Camps Planelles Canós

- Els dos camps van canviar el nom ara fa un any en homenatge als exfutbolistes internacionals, però els actes oficials d'inauguració van ser endarrerits per la situació sanitària


La comissió organitzadora dels actes d'homenatge i inauguració de la nova denominació dels camps de futbol municipals ha plantejat desembre com l’època més idònia per a realitzar-los, ja que la situació sanitària permet preveure una major normalitat en els pròxims mesos.

En setembre de l'any passat, a través d'un decret d'Alcaldia, amb l’adhesió de tots els grups polítics de la corporació i els clubs de futbol de la localitat, el camp de futbol municipal, conegut fins ara com San Fernando, va passar a denominar-se ‘Camp de Futbol Joan Baptista Planelles Marco’ i els camps del complex de Llombai, ‘Camps de Futbol Joan Manuel Canós Ferrer’, en homenatge a aquestes dos llegendes de l'esport local.

No obstant això, la situació sanitària va retardar els actes oficials d'inauguració de la denominació i reconeixement als dos exfutbolistes, per la qual cosa es comença a perfilar desembre, i més concretament les dates festives de la Immaculada o Nadal, com a dates idònies, amb una situació epidemiològica previsiblement més benigna, que permeta més seguretat per a l'organització i un major aforament.

El regidor d'esports, Vicent Aparisi, ha explicat que “l'objectiu dels actes és homenatjar aquests dos mítics esportistes, alhora que es dona a conéixer la nova denominació als veïns i veïnes, per la qual cosa la instal·lació de la nova cartelleria es preveu per al proper mes de setembre”.

A més, com ha indicat Aparisi “en la reunió també s'ha parlat de la importància que els antics excompanys de Planelles i Canós acudisquen a l'esdeveniment, que tindrà un caire d'acte festiu”.

En la reunió que ha mantingut aquest matí la comissió també s'ha acordat que es convidarà a sumar-se als clubs esportius pels quals van passar Planelles i Canós, com el CD Borriana, el CD Castelló, l'Elx CF, el València CF, el Reial Saragossa i el Reial Madrid.

Entre els actes prevists, s’ha proposat un torneig de veterans en el camp Joan B. Planelles i una competició de futbol base de categoria aleví en els camps Joan Manuel Canós.

En la comissió organitzadora participen tant l'Ajuntament com el Servei Municipal d’Esports (SME), els clubs de futbol del municipi i diverses personalitats com el periodista esportiu José Félix López.