Continúa en septiembre el tratamiento contra los mosquitos
 • Del 6 a l'11 de setembre es realitza el tractament intensiu en els punts en què n’hi ha més presència

 • S'ha reforçat la campanya amb treballs nocturns i trcataments aeris, per a limitar la proliferació de l'insecte després de les pluges

 • Aquesta campanya de reforç complementa als tractaments que realitzen les brigades de forma habitual al llarg tot l'any


Durant aquesta setmana, des del dilluns 6 i fins demà, dissabte 11 de setembre, l'Ajuntament de Borriana està realitzant el quart tractament intensiu de nebulitzacions i inspeccions contra els mosquits d'aquest estiu.

Amb aquesta campanya de reforç amb larvicides i adulticides es busca evitar la proliferació d'aquest insecte per al mes de setembre, després de les pluges de les últimes setmanes.

En aquesta ocasió, a més, hi ha hagut un reforç amb mitjans aeris entre el dijous 9 i el divendres 10 sobre algunes zones amb més presència del mosquit, i la nit del dimecres 8 també es van establir torns de treball de les brigades.

El tractament intensiu de sis dies se suma a les actuacions de control habituals que la la empresa concessionària Lokímica realitza per a la regidoria de Salut tots els mesos. Es tracta tant de fumigacions ordinàries per a reduir la població adulta com de tractaments contra larves per evitar el naixement de nous insectes.

Així, s'ha intensificat el tractament durant aquesta setmana en les boteres, en les zones de vegetació pròxima a la ciutat, en el llit del riu Anna, en el Clot de la Mare de Déu i en la zona del litoral marítim. A més, les brigades antimosquits han col·locat punts de monitoratge del mosquit tigre en zones propícies a la seua aparició, per a fer-ne un seguiment de la reproducció.

L'Ajuntament fa una crida a la col·laboració ciutadana i recorda als veïns i veïnes la importància d'actuar no solament en les zones públiques sinó en els potencials focus privats amb aigua estancada, com ara jardineres, séquies, poals, bidons o basses.

El mosquit es reprodueix en les acumulacions d'aigua, per la qual cosa la mesura preventiva més eficaç és buscar i eliminar els focus de cria, cobrint els recipients, buidant-los o renovant l'aigua d'abeuradors o pitxers amb freqüència.

Totes aquestes actuacions desenvolupades pel consistori són respectuoses amb el medi ambient, no afecten la qualitat de les aigües i es complementen amb els tractaments que realitza puntualment la Diputació de Castelló, que se centren en les zones agrícoles, de marjal i fluvials.

D'altra banda, l'Ajuntament també ha rebut a través de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies una ajuda de la Conselleria de Sanitat Universal per a finançar la lluita contra el mosquit tigre. Aquesta subvenció, per un valor de 650 euros, té com a objecte finançar els tractaments contra l'aedes albopictus i se suma a les actuacions coordinades amb l'administració autonòmica per a evitar-ne la proliferació en zones propícies com Borriana.

Tractament mosquits

- Del 9 al 13 d'agost, s'han reforçat les actuacions en els punts més favorables per a l'expansió d'aquest insecte

- Aquests tractaments intensius complementen els tractaments ordinaris contra el mosquit durant els mesos de més calor

- També s'ha aprofitat per a realitzar un reforç contra puces i caparres en el Clot


Durant aquesta setmana, del 9 al 13 d'agost, l'Ajuntament de Borriana està realitzant el tercer tractament intensiu contra els mosquits d'aquest estiu.

Es tracta d'un reforç amb larvicides i adulticides per a evitar-ne la proliferació, que se suma a les actuacions de control ordinàries que la regidoria de Salut realitza tot l'any a través de l'empresa concessionària Lokímica.

Com ha explicat la regidora de Salut, Dolores Carbonell, “s'ha intensificat el tractament durant aquesta setmana en els embornals, en zones de vegetació pròximes al nucli urbà, en el llit del riu, en el Clot i en la zona litoral”. A més, l'empresa ha establert punts de monitoratge del mosquit tigre en zones propícies a l’aparició, per a fer un seguiment.

D'altra banda, s'ha aprofitat per a realitzar un tractament específic per a evitar l'aparició de puces i caparres en la zona del paratge natural del Clot de la Mare de Déu.

Així mateix, Carbonell ha assegurat que “l'Ajuntament localitza els focus privats potencials, com ara finques amb séquies o bidons amb aigua estancada, i els comunica als propietaris que han de realitzar la neteja de la zona o, en cas contrari, els aplicaran les sancions que recull l'ordenança municipal”.

Per això, la regidora ha insistit en la necessitat que els veïns i veïnes del terme municipal “eviten estancaments d'aigua en poals, bidons i basses, cosa que pot derivar en sancions”.

La regidora de Salut ha recordat que s'ha de mantindre el terme municipal en les millors condicions sanitàries possibles per a evitar “els efectes que els mosquits causen a la ciutadania, com ara picades i reaccions al·lèrgiques locals”, per la qual cosa l'Ajuntament realitza un tractament terrestre contra els mosquits “durant tot l'any i es potencia i intensifica en cas de necessitat, com passa ara en període estival”.

Pel que fa a aquest tractament intensiu d'agost, al qual en seguirà un altre al setembre, Carbonell ha explicat que es tracta de jornades intensives amb nebulitzacions i inspeccions que duren 5 dies i que complementen tant les fumigacions ordinàries per a reduir la població adulta com els tractaments per a larves en séquies i en els focus detectats a la via pública.

Totes aquestes actuacions desenvolupades pel consistori són respectuoses amb el medi ambient, no afecten la qualitat de les aigües i es complementen amb els tractaments aeris que realitza puntualment la Diputació de Castelló, que se centren en les zones agrícoles, de marjal i fluvials.

Vacunación de Jansen para mayores de 40 años en la Llar fallera de Borriana

Les persones majors de 40 anys, no vacunades ni amb cita pendent, que desitgen vacunar-se, poden acudir a l'edifici de la Llar Fallera avui dia 22 de juliol entre les 18.30h i les 20h. També ho poden fer demà divendres dia 23 de juliol entre les 8.30h i les 10h. La vacuna a administrar serà Janssen, la pauta completa de la qual és amb una dosi.

 

Tratamiento contra mosquitos julio 2021
 • Del 12 al 17 de juliol, l'Ajuntament ha reforçat el tractament en embornals, en el Clot, en el llit del riu, en diferents punts urbans i en tota la zona marítima

 • A més, en aquest tractament s'ha inclòs també un reforç específic per a eliminar puces i caparres en el Paratge Natural del Clot de la Mare de Déu

 • A principis d'agost el consistori tornarà a activar el tractament


Durant la setmana passada, del 12 al 17 de juliol, l'Ajuntament de Borriana ha realitzat el segon tractament de reforç contra els mosquits amb larvicides i adulticides per a evitar-ne la proliferació, una actuació que el consistori tornarà a activar novament a principis d'agost, i que reforcen les actuacions de control de plagues de mosquits que durant tot l'any realitza la regidoria de Salut, a través de l'empresa concessionària Lokímica, encarregada de la gestió.

Segons ha confirmat la regidora de Salut, Dolores Carbonell, des del passat dia 12 i fins al 17 de juliol, s'ha intensificat el tractament en els embornals i en les les zones propícies a embassades, en el llit del riu, en diferents punts urbans i en la zona del Clot, del Grau i en la zona marítima.

A més, en aquest tractament s'ha inclòs també un reforç específic per a eliminar puces i caparres en el Paratge Natural del Clot de la Mare de Déu, i una altra vegada la busca de focus privats potencials per a poder avisar a propietaris o aplicar l'ordenança municipal amb sancions.

Dolores Carbonell ha explicat que s'han realitzat tractaments perimetrals sobre la vegetació al voltant de les zones urbanes amb la finalitat de reduir al màxim les poblacions de mosquits adults. També, tractaments terrestres de fumigació per termonebulització per a mosquits adults i tractaments per a larves en séquies i en els focus detectats en via pública amb presència larvària, així com tractaments en jornades intensives amb nebulitzacions i inspeccions durant 5 dies.

Així mateix, Carbonell ha assegurat que l'Ajuntament ja té aprovat per Salut Pública la sol·licitud del pla de tractament aeri per al control del mosquit en zones d'aiguamolls o d’aigua estancada de la marjaleria, de validesa per a un any.

La regidora de Salut ha recordat que a fi de de mantindre el terme municipal de Borriana en les millors condicions sanitàries possibles, i evitar a més “els efectes molestos que els mosquits causen a la ciutadania, com ara picades i reaccions al·lèrgiques locals”, l'Ajuntament desenvolupa un tractament terrestre contra els mosquits “durant tot l'any i es potencia i intensifica en cas de necessitat, com ha passat ara en període estival”.

De fet, ha precisat, els tractaments es realitzen cada mes al llarg de l'any i ja al març i a l’abril es reforcen els treballs i passen a ser quinzenals”. A més, els productes emprats, ha afirmat, “són innocus per al medi ambient i no afecten de cap manera la qualitat de les aigües ni les zones, protegides o no, de fauna i flora”.

En el municipi, el tractament durant tot l'any està orientat a “evitar l'aparició d'insectes en qualsevol estat, larves o adults, completant-se a més amb el monitoratge de les zones i el detall de resultats”, la qual cosa permet, segons Carbonell, “avaluar permanentment el servei i determinar les actuacions a realitzar”.

D'altra banda, Dolores Carbonell ha volgut alertar els veïns i veïnes del municipi sobre la importància d’“evitar els estancaments d'aigua en poals, bidons i basses en parcel·les privades, que pot derivar en sancions contemplades en l'ordenança municipal”.

Totes aquestes actuacions desenvolupades pel consistori es complementen amb els tractaments aeris que realitza puntualment la Diputació de Castelló, que se centren en les zones agrícoles, de marjal i fluvials en el terme municipal.

 

La vacunación masiva en Burriana se traslada del polideportivo La bosca a la LLar Fallera
 • Durant la primera setmana d'inoculació massiva en el municipi, un total de 1.487 persones han rebut alguna dosi de les vacunes
 • L'alcaldessa recomana a la població que revise i actualitze les dades de contacte del SIP, ja que les notificacions arriben a través d’SMS o cridades telefòniques

 

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha anunciat que la vacunació en el municipi contra el coronavirus es realitzarà a partir d'aquest dilluns, 31 de maig, a les instal·lacions de la Llar Fallera, després d’una primera setmana que s'ha desenvolupat de dilluns 24 a dijous 27 de maig en el Pavelló Poliesportiu de la Bosca.

El canvi de la ubicació del centre de vacunació en el municipi, obeeix, segons ha explicat Maria Josep Safont, al plantejament que es va realitzar des del consistori a Sanitat per facilitar el desenvolupament de les diverses i múltiples activitats esportives que acull el poliesportiu de la Bosca, i davant la idoneïtat de les instal·lacions de la Llar Fallera com a alternativa per a realitzar la vacunació massiva a la ciutat.

Després d'una segona inspecció a les instal·lacions municipals que l'Ajuntament va posar a la disposició de les autoritats sanitàries per a programar la vacunació, Sanitat va determinar que la Llar Fallera reunia també les condicions necessàries per al desenvolupament del pla de vacunació per, entre altres aspectes, la seua proximitat, l’amplitud, per disposar de dos accessos, ventilació natural i rampes per a evitar barreres arquitectòniques, i va decidir traslladar-hi des de dilluns que ve 31 de maig el centre d'inoculació massiva.

Maria Josep Safont, que ha supervisat les jornades de vacunació d'aquesta primera setmana al costat de la regidora de Sanitat, Dolores Carbonell, ha indicat que durant la primera setmana de vacunació massiva a la ciutat, desenvolupada de dilluns a dijous, un total de 1.487 persones han rebut alguna dosi de les vacunes.

L'alcaldessa ha tornat a reiterar la importància de tindre actualitzades les dades de la targeta sanitària i, per això, ha recomanat a la població que revise i actualitze les seues dades de contacte del SIP, ja que les notificacions arriben a través d’SMS o cridades telefòniques.

També ha recordat que per a tindre la màxima eficiència i que les cites arriben de forma efectiva, Sanitat ha habilitat un portal web http://coronavirus.san.gva.es/es/web/vacunacion/datos-contacto amb tan sols tres passos molt senzills, per a renovar les dades de la targeta sanitària, cas que siga necessari.

Així mateix, ha destacat la transcendència de la vacunació i ha valorat l’“excel·lent estratègia” duta a terme pel Consell contra la pandèmia, fonamentada en “la prevenció amb mesures de restricció, en el seguiment dels casos pels rastrejadors i en la vacunació, que ja ha aconseguit una velocitat considerable que permetrà assegurar la protecció de la població en els pròxims mesos”.

Des del consistori, ha assegurat, “som conscients de la necessària col·laboració i coordinació de totes les administracions per a reunir com més recursos en la lluita contra la pandèmia” i, per això, “hem oferit a les autoritats sanitàries les possibles instal·lacions i els mitjans materials i humans que necessiten de cara a aconseguir una vacunació ràpida, eficient i segura”.

Llar Fallera Borriana Vacunació


   • - Les vacunes se subministraran dos dies consecutius cada setmana en horari de matí i de vesprada, segons la cita

   • - L'alcaldessa recomana a la població que revise i actualitze les dades de contacte del SIP, ja que les notificacions arriben a través d’SMS o trucades telefòniques


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha anunciat que la vacunació al municipi contra el coronavirus començarà aquest dilluns 24 de maig i es realitzarà en les instal·lacions del Pavelló Poliesportiu de la Bosca, a fi de col·laborar en la campanya de vacunació a la població.

El pla de vacunació en el municipi es desenvoluparà des d'aquest dilluns 24 de maig i es prolongarà fins al juny. Les vacunes se subministraran dos dies consecutius cada setmana en horari de matí i de vesprada que estarà especificat en els missatges de citació.

Maria Josep Safont, acompanyada pel gerent, Miquel Rovira, i alguns responsables del Departament de Salut de la Plana, el tinent d'alcalde, Vicent Aparisi, la regidora de Sanitat, Lolín Carbonell, i representants dels centres de salut del municipi, han visitat de nou les instal·lacions de l'Ajuntament posades a disposició de les autoritats sanitàries, davant la possibilitat de canviar a mitjan juny la ubicació del subministre de les vacunes en el municipi a fi de no dificultar l'activitat esportiva que es desenvolupa al poliesportiu de la Bosca.

Per a la qual cosa, l'alcaldessa ha indicat que s'està valorant per part de Sanitat la idoneïtat de la Llar Fallera ja que també reuneix les condicions necessàries per al desenvolupament del pla de vacunació per, entre altres aspectes, la seua proximitat, l’amplitud, per disposar de dos accessos, la ventilació natural i les rampes per a evitar barreres arquitectòniques.

Maria Josep Safont ha deixat palès la voluntat de cooperació del consistori i ha indicat que és la Conselleria de Sanitat la que decideix en últim terme la millor alternativa de les propostes i organitza la campanya de vacunació massiva en la localitat amb la col·laboració de l'Ajuntament.

L'alcaldessa ha destacat la importància en el pla de vacunació de tindre actualitzades les dades de la targeta sanitària i per això ha recomanat a la població que revisen i actualitzen les seues dades de contacte del SIP, ja que les notificacions arriben a través d’SMS o trucades telefòniques.

A més, ha explicat que per a tindre la màxima eficiència i que les cites arriben de forma efectiva, Sanitat ha habilitat un portal web, http://coronavirus.san.gva.es/es/web/vacunacion/datos-contacto amb només tres passos molt senzills, per a renovar les dades de la targeta sanitària, cas de necessitar-ho. A més existeixen dos possibilitats en aquesta actualització, per a les persones que disposen de certificats electrònics i els que no disposen d'aquests mitjans.

Així mateix, ha posat en valor la vacunació com a “eina fonamental que permetrà progressivament la nostra població estar protegida contra el virus” i, per això, des del consistori “hem oferit a les autoritats sanitàries les possibles instal·lacions i els mitjans materials i humans que precisen de cara a aconseguir una vacunació ràpida, eficient i massiva”.

En aqueixa línia, ha destacat que en un moment “tan excepcional com el que ens trobem, totes les administracions i institucions públiques hem de sumar els esforços i la col·laboració en benefici de la ciutadania i amb l'objectiu comú de vèncer el virus”.

Precisament, tant des de Sanitat com des del consistori han expressat la “importància” que té la col·laboració i coordinació de totes les administracions per a “reunir com més recursos i espais alternatius als Centres d'Atenció Primària”, amb l'objectiu que el pla de vacunació es realitze de la forma “més eficient possible”.


Mosquitos Borriana

  • - Des del passat dilluns 17 i fins avui, 22 de maig, s'ha reforçat el tractament en les zones propícies a embassaments, en el llit del riu, en diferents punts urbans i en tota la zona marítima


  Durant aquesta setmana, l'Ajuntament de Borriana ha reforçat i intensificat els tractaments larvicides i adulticides per tal d’evitar la proliferació de mosquits de camp després de les fortes pluges recents i de la pujada de temperatures, tot i que la Regidoria de Salut que dirigeix Dolores Carbonell realitza actuacions de control de plagues de mosquits durant tot l'any a través de l'empresa concessionària Lokímica, encarregada de la gestió.

  Segons ha confirmat la regidora, des del passat dia 17 i fins avui, 22 de maig, s'ha reforçat el tractament en les zones propícies a embassaments, en el llit del riu, en diferents punts urbans i en la zona del Grau i marítima. A més, s'ha realitzat una busca de focus privats potencials per a poder avisar a propietaris o aplicar l'ordenança municipal amb sancions.

  Així, ha explicat Dolores Carbonell, s'han realitzat tractaments perimetrals sobre la vegetació al voltant de les zones urbanes amb la finalitat de reduir al màxim les poblacions de mosquits adults. També s’han fet tractaments terrestres de fumigació per termonebulització per a mosquits adults, i tractaments per a larves en séquies i en els focus detectats en via pública amb presència larvària, així com tractaments en jornades intensives amb nebulitzacions i inspeccions durant 5 dies.

  Així mateix, Carbonell ha assegurat que l'Ajuntament ja té aprovada per Salut Pública la sol·licitud del pla de tractament aeri per al control del mosquit en zones d'aiguamolls o entollades de la Marjaleria, de validesa per a un any.

  La regidora de Salut ha recordat que amb la finalitat de mantindre el terme municipal de Borriana en les millors condicions sanitàries possibles, i evitar a més “els efectes molestos que els mosquits causen a la ciutadania, com ara picades i reaccions al·lèrgiques locals”, l'Ajuntament desenvolupa un tractament terrestre contra els mosquits “durant tot l'any, i es potencia i intensifica en cas de necessitat, com ha passat ara o en el període estival”.

  De fet, ha precisat, els tractaments es realitzen tots els mesos de l'any i ja al març i abril es reforcen els treballs i passen a ser quinzenals”. A més, els productes emprats, ha afirmat, “són innocus per al medi ambient, i no afecten en cap cas la qualitat de les aigües ni les zones, protegides o no, de fauna i flora.

  En el municipi, el tractament durant tot l'any està orientat a “evitar l'aparició d'insectes en qualsevol estat, larves o adults, i es completa, a més, amb el monitoratge de les zones i detall de resultats”, la qual cosa permet, segons Carbonell, “avaluar permanentment el servei i determinar les actuacions a realitzar”.

  Respecte a les zones de tractament, l'edil de Salut ha explicat que s'estén “des del nucli urbà a la zona marítima, en àrees on pot produir-se estancament d'aigua i zones on existeix vegetació abundant i acumulació d'aigua”.

  D'altra banda, Dolores Carbonell ha advertit els veïns i veïnes del municipi sobre la importància d’“evitar els estancaments d'aigua en poals, bidons i basses en parcel·les privades, que pot derivar en sancions contemplades en l'ordenança municipal”.

  Totes aquestes actuacions impulsades pel consistori es complementen amb els tractaments aeris que realitza puntualment la Diputació de Castelló, que se centren en les zones agrícoles, de marjal i fluvials en el terme municipal.

Tratamiento contra mosquitos abril 2021
 • A més, per a mantindre el terme municipal en les millors condicions sanitàries possibles, el consistori desenvolupa desinsectacions terrestres contra els mosquits durant tot l'any

 L'Ajuntament de Borriana ha reforçat des del mes de març passat els tractaments per a evitar la proliferació de mosquits arran de les pluges recents i de la pujada de temperatures, encara que la Regidoria de Salut que dirigeix Dolores Carbonell realitza actuacions de control de plagues de mosquits durant tot l'any a través de l'empresa concessionària Lokímica, encarregada de la gestió.

Segons ha confirmat la regidora, “al març i a l’abril es reforcen els treballs i passen a ser quinzenals, després dels primers episodis de pluges d'aquesta primavera i davant la pujada de temperatures, per a evitar l'aparició de focus de mosquits”.

A més, ha recordat als veïns i veïnes del municipi la importància d’“evitar els estancaments d'aigua en poals, bidons i basses en parcel·les privades”.

La responsable de l'àrea ha recordat que amb la finalitat de mantindre el terme municipal de Borriana en les millors condicions sanitàries possibles, i evitar a més “els efectes molestos que els mosquits causen a la ciutadania, com ara picades i reaccions al·lèrgiques locals”, l'Ajuntament desenvolupa un tractament terrestre contra els mosquits “durant tot l'any i es potencia i intensifica en cas de necessitat, com ha passat ara o com passa en el període estival”.

En el municipi, el tractament durant tot l'any està orientat a “evitar l'aparició d'insectes en qualsevol estat, larves o adults, completant-se a més amb el monitoratge de les zones i el detall de resultats”, la qual cosa permet, segons Carbonell, “avaluar permanentment el servei i determinar les actuacions a realitzar”.

També ha concretat que els tractaments es realitzen cada mes de l'any, i els productes emprats, ha assegurat, “són innocus per al medi ambient, i no afecten de cap manera la qualitat de les aigües ni les zones, protegides o no, de fauna i flora”.

Respecte a les zones de tractament, l'edil de Salut ha explicat que s'estén “des del nucli urbà a la zona marítima, en àrees on pot produir-se estancament d'aigua i zones on existeix vegetació abundant i estancament d'aigua”.

Al llarg de l’any, el tractament és mensual, quinzenal o setmanal, tot depenent de l'època de l'any, i durant alguns mesos l'obtenció de dades es realitza en 20 punts de monitoratge del terme municipal.

Aquestes actuacions es complementen amb els tractaments que realitza la Diputació de Castelló, que se centren en les zones agrícoles, de marjal i fluvials en el terme municipal.