Balance Policía Local dos meses y medio  de confinamiento por covid-19
  • A més han identificat 1.966 persones més per a comprovar desplaçaments i la realització d'activitats en la via pública

  • En la fase 1 i la fase 2 de la desescalada, la seua activitat s'ha centrat més en el control de la distància social i mesures en terrasses i vetladors

  • També han realitzat en dos mesos, 266 lliuraments a domicili de medicaments per a persones amb malalties greus, preparats per l'Hospital Universitari de la Plana

La Policia Local de Borriana ha denunciat a 349 persones per incomplir les mesures de l'estat d'alarma i realitzar activitats no emparades en la legislació, durant els dos mesos i mig que està en vigor el Reial decret, concretament des del 17 de març fins al 31 de maig, tenint en compte que els dos primers dies van ser de caràcter informatiu.

Segons han explicat el regidor de Seguretat, Javier Gual, i el cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, durant el mes de maig, amb la fase 1 i la fase 2 de la desescalada, l'activitat de la Policia Local s'ha centrat més en “el control de la distància social i mesures en terrasses i vetladors, encara que s'ha continuat amb els controls de vehicles”.

També han incidit durant les últimes setmanes en el control del tancament al bany de les platges del municipi amb bandera roja fins el pròxim dia 6 de juny, permetent únicament permès passejos i pràctica d'esports. A més, s’ha incidit en la realització de 397 vigilàncies dels centres de distribució de productes de primera necessitat assignats, segons han assenyalat Gual i Català.

Així mateix, tal com han indicat, ara estan realitzant especial incidència a comprovar les mesures sanitàries de seguretat en el Mercat Municipal i en el mercat exterior del dimarts, i a vigilar i comprovar el tancament i horaris d'instal·lacions municipals, com el punt de seguretat de l'Ajuntament, el parc caní, les zones de joc de parcs municipals, els horts d'oci, entre d’altres.

A més de les denúncies, durant dos mesos i mig la Policia Local de Borriana ha advertit d'infraccions en les fases 1 i 2 per passejos i pràctiques esportives no adequades a 302 persones i ha identificat 1.966 persones més per a comprovar que els desplaçaments i la realització d'activitats en la via pública s'ajustaren a les mesures de confinament.

Així mateix, durant aqueix període han detingut 4 persones, tres d'elles per infringir greument les mesures de confinament i una altra persona per atemptat a agents de l'autoritat en el marc de l'actual normativa per la Covid-19.

Al mateix temps, un total de 5.294 vehicles han sigut comprovats en els controls de desplaçaments i s'han interceptat 25 vehicles sense autorització per a circular. A més, els agents de la Policia Local han efectuat 226 serveis a requeriment de Ministeri d'Interior i de la Conselleria de Sanitat.

Igualment, efectius de la Policia Local han realitzat des del passat dia 30 de març i fins al 31 de maig un total de 266 lliuraments a domicili de medicaments preparats per l'Hospital Universitari de la Plana, per a persones especialment vulnerables, per a evitar desplaçaments i exposició a la Covid-19.

Paral·lelament, la Policia Local participa en les tasques de coordinació amb la Guàrdia Civil de Borriana, amb les policies locals de l'àrea metropolitana de la Plana i amb el Deganat dels Jutjats de Vila-real i ha col·laborat en diversos operatius al costat de Creu Roja i Protecció Civil.

D'altra banda, la Policia Local ha participat en el repartiment de màscares sanitàries destinades a treballadors i treballadores, al costat d'efectius de Guàrdia Civil, en parades del bus urbà els dies 14 i 15 d'abril, i 2 i 3 de maig, seguint instruccions emeses pel Ministeri de l'Interior.

Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana i la Policia Local han recordat als veïns i a les veïnes del municipi que s'ha de continuar complint les restriccions de mobilitat i només eixir en les excepcions contemplades en la normativa vigent, i s'ha tornat a insistir a reclamar a la ciutadania “responsabilitat, sensatesa i solidaritat”.

El cap de la Policia Local ha conclòs el balanç anunciant que dissabte que ve dia 6 “començarem amb l'operatiu de platges, coincidint amb l'obertura de la platja, per a la qual cosa comptarem amb la Unitat de Policia de Platja, el lloc de la qual estarà situat a la platja de l'Arenal al segon entrador, enfront de l'Hotel Aloha”.