El Ayuntamiento presenta la Unidad de Vigilancia Aérea de las playas 2020

 - La Policia Local dona a conéixer la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA)

- Tres pilots de dron certificats vigilaran el compliment de la normativa municipal en la zona marítima


La Policia Local de Borriana ha presentat avui el nou servei de Policia de Platges, enquadrat en la Unitat de Prevenció i destinat a la vigilància de les platges i zones de bany del terme municipal. Per a, entre altres qüestions, vetlar pel compliment de la normativa especial municipal posada en marxa amb motiu de la crisi sanitària pel coronavirus.

Segons han explicat el regidor de Seguretat, Javier Gual, i el Cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, aquesta unitat té com a objectiu “garantir la seguretat i bon ús de les platges, així com, fer de la zona marítima, un lloc més atractiu per a veïns i visitants”.

Per a la qual cosa, ha indicat Javier Gual, disposen d'una moto quad i, sobretot, de la nova Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA), en la qual els agents de la Policia de Platges “comptaran amb el suport de drons d'última generació, dotats de càmera i megafonia que vigilaran des de les altures que les mesures de distanciament es compleixen, a més d'altres qüestions relacionades amb la seguretat”.

El servei de Policia de Platges està format per quatre agents, sota la direcció de l'oficial de la Unitat Prevenpol, l’objectiu de la qual és patrullar les zones de platja per a previndre la comissió de delictes. Entre els quals Francisco Catalán ha citat “furts i comportaments contraris a l'ordenança municipal de platja de Borriana, detectar activitats incíviques, com ara, l'ús desproporcionat d'equips de música, la presència de mascotes en les zones de bany, l'ús d'envasos de vidre, l'accés d'embarcacions a la mar per fora dels canals establerts, el control de la venda ambulant, i altres comportaments prohibits i sancionats per les ordenances municipals”.

Per a totes aquestes funcions els agents compten amb un vehicle quad de patrulla, idoni per a desplaçar-se per l'arena, així com un mòdul d'atenció ciutadana que servirà de base operativa de la secció, situat a la platja de l'Arenal, al costat del segon entrador.

A més, ha puntualitzat Javier Gual, una bona part de les tasques policials consistirà a “vetlar pel compliment de les mesures de distanciament social establertes per Sanitat i pel Consistori, en l'obertura de les platges durant l'emergència sanitària motivada pel Covid-19”.

Entre les quals ha destacat el control perquè es respecte les distàncies en els ja coneguts pals blaus que determinen els llocs on es poden situar els grups de persones que acudeixen a la platja. D'aquesta manera “es garanteix el distanciament entre persones amb la finalitat de prevenir el contagi”, ha aclarit. A més, ha matisat que tampoc es permetrà estar en la zona de vora mar, “excepte per a passejar o entrar i eixir a la mar”.

El cap de la Policia Local ha aclarit que encara que l'UVIPA, que actualment ja compta amb tres pilots de dron certificats per l'organisme competent en matèria d'aviació, l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), ha nascut en aquesta temporada estival, “les seues tasques no finalitzaran en la platja i a l'estiu”, sinó que realitzarà altres funcions com la supervisió d'esdeveniments esportius, del trànsit urbà o situacions d'emergència, com ara, buscar persones.

Igualment també col·laborarà en campanyes de prevenció de robatoris de productes agrícoles, supervisió i vigilància de grans esdeveniments i altres treballs relacionats amb les funcions de la Policia Local.