La Policia Local de Borriana ha recuperat 2.100 quilos de taronges robades en les horts del terme municipal en el que portem d'any. Esta setmana els agents han incautat 600 quilos d'este fruit a la partida El Marge, mentre que el dia 11 de febrer es van recuperar 1.500 quilos a la carretereta Jaumet El Comandant.

 

 

 

En els dos casos els efectius de la Policia Local, avisats per l'agent de la guarderia rural, van sorprendre a un grup de persones collint taronges en una horta sense la autorització pertinent. Els agents van poder confirmar les sospites de l'agent de la guarderia rural i comprovar in situ que, tant en la partida El Marge com en  la carretereta Jaumet El Comandant, s'havien furtat 600 i 1.500 quilos de taronges de la varietat navelate respectivament.

 

 

 

En demanar-los la documentació, els autors dels robatoris van aportar una autorització per a collir taronges del sòl, però realment es trobaven collint taronges de l'arbre en una horta que no corresponia amb l'especificada en l'autorització. Segons sembla el modus operandi dels dos grups era aprofitar una autorització per a furtar en horts  del costat. Ara la investigació dels fets està en mans de la Guàrdia Civil.

 

 

 

El regidor de Seguretat, Javier Gual, ha destacat el treball realitzat per l'agent de la guarderia rural i per la Policia Local. “Amb la recuperació de 2.100 quilos de taronges en poc més d'un mes, es demostra que la coordinació i el treball entre agents és fonamental, per això anem a seguir vigilant els nostres camps, especialment en esta temporada de recollida del fruit”.

 

 

 

Por la seua banda, Maria Josep Safont, ha assenyalat que “l'eficàcia policial és la millor manera de disuadir als lladres de les nostres horts. Pensem que la figura de l'agent de guarderia rural desenvolupa una tasca de control molt important, ja que coneix molt bé el terreny i treballa en col.laboració amb els propietaris dels camps”.