Balance actuación Policía Local en Semana Santa y Pascuas 2021
 • Des que va començar l'operatiu especial el divendres 26 de març i fins al dilluns 12 d'abril

 • La Policia Local de Borriana tramita 69 denúncies en 16 dies per incompliment de les mesures sanitàries contra la Covid-19

 • 32 per excedir el nombre de participants en reunions familiars i socials


La Policia Local de Borriana ha formulat durant l'operatiu especial de Setmana Santa i Pasqua, del passat 26 de març al dilluns 12 d'abril, un total de 69 butlletins de denúncia per incompliment de la normativa per a la prevenció de l'expansió del coronavirus. Això suposa un 17,38% del total de denúncies en aquesta matèria des de l'inici del segon estat d'alarma, en què se n’han formulat un total de 397.

La Policia Local ha destacat que en el període de la campanya especial del 26 de març al 12 d'abril, el 46,38% dels butlletins de denúncia s’han formulat per participar en reunions de caràcter familiar o social que han excedit el nombre màxim de participants, amb un total de 32 butlletins.

A més, ha informat que el 27,54% ha sigut per incomplir l'ús de la mascareta o utilitzar-la de manera inadequada amb 19 butlletins de denúncia, mentre que el 24,64% (17) va ser per incomplir l'horari de llibertat de circulació. Igualment, hi ha hagut una denúncia per incomplir les mesures d'higiene i prevenció sense suposar un risc greu, la qual cosa representa l’1,45% de les denúncies formulades durant la campanya.

Sobre aquest tema han ressenyat algunes actuacions com la realitzada el divendres dia 2 d'abril al carrer del Bon Succés, en què es van formular vuit denúncies per aquest motiu, en la qual les persones es trobaven consumint begudes alcohòliques i en estat d'embriaguesa, sense adoptar les més elementals mesures de prevenció per a la propagació de la Covid-19, així com una altra intervenció de les mateixes característiques el dissabte dia 3 d'abril a l'avinguda Cardenal Tarancon, en aquest cas amb set participants.

Des de l'inici d'aquest segon estat d'alarma, la Policia Local de Borriana ha formulat fins al dilluns 12 d'abril un total de 397 butlletins de denúncia per incompliment de la normativa establerta per a evitar la propagació del coronavirus. El 17,3% d'aquestes propostes de sanció s'han formulat durant l'operatiu especial de Setmana Santa i Pasqua.

Del global, s'han formulat 127 butlletins per no usar mascareta o utilitzar-la incorrectament, la qual cosa representa el 31,99% del total, 145 més per incomplir l'horari de llibertat de circulació de 22h a 6h que suposen el 36,52%, 9 per incomplir mesures d'higiene i prevenció que en són el 2,27%, i 18 per destinar espais d'establiments a activitats o actuacions no permeses i suposen el 4,53% del total.

També ha tramitat 92 denúncies per participar en reunions de caràcter familiar o social amb excés del nombre màxim de participants que representa el 23,17% del total, 2 per incomplir algun establiment l'horari d'obertura autoritzat i 2 més per incomplir el deure d'aïllament o confinament per positiu en Covid, 1 per fumar en espais públics incomplint les restriccions imposades per l'Autoritat i, finalment, 1 per impedir la realització de l'activitat inspectora a agents de l'autoritat.

La Policia Local de Borriana ha posat en relleu l'alt grau de compliment de la normativa preventiva d'expansió de la Covid-19 per part dels veïns i veïnes del municipi, però continua apel·lant a la “responsabilitat de la ciutadania en el seu compliment fins que per les autoritats competents se’n decrete una modificació”.

Així mateix, ha recordat que la instrucció i sanció per aquests fets són competència de l'administració de la Generalitat Valenciana, a què han sigut remesos els butlletins de denúncia per a la tramitació.

En l'operatiu especial de Pasqua i Setmana Santa del 26 de març fins al dia 12 d'abril han participat la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (Uvipa) amb la utilització de drons, el Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències i l'Àrea de Prevenció (Prevenpol) de la Policia Local, amb la realització de controls aleatoris de vehicles i de persones.

INtervenciones de la Policía Local de Burriana en las primeras Pascuas de 2021
 • La majoria, quasi el 60% dels butlletins formulats han sigut per excedir el nombre de participants en les reunions socials i familiars

 • Des de l'inici del dispositiu especial per a assegurar el compliment de les noves mesures contra la Covid-19 durant les celebracions de Setmana Santa i Pasqua i fins ahir

 • L'operatiu va començar divendres passat 26 de març i s'allargarà fins al dilluns 12 d'abril


La Policia Local de Borriana ha formulat des del passat 26 de març, dia en què es va iniciar l'operatiu especial de Setmana Santa i Pasqua, i fins ahir 5 d'abril, un total de 41 butlletins de denúncia per incompliment de la normativa per a la prevenció de l'expansió del coronavirus. El dispositiu especial es prolongarà fins el proper dia 12 d'abril.

Com a resultat d'aquesta tasca en el municipi, fruit de la vigilància del 26 de març al 5 d'abril, la Policia Local ha redactat 41 denúncies, i de les propostes de sanció imposades, la majoria, el 58,5% (24), ho han sigut per participar en reunions de caràcter familiar o social excedint el nombre màxim de participants.

En aquest sentit, cal ressenyar actuacions com la realitzada el divendres dia 2 d'abril al carrer del Bon Succés, on es van formular vuit butlletins de denúncia per aquest motiu, en la qual les persones es trobaven consumint begudes alcohòliques i en estat d'embriaguesa, ometent l'adopció de les més elementals mesures de prevenció per a la propagació de la Covid-19, així com una altra intervenció de les mateixes característiques el dissabte dia 3 d'abril a l'avinguda del Cardenal Tarancon, en aquest cas amb set participants.

La resta de butlletins de denúncia s’han formulat per incomplir l'horari de llibertat de circulació de 22h a 6h, amb 9 butlletins de denúncia, o incomplir l'obligació d'utilitzar mascareta de protecció o l’ús inadequat amb 7 butlletins, i un altre butlletí per incomplir les mesures d'higiene i prevenció, sense suposar risc greu per a la població.

Des de l'inici d'aquest segon estat d'alarma, la Policia Local de Borriana ha formulat fins avui un total de 368 butlletins de denúncia per incompliment de la normativa establida per a evitar la propagació del coronavirus. L’11,14% d'aquestes propostes de sanció s'han formulat en aquesta primera fase de l'operatiu especial de Setmana Santa i Pasqua.

Fins avui s'han formulat 114 butlletins per no usar mascareta o utilitzar-la incorrectament, 137 per incomplir l'horari de llibertat de circulació (de 22h a 6h), 9 per incomplir mesures d'higiene i prevenció, 18 per destinar espais d'algun establiment a activitats o actuacions no permeses.

A més, 84 per participar en reunions de caràcter familiar o social excedint el nombre màxim de participants, 2 per incomplir algun establiment l'horari d'obertura autoritzat, 2 per incomplir el deure d'aïllament o confinament per positiu en Covid, 1 per fumar en espais públics amb l’incompliment de les restriccions imposades per l'Autoritat i 1 per impedir la realització de l'activitat inspectora a agents de l'autoritat.

La Policia Local de Borriana, malgrat que existeix un alt grau de compliment de la normativa preventiva d'expansió de la Covid-19 per part de la ciutadania, continua apel·lant a la responsabilitat de les persones en el seu compliment fins que per les autoritats competents se’n decrete una modificació.

Així mateix, la Policia Local recorda que l'operatiu especial de Pasqua i Setmana Santa es prolongarà fins al dia 12 d'abril, i en el qual participen la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA) mitjançant la utilització de drons, el Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències i l'Àrea de Prevenció (PREVENPOL) de la Policia Local, amb la realització de controls aleatoris de vehicles i de persones.

Dos detenidos por la Policía Local por intento d erobo en la sede de la Agrupació Borrianenca de Cultura
 • Els fets s'han produït a primeres hores de la matinada d'aquest dijous, després de l'alerta d'alguns veïns i veïnes de sorolls sospitosos en la seu de l'ABC

 • La Policia destaca la importància de la col·laboració ciutadana en el manteniment de la seguretat de la ciutat


Agents de la Policia Local de Borriana han procedit a la detenció de dos veïns de la localitat, R.M.B i LM. M.E, de 42 i 18 anys, respectivament, com a presumptes responsables d'un delicte de robatori amb força en les coses.

Els fets es van precipitar quan sobre la una de la matinada d'aquest dijous, quan alguns veïns i veïnes del municipi van alertar de sorolls sospitosos en la seu de l'Agrupació Borrianenca de Cultura (ABC), situada al carrer de l’Encarnació, cantonada amb Vicent Cantos Figuerola de la ciutat. Al lloc es va dirigir una patrulla del Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Policia Local (GSRE), en arribar es va adonar que l'entrada presentava signes de força, per la qual cosa van iniciar el procediment d'entrada de seguretat en el lloc per a registrar el local a la busca de sospitosos.

De la inspecció del local va resultar que dos persones van ser sorpreses amagades en una habitació de l'immoble, i foren detingudes en el mateix moment, prèvia informació dels drets que els assisteixen. Als sospitosos els van ser ocupats diversos instruments dels que s’usen habitualment en aquest tipus de accions, com una pota de cabra, un descaragolador de grans dimensions i una llanterna frontal.

Els desperfectes a la porta d'entrada eren els propis de l'ús d'aquest tipus de ferramentes. Més significativa va resultar la intervenció d'una navalla que per les dimensions de la fulla i altres característiques està catalogada pel Reglament d'Armes com a arma prohibida, per la qual cosa ha sigut remesa a la Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil.

Els detinguts han sigut traslladats al Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Borriana a l'efecte de prosseguir la investigació i determinar si els sospitosos són responsables d'altres robatoris. Presumiblement, els detinguts seran posats a disposició judicial en les pròximes hores perquè l'Autoritat Judicial determine si sobre ells s'imposa alguna mesura cautelar que en garantisca l’enjudiciament.

La Policia Local de Borriana ha assenyalat que “una vegada més ha quedat de manifest la importància de la col·laboració ciutadana en el manteniment de la seguretat de la ciutat”, motiu pel qual la Policia Local, “dirigeix els seus esforços a promoure la proximitat del Cos amb els seus veïns, perquè només des de la implicació de tota la ciutadania i els seus serveis públics és possible crear un entorn segur”.

Accidente Burriana

 

- Efectius del cos de policia municipal i de la Guàrdia Civil han assistit les conductores implicades dels dos vehicles que han col·lidit frontalment, amb tot i això no ha calgut destacar ferides de gravetat

 

Aquest matí sobre les 9h s'ha produït un aparatós accident de trànsit en l'avinguda Almassora a Borriana, enfront del Cementeri Municipal, que ha obligat a intervindre diverses dotacions de la Policia Local i a mobilitzar els serveis sanitaris d'emergència.

El sinistre el va comunicar el 112 Emergències Comunitat Valenciana, que advertia del greu accident amb almenys una persona inconscient, en el qual dos vehicles haurien col·lidit frontalment en aquest vial.

Fins al lloc de l’accident, s'han desplaçat diversos efectius policials que immediatament han desviat el trànsit i han atés les persones accidentades en el sinistre, que també han sigut assistides per efectius de la Guàrdia Civil que es trobaven en el lloc.

Malgrat els danys greus en els vehicles, l'accident s'ha saldat amb una conductora amb ferides lleus, que ha hagut de ser traslladada pels serveis sanitaris per a observació, resultant il·lés el conductor de l'altra unitat implicada, una furgoneta de xicotet format que ha resultat amb danys greus.

De les primeres diligències realitzades per la Policia Local es desprén que la conductora d'un dels vehicles podria trobar-se sota els efectes de drogues tòxiques o estupefaents, perquè hauria resultat positiva en consum de cocaïna i cànnabis en les proves indiciàries, les quals hauran de ser confirmades per un laboratori homologat.

Segons les primeres hipòtesis, la conductora hauria envaït el carril destinat a la circulació del sentit contrari i hauria sorprés l'altre conductor implicat, que no ha pogut evitar la col·lisió. La Policia Local ha instruït un atestat per la presumpta comissió d’un delicte contra la seguretat vial a la conductora del vehicle, E. I. A. de 36 anys. En finalitzar l’atestat, s’ha traslladat al jutjat de guàrdia a l'efecte de determinar responsabilitats sobre l'accident.

Segons fonts policials, vista la manera en què s'ha produït l'accident, podria haver sigut molt més greu i amb pitjors conseqüències per als implicats, en tractar-se de vehicles que circulaven en sentit oposat.

- Amb controls en els accessos i intensificació de la vigilància en espais d'alta afluència, com ara places, parcs, jardins i en la zona marítima

- Des d'aquesta vesprada i fins al dilluns 12 d'abril, la Policia Local reforça el servei de vigilància amb drons, patrulles mòbils i controls aleatoris de vehicles i de persones

 

 La Policia Local de Borriana ha preparat un dispositiu especial per a assegurar el compliment de les noves mesures contra la Covid-19 durant les pròximes celebracions de Setmana Santa i Pasqua. L'operatiu començarà avui mateix i s'allargarà fins al dilluns 12 d'abril.

Segons han explicat l'alcaldessa de Borriana i edil de Seguretat, Maria Josep Safont, i el cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, s'intensifiquen els serveis policials de vigilància i control amb la finalitat de mantindre les mesures de seguretat i donar compliment a la normativa, amb un reforç especial de les patrulles i dels controls els caps de setmana i els dies festius, especialment en les zones d'accessos i d'alta afluència de persones.

En aquest sentit, s'han establit els dispositius necessaris de control policial a l'eixida i entrada del municipi, amb controls aleatoris per a assegurar el compliment del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, que està vigent fins al 12 d'abril, i així evitar l'arribada de ciutadans d'altres comunitats autònomes. Alhora que es reforça el servei de vigilància amb drons, patrulles mòbils i controls aleatoris de vehicles i de persones.

També s'intensificarà la vigilància en els accessos al Port, en la carretera del Grau, en el Clot, en l'avinguda de la Mediterrània i en el passeig Marítim, així com en places, parcs i jardins, entre altres espais. A més, la Policia extremarà la vigilància en places i espais oberts per a evitar les aglomeracions, botellons o possibles incidents, i vetlarà pel compliment de la normativa actual.

Tant Safont com Català consideren que es tracta d'una labor de responsabilitat compartida i, per això, hi haurà una coordinació i col·laboració entre les administracions perquè la seguretat ciutadana siga màxima. Segons reconeixen enguany serà una Setmana Santa "molt singular i el que intentem és prevenir i informar perquè es complisquen les restriccions vigents.

Tenint en compte que encara hi ha indicadors preocupants, l'alcaldessa i el cap de la Policia Local han apel·lat a la “responsabilitat, cautela i precaució”, perquè, han manifestat, “entre tots hem de fer un esforç per a no fer un pas arrere, ja que les dades de descens de contagis no significa que la pandèmia s’haja acabat, i cal continuar complint amb la normativa i respectant la seguretat sanitària, que està per damunt de tot".

De fet, han recordat que es manté el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana i continuen les restriccions de la mobilitat nocturna, prohibida entre les 22h i les 6h. A més de les limitacions de reunions en grups de persones d'un màxim de 4 en espais tancats, de 6 en espais oberts i només convivents en domicilis, i el tancament dels establiments de restauració a les 18 hores, entre altres mesures.

La Policía Local destiene a un individuo intentando sustraer un vehículo
 • Els fets s'han produït a primeres hores de la matinada d'aquest dimecres, quan una patrulla realitzava serveis de vigilància en prevenció de delictes als voltants del carrer Vicent Marco Miranda


Agents de la Policia Local de Borriana han detingut un individu mentre tractava de sostraure un vehicle. La ràpida intervenció dels agents ha evitat la sostracció de la furgoneta i s’ha detingut al sospitós que compta amb diversos antecedents per aquest tipus de delictes.

Els fets s'han produït a primeres hores de la matinada d'aquest dimecres, quan una patrulla realitzava serveis de vigilància en prevenció de delictes pels voltants del carrer Vicent Marco Miranda. Els agents van observar una persona en actitud sospitosa a l'interior d'una furgoneta i, en dirigir-se a realitzar les comprovacions oportunes, el sospitós va tractar de fugir i va ser immediatament interceptat pels agents.

El vehicle presentava signes d'haver sigut forçat, després de ser sorprès el sospitós en el mateix moment en què tractava d’emportar-se’l. La ràpida intervenció dels agents va evitar la sostracció de la furgoneta i va donar lloc a la detenció d’A.E.S, veí de la localitat de 47 anys d'edat i amb diversos antecedents per aquest tipus de delictes.

El detingut ha sigut traslladat al Lloc Principal de la Guàrdia Civil des d'on, presumiblement, serà posat a disposició judicial com a presumpte autor d'un delicte contra el patrimoni.

Balance intervenciones de la Policía Local por las medidas de la covid-19 durante tres meses
 • Des del 29 d'octubre, quan la Generalitat Valenciana va decretar limitacions en la circulació de persones i en les reunions de caràcter social
 • Els motius més freqüent de sanció continuen sent no respectar la norma que obliga a l'ús de la màscara en llocs públics, i l'incompliment de la restricció horària nocturna

 La Policia Local de Borriana ha expedit un total de 251 denúncies en tres mesos per incompliment de les mesures sanitàries per a evitar contagis per Covid-19 establides pel Govern valencià, concretament des del 29 d'octubre passat quan la Generalitat Valenciana va decretar limitacions en la circulació de persones, prohibint-la, excepte excepcions, a partir de les 24 hores i limitant les reunions de caràcter social.

Respecte a les circumstàncies de les denúncies, el motiu més freqüent de sanció continua sent no respectar la norma que obliga a l'ús de la mascareta en llocs públics o l'ús inadequat, fets que s'han saldat amb 108 denúncies.

El segon motiu més habitual de denúncia també continua sent l'incompliment de la restricció horària nocturna, amb 73 actes per no respectar les mesures de restricció horària de circulació de les persones de 24h a 6h, excepte casos justificats.

A aquestes qüestions els segueixen les 40 denúncies motivades per no respectar les limitacions del nombre màxim de sis persones en les reunions socials i, a més, cal sumar-ne 18 més que s'han expedit per destinar espais de l'establiment a activitats o actuacions no permeses.

També cal destacar que la Policia Local va interposar 2 denúncies per incomplir el deure d'aïllament o confinament per positiu en Covid-19, 7 més per incompliment de mesures d'higiene i prevenció sense suposar risc greu, 2 per incompliment de tancament i 1 per fumar en espais públics a menys de dos metres.

Durant aquests tres mesos, la Policia Local de Borriana, a requeriment de l'autoritat sanitària, ha participat activament en el sosteniment d'aquestes mesures, donada la situació de crisi sanitària motivada per la pandèmia.

La Policia Local ha posat l'accent en el “compliment generalitzat per part dels veïns i les veïnes de Borriana de les normes marcades per l'autoritat sanitària per a combatre la propagació de la Covid-19, en aquesta tercera onada”. Al seu parer, “malgrat les dificultats i els canvis en les normes que una crisi com l'actual requereix, la ciutadania està donant una lliçó de responsabilitat, sacrificant-se en les seues relacions familiars i socials de tota mena, amb l'únic objectiu de doblegar el virus”.

Encara que, la immensa majoria de la població està respectant aquestes normes, ha matisat, encara queden persones que obren de forma “insolidària i irresponsable”, i és precisament en aquestes persones en les que les autoritats i la Policia Local “tenen posat el punt de mira”.

Numerosas incidencias por el fuerte tviento en Burriana
 • Durant la jornada, la Policia Local ha intervingut en nombroses incidències, com ara caigudes d'arbres, branques, línia elèctrica, pedres i objectes de les façanes
 • També s'ha tallat el Clot de la Mare de Déu per precaució, perquè no circule ningú per allí per si caiguera algun arbre

Les fortes ratxes de vent que en la jornada d'avui bufen per Borriana han provocat nombroses incidències des de primera hora, ateses en el municipi per la Policia Local, i que han ocasionat fins i tot la caiguda d'una dona de 80 anys en la via pública a conseqüència d'una ràfega de vent en la ronda de la Panderola, aparentment amb fractura del braç, que ha sigut traslladada a l'Hospital de la Plana.

La Policia Local, operaris de Via Pública, Iberdrola i fins i tot bombers han intervingut en les 25 incidències registrades fins a les 15h per a restablir, en la mesura que ha sigut possible, la normalitat als carrers de la ciutat i fer front a les conseqüències de les ràfegues de més de 70 Km/h que s'han registrat.

Fins ara, el temporal de vent ha produït entre altres desperfectes la caiguda de dos arbres de la via pública, un sobre la vorera i l’habitatge contigu amb danys al tancat d'un habitatge al cami d’Onda, i un altre sobre la calçada en la pedrera de Vora Riu. A més, s'ha produït la caiguda de troços de façana d'un habitatge sobre la calçada al carrer de l’Encarnació que ha necessitat el tancament de la via al trànsit rodat i per als vianants fins que s’ha controlat pel servei de bombers.

També s'ha intervingut per un pal cablejat a punt de caure a la via pública en l'avinguda de la Mediterrània, i per un cable d'alta tensió trencat al camí Sant Nicolau que s'havia amollat de la torre que el subjectava i del qual saltaven espurnes, en aquest cas Iberdrola s’ha fet càrrec de la situació.

Els operaris de Via Pública i la Policia Local continuen amb les tasques per a restablir les condicions de les zones afectades, i en alerta per possibles avisos i a l'espera que el vent que ha començat a remetre done una treva.

No obstant això, la Policia Local recomana a la població que prenga mesures d'autoprotecció, entre les quals convé informar-se de les condicions meteorològiques previstes i estar atent a les indicacions que es vagen donant. Així mateix, han incidit en la importància de la precaució i, si es troba a casa seua, tancar i assegurar portes, finestres o para-sols, i retirar tests i tots aquells objectes que puguen caure al carrer i provocar un accident.

A la ciutat, han alertat, és convenient allunyar-se de cornises, murs o arbres, que puguen arribar a desprendre's i prendre precaucions davant d'edificacions en construcció o en mal estat, i estar atent al mobiliari urbà, grues i qualsevol altre element que puga caure o ser arrossegat pel vent.

Així mateix, la Policia Local recomana evitar en la mesura que siga possible els desplaçaments per carretera i, si és necessari fer-los, extremar les precaucions per la possible presència d'obstacles en la calçada.