Reunión preparatoria Vuelta ciclista España

La volta ciclista a Espanya tornarà a recórrer els carrers de Borriana en la setena etapa de l'edició de 2019 prevista per al divendres 30 d'agost. Una visita que comptarà amb l'atractiu de la Caravana que acompanya La Vuelta, i que farà parada a la ciutat perquè els veïns s'acosten fins a la zona, segons ha anunciat l'actual regidor d'Esports i Via Pública, Vicente Aparisi, després de la reunió mantinguda amb l'exciclista borrianenc i representant de la Vuelta, Kiko García.

En aquesta reunió han participat també l'edil de Cultura, Vicent Granel, la diputada provincial d'Esports, Tania Baños, i el responsable de la caravana ciclista, i ha servit per a perfilar els detalls organitzatius i ultimar els preparatius d'aquest transcendental esdeveniment esportiu.

En el transcurs de la reunió el regidor d'Esports ha destacat “la rellevància i el protagonisme” que tindrà Borriana durant la celebració de la jornada esportiva perquè es tracta de “l'esdeveniment ciclista per excel·lència a nivell nacional” i ha precisat que suposarà “tornar a situar la nostra ciutat en l'aparador, tot tenint en compte que és una de les carreres ciclistes referents en el calendari internacional”.

També ha assenyalat que La Vuelta “retorna a la nostra ciutat, als nostres carrers, després de dos anys” i ho fa de nou "gràcies al treball de persones com Kiko García que ha apostat fort per aquest disseny de carrera”.

La 74a edició de la volta ciclista a Espanya se celebrarà entre el 24 d'agost i el 15 de setembre de 2019 amb inici a les Salines de la ciutat alacantina de Torrevella i final a Madrid.

Serà en la setena jornada de La Vuelta de 182,4 quilòmetres quan Borriana prenga especial protagonisme perquè tal com ha explicat Kiko García, l'eixida des d'Onda i el pas pel Grau de Castelló, Benicàssim i Castelló “són equilibrats, i tenint en compte que en aquest tipus d'etapes els corredors solen intentar escapades ja des de l'inici, el pas per Borriana pot ser clau per al desenvolupament d'aquesta jornada".

García ha detallat que en la setena etapa, “els 80 primers quilòmetres transcorren per la costa i la resta són de muntanya amb dos ports de 2a categoria i dos més de 3a, abans de finalitzar en el duríssim Mas de la Costa de primera categoria, per tot això esperem que aquesta etapa es convertisca en un gran espectacle".

García ha agraït la “predisposició i el suport de l'Ajuntament” i ha manifestat que travessar el municipi pels carrers principals suposa “la millor manera de convertir en un espectacle el pas de corredors i d'acostar i implicar el públic en la promoció d'un esport com el ciclisme".

Finalment, el regidor d'esports, Aparisi, ha assegurat que l'Ajuntament tindrà tots els dispositius necessaris “preparats i llestos” perquè el 30 d'agost, “la seguretat i l'espectacle es donen la mà i la ciutat de Borriana es bolque en una Vuelta que torna a la nostra ciutat dos anys després".