El campeón de España de Handy ESBK Antonio Montoya
  • El motorista borrianenc es prepara per a la temporada de 2022 després de completar el campionat d'Espanya en primera posició i classificar-se tercer en l’internacional Bridgestone Iron Cup

  • Montoya, amb displàsia de maluc de naixement, competeix al màxim nivell en aquestes categories per a pilots amb discapacitat física

El pilot borrianenc Antonio Montoya Cazorla ha mantingut una trobada amb l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, per a fer balanç de la destacada temporada que ha realitzat i explicar-los el seu projecte per a 2022.

Montoya s'ha convertit en la temporada 2021 en el guanyador, per segon any consecutiu, del campionat d'Espanya de Superbike en la categoria Handy ESBK de 600 centímetres cúbics.

D’aquesta manera, el pilot borrianenc s'ha proclamat bicampió d'Espanya del campionat Handy ESBK, una categoria per a pilots amb discapacitat física, pilots que han patit accidents o discapacitats de naixement, i ha aconseguit el bronze en l'internacional Bridgestone Iron Cup.

Sobre aquest tema, l'alcaldessa ha destacat que Montoya és “un exemple de superació i professionalitat sobre la pista”, al mateix temps que ha assenyalat la importància que “patrocinadors locals donen suport a l'esport”.

Montoya, que pateix displàsia de maluc de naixement, una afecció que li produeix coixesa i que no li permet ni obrir les cames ni doblegar-se sobre la moto, competeix al màxim nivell en aquestes categories per a pilots discapacitats i, tot i que camina ajudat per dos crosses sobre l'asfalt, encadena una victòria darrere d’una altra.

Ara es prepara per a la pròxima temporada, per a la qual haurà d'efectuar diverses reparacions en la seua Yamaha R6 després de les caigudes i el desgast patit durant el 2021, com el canvi dels carenats o de gran part del motor.

En aquest sentit, Montoya ha explicat que la temporada “ha sigut molt complicada físicament, però amb molt d'esforç hem pogut acabar-la”. “La clau resideix a no rendir-se i a fer el que més ens agrada amb tot el nostre sacrifici i il·lusió, adaptant les nostres motos per a poder pilotar com qualsevol altre pilot”.

Tant Safont com Aparisi han mostrat el suport del consistori a l'esportista borrianenc, que ha aprofitat per a agrair el seu esforç a tots els que han fet possible el seu projecte esportiu, des de l'Equip Màxim-Moto de València, la seua família o l'esponsorització d'algunes empreses, com l'Autoescola Fernando o el taller Ferjosa de Borriana.