a ciudad de Burriana rendirá homenaje a sus jugadores de fútbol más internacionales, Joan Manuel Canós y Joan Baptista Planelles.
  • Al matí es jugarà un torneig d'alevins i es descobrirà la placa a Canós en el complex Llombai i a partir del migdia es farà el mateix amb la placa de Planelles en el complex la Bosca amb un partit de veterans

  • Els dos camps van canviar la seua denominació en homenatge als exfutbolistes borrianencs i dilluns que ve s'organitzen els actes oficials i públics


Dilluns que ve, 6 de desembre, la ciutat de Borriana retrà homenatge als seus jugadors de futbol més internacionals, Joan Manuel Canós i Joan Baptista Planelles. D’aquesta manera, se celebraran els actes oficials del canvi de denominació dels camps de futbol dels complexos esportius municipals de Llombai i la Bosca, rebatejats amb el nom dels històrics jugadors borrianencs.

Els dos camps van canviar els seus noms com a homenatge als exfutbolistes al setembre de 2019, amb un decret d'Alcaldia que va comptar amb l'adhesió de tots els grups polítics de la corporació i dels clubs de futbol de la localitat.

Com a conseqüència d'aquesta decisió, el camp de futbol municipal conegut fins ara com a San Fernando va passar a dir-se ‘Camp de Futbol Municipal Joan Baptista Planelles Marco’ i els camps del complex de Llombai, ‘Camps de Futbol Municipals Joan Manuel Canós Ferrer’, en homenatge a aquestes dos llegendes de l'esport local.

No obstant això, la situació sanitària ha retardat els actes oficials d'inauguració de la denominació i reconeixement als dos exfutbolistes fins dilluns que ve, 6 de desembre, coincidint amb la festivitat de la Constitució.

El regidor d'Esports, Vicent Aparisi, i el de Comunicació i president de la Comissió organitzadora dels actes, J. Ramon Monferrer, han explicat que “es pretén que els actes d'homenatge i reconeixement siguen una jornada festiva per a donar a conèixer a la ciutadania la nova denominació dels camps”.

Per això, com han explicat, “s'espera l'assistència de destacats jugadors i personalitats rellevants del món del futbol en aquests actes”, que començaran al complex esportiu municipal de Llombai al matí i continuaran a partir del migdia en el complex de la Bosca.

Entre els actes previstos hi haurà una competició de futbol base de categoria aleví en els camps Joan Manuel Canós a partir de les 9h del matí, i un partit entre veterans del CD Borriana i el CD Castelló en el camp Joan B. Planelles a les 12.30h.

Els actes, en què també es procedirà a descobrir dos plaques d'homenatge, seran oberts al públic i l'entrada serà lliure fins a completar els aforaments, complint en tot moment la normativa covid vigent.

Canós i Planelles

Joan Manuel Canós Febrer va nàixer a Borriana el primer dia de l'any 1944, i ja va destacar des dels seus inicis com un gran defensa, raó per la qual en 1964 va fitxar per un Elx que jugava en primera divisió, i on es va retirar l'any 1975. Durant aquesta dècada va ser convocat fins a quatre ocasions per a jugar amb la samarreta roja de la Selecció Espanyola.

Joan Baptista Planelles Marco, per la seua banda, va nàixer a la ciutat de Borriana un 26 gener de 1951, i amb 16 anys va ingressar en les files del Reial Madrid. En la seua llarga trajectòria va passar per altres equips com el CE Castelló, el Reial Saragossa, el València CF o el CE Borriana, on va finalitzar la seua carrera esportiva el 1984. A més, va arribar a competir amb la selecció espanyola en categoria absoluta, a més del juvenil (sub-18) i en l'amateur (sub-23).

Tots dos van ser protagonistes d'una època en la qual el futbol espanyol començava a guanyar una gran popularitat, gràcies a una generació de futbolistes que depurava cada vegada més la tècnica. Així mateix, Planelles i Canós s'han convertit en dos personatges molt estimats i ambaixadors de la ciutat allí on han estat.

En la comissió organitzadora de l'esdeveniment han participat tant l'Ajuntament com el Servei Municipal d’Esports (SME), els clubs de futbol del municipi i personatges destacats del món de l’esport.