Nuevo programa del SME: Conciliaesport
  • Dirigit a persones adultes acompanyants de l'alumnat que participa en les escoles esportives, per a facilitar-ne la conciliació
  • Aquest curs tornen a programar-se les activitats de psicomotricitat, iniciació al món de l'esport i formació, detecció i selecció de talents

El Servei Municipal d’Esports (SME) de Borriana torna a organitzar per al curs 2021-2022 una nova edició d'Escoles Esportives, que té com a novetat la creació del nou programa Conciliaesport.

Amb aquest ja en són sis, els programes que ofereix Escoles Esportives, que se suma als de psicomotricitat, iniciació al món de l'esport i formació, detecció i selecció de talents, diferenciats per als diversos nivells educatius.

En concret, el nou programa va dirigit a les persones adultes acompanyants de l'alumnat que participa en les escoles esportives, per a facilitar-ne la conciliació familiar s’aprofita i se’ls ofereix la possibilitat de realitzar activitats físiques.

Les activitats seran de gimnàstica, zumba, pilates, caminades o esport en família, i es realitzaran en el mateix horari que tinga l'alumnat al qual s'acompanya. En aquest sentit, el regidor de l'àrea, Vicent Aparisi, ha assegurat que “Escoles Esportives es renova cada any i enguany implanta aquesta novetat per a facilitar la participació i l'organització familiar, així com per a impulsar els hàbits esportius per a tota família”.

Aparisi, a més, ha explicat que Escoles Esportives “ajuda a transmetre valors com la convivència i el treball en equip”, alhora que “fomenta la pràctica esportiva i els hàbits saludables entre els escolars”.

D'altra banda, com ha indicat, a través dels diferents programes “els xiquets i xiquetes poden socialitzar-se i conèixer-se millor entre ells i elles, ja que participa alumnat de pràcticament tots els centres educatius de Borriana”.

Quant a la resta de programes, dirigits a l'alumnat resident a Borriana, per als més xicotets es realitza el de Psicomotricitat, que va dirigit a alumnes de segon i tercer d'educació Infantil. Té com a objectiu la millora de la motricitat i la coordinació de moviments, així com l'aprenentatge de moviments corporals sans, mentre s'introdueixen valors essencials de l'esport i s'ajuda a millorar la comunicació amb els altres.

El segon programa, Iniciació al món de l'esport, treballa sobre el desenvolupament de tècniques esportives bàsiques, a partir d'activitats i jocs. Així, l'alumnat, de primer i segon de Primària en aquest cas, practicarà esports oculomanuals com el bàsquet, de raqueta com el bàdminton, de combat com el judo, sobre rodes com el patinatge i d'atletisme.

Respecte al programa de Formació de talents, per a escolars de tercer i quart de Primària, es tracta de buscar l'esport més adequat a les característiques i gustos personals de l'estudiant, reforçant el seu esport favorit o trobant motivació per a esports encara no practicats.

El quart programa, de Detecció de talents, ja arriba a l'alumnat de cinquè i sisè de Primària, i busca promoure l'activitat física, amb la millora les seues aptituds i la satisfacció derivada del bon rendiment que tinguen.

A més, per a l’alumnat d'ESO s'organitza el programa de Selecció de talents, en què es ressalta la importància de practicar esports de forma sistemàtica a través de l'esforç, la disciplina i la competitivitat sana i es treballa en el fet de com l'esport ajuda en la reducció de l'estrès i de l'ansietat

Durant els tres últims programes es practicaran esports molt variats, des de la pilota valenciana al tir amb arc o el bàdminton, passant pel voleibol, el futbol sala, l'handbol o el bàsquet, a més del patinatge i l'atletisme.

Les sessions seran en grups de 8 a 15 participants i es realitzaran en les instal·lacions esportives municipals i en els centres escolars de Borriana, de vesprada i amb una duració d’una hora.

El termini d'inscripció en els programes d'Escoles Esportives es pot realitzar el tràmit a través d'https://docs.google.com/forms/d/e/1faipqlsc-g7lvsbkk8hcvjz-1dwkfxfsdgkndybwv0_ggfyovjhptrw/viewform

Per als socis del club SME els preus estan subjectes al nombre de sessions setmanals en què es participa, a raó de menys quota mensual com més dies participa la persona menor, fins a un màxim de 5 jornades setmanals. Per als no socis la quota mensual fixa és de 30 euros per al programa psicomotriu i de 27 euros per a la resta.

L'alumnat que participa rebrà un equipament que constarà de samarreta de mànega curta i pantalons curts per al primer trimestre i de samarreta de mànega llarga per al segon. A més, els inscrits també podran participar alguns dissabtes en competicions, trobades i dies de l'esport en família, per a la qual cosa els qui participen regularment rebran un equipament de competició.

La taula de preus i la resta d'informació dels programes es pot consultar en http://sme.burriana.es/index.php/actividades1/actividades-de-invierno/deporte-escolar.

Quant a les instal·lacions on es realitzaran les activitats, a més dels complexos esportius municipals de Llombai i la Bosca i de diverses zones enjardinades de la ciutat, nombrosos centres cedeixen els seus espais per a això, com els CEIP Cardenal Tarancon, Francesc Roca i Alcalde, Josep Iturbi, Novenes de Calatrava, Pare Vilallonga i Penyagolosa o l'IES Llombai.

Escoles Esportives és un programa impulsat per l’SME i la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Borriana que s'emmarca dins del Pla PATI de Promoció d'Activitats Físiques i Esportives en Edat Escolar de Borriana.

Aquest programa és la principal ferramenta de què disposa l'Ajuntament per a avançar en el compliment dels objectius de promoció d'una vida activa i d'uns hàbits saludables a través de l'activitat física i l'esport en la població escolar, tal com marquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU