consell Sectorial que cada any té lloc poques setmanes després del final de les celebracions josefines i serveix per a tancar un cicle faller i començar a organitzar gran part dels treballs previs a l'inici del nou.

En la reunió, presidida per l'alcaldessa, Maria Josep Safont, i la presidenta de JLF, Sara Molina, es van establir i van acordar els actes que de manera tradicional se celebren durant les pròximes festes de les Creus de Maig, que tindran lloc a Borriana el cap de setmana del 5 al 7 de maig.

Enguany, després de l'èxit de l'any anterior, les Creus de Maig comptaran amb una mascletà el dissabte a les 14h en la plaça de l’Hereu, disparat per la pirotècnia de Reyes Martí, patrocinada per Porcelanosa.

Així mateix, van intervenir tant l'alcaldessa com la presidenta de la Junta Local Fallera i el president de la Federació de Falles Salvador Doménech, que van realitzar una valoració “molt positiva” de les festes, marcades per “una àmplia participació i pel bon temps”, i també segons van destacar tots els actes programats “van comptar amb el suport del públic”, amb menció especial per a la plantà, la nit del foc i l'ofrena, i també van posar en valor algunes activitats noves d'enguany com la macrodespertà que “va funcionar molt bé i va agradar molt”.

Sara Molina va aprofitar la reunió del Consell Sectorial per a fer balanç dels tres anys de cicles fallers en els quals ha sigut regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera i davant la convocatòria de la pròxima cita electoral municipal del 28 de maig. Molina va agrair als fallers i falleres “la seua implicació, col·laboració i esforç comú per a millorar dia a dia les festes falleres”.

Per part seua, Salvador Doménech, va agrair el “treball constant desenvolupat, i el total suport al món de les falles per part del consistori durant els últims anys”.

A més, en la reunió es va informar a l'inici de l'exercici faller 2023 del canvi de representants d'algunes agrupacions falleres en el plenari, i que es confirmaran els nous pròximament. Igualment, va quedar constituït el nou Jurat d'Incidències 2024 que estarà format pel Barri la Mercé, la Societat Centre Espanya, el Barri València i el Barri la Mota. També es va dur a terme el sorteig de l'ordre oficial de participació en els diferents actes del nou exercici faller.