European Mile Borriana

- El Servei Municipal d’Esports ha organitzat aquesta iniciativa a la ciutat, amb la qual es pretén el foment dels hàbits saludables

- El dissabte 5 de juny es disputaran les competicions en les diferents modalitats esportives plantejades

- Fins ara s'ha arribat a la meitat del repte plantejat: que 1609 persones recórreguen 1609 milles


Aquest dissabte, 5 de juny, Borriana viurà la recta final de l’European Mile, una iniciativa europea per al foment de l'esport que impulsa i organitza a la ciutat el Servei Municipal d’Esports (SME).

L'Ajuntament de Borriana, que dona suport a la campanya, ha participat en l'acte de presentació de les competicions i activitats d’aquest cap de setmana, en un acte davant la casa consistorial en què han participat els representants de tots els grups polítics amb presència en el ple municipal.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha expressat que “iniciatives com l’European Mile ajuden a reforçar l'esperit esportiu d'una població com Borriana, així com a sumar noves persones a l'activitat física”.

Així, Safont ha destacat “l'alta participació dels veïns i veïnes en les activitats que es programen per l’SME i, en particular, la dels centres escolars, per la importància d'impulsar els hàbits saludables des de les edats més primerenques”.

Les activitats, que van començar dilluns passat 31 de maig, tindran el seu colofó dissabte que ve, quan es produiran les competicions en les diferents modalitats plantejades: per a adults, per a escolars, populars, nàutiques i trimilles.

L'objectiu, en paraules del regidor d'Esports, Vicent Aparisi, és “fomentar l'esport com un hàbit saludable en el dia a dia”. “La idea és incentivar aquests hàbits a través d'activitats col·lectives, com a forma d'impuls perquè cada veí i veïna porte l'esport a la seua activitat diària habitual”.

Així, les activitats de l’SME per a aquesta setmana es basen en dos eixos, i es pot participar en les activitats competitives o en les activitats populars. A més, s'organitza l'activitat col·lectiva de sumar milles entre tota la població, que té l'objectiu marcat que 1609 persones realitzen 1609 milles, un repte en què ja s'ha aconseguit superar el seu equador.

Respecte a les competicions d'aquest dissabte per a adults, que seran de 10h a 13h i de 17h a 20h, es podrà competir en la modalitat de pista, en les pistes d'atletisme del Llombai i al Clot, en el recorregut marcat a tal efecte. D'altra banda, durant aquesta setmana es pot participar també des de l’aplicació Strava, utilitzant les marques personals.

En la competició escolar hi haurà dos classificacions, una per a premiar la milla més ràpida i una altra amb els centres que més milles sumen entre el seu alumnat. Els centres han participat durant tota la setmana, però serà el dissabte quan s'acosten fins a les pistes d'atletisme per a competir.

A més, es realitzarà un recorregut especial que s'iniciarà en el CEIP Cardenal Tarancon a les 10h i al qual s'aniran sumant la resta de centres, per a finalitzar en les pistes d'atletisme. S'han volgut sumar a la iniciativa els CEIP Cardenal Tarancón, Josep Iturbi, Pare Vilallonga i Novenes de Calatrava, i el Col·legi Salesià.

Quant a les milles populars, s'han marcat 6 rutes amb una milla de distància per a ser recorregudes per qualsevol veí o veïna, tant a peu com corrent, patinant o sobre la bicicleta. A l'inici de cada milla s'han col·locat cartells amb un codi QR, a través del qual es podrà realitzar la inscripció. A més, tots els participants que completen els recorreguts rebran un detall commemoratiu.

Els sis recorreguts discorren pel carril ciclopeatonal al Port, l'avinguda de la Mediterrània, el carril ciclopeatonal al Grau, el Clot o la ronda de la CV-18. Les rutes es poden realitzar en qualsevol moment, però la milla principal serà la del carril al Port, on es competirà dissabte que ve i el diumenge, un dia especial dedicat a la participació d'associacions.

També es comptarà amb l'opció de realitzar el dissabte les milles nàutiques, en les modalitats de caiac, paddle surf o surf, amb la col·laboració del Club Caiac Polo, el Club Paddle Surf, el Club Surf Borriana i el Club Nàutic de Borriana.

Així mateix, s'organitzen també les trimilles a la Piscina Municipal, en què es combinaran activitats de natació, bicicleta estàtica, el·líptica i remoergòmetre, durant tota la setmana i fins al 5 de juny.

Tota la informació sobre l'esdeveniment es pot consultar en http://sme.burriana.es/index.php/actividades1/eventos?id=913, en la qual es poden apuntar les persones interessades en aquelles proves que requereixen inscripció prèvia.

European Mile

L’European Mile 2021 és la primera edició que s’organitza d'aquest esdeveniment, dedicat a portar a nivell local campanyes per al foment de les activitats físiques, aquesta en concret a l’entorn del repte de recórrer la distància d'una milla (1,6 quilòmetres).

La iniciativa, que s’emmarca dins de la Move Week (Setmana de l’Activitat), és un esdeveniment europeu liderat per la ISCA (International Sport and Culture Association) i finançat per la Comissió Europea per a desenvolupar un esdeveniment que siga accessible al major nombre de persones possible, i amb especial interés en què la població recupere l'activitat física que durant tant de temps ha impedit la crisi de la Covid-19

L’European Mile tancarà el circuit de carreres populars proposat per a aquest curs escolar per Esport per a l'Educació i la Salut (DES), l'organització que impulsa la iniciativa a Espanya.