El projecte de Jardí Artístic del Centre Municipal de les Arts ha celebrat diverses sessions de portes obertes perquè les famílies coneguen de primera mà el treball que es realitza a l'aula i puguen comprovar com es desemboliquen els més xicotets en les classes artístiques. Durant tres torns rotatoris, els familiars han acompanyat a l'alumnat en les respectives classes de música, dansa i arts plàstiques.

Així doncs, l'alumnat de Jardí Artístic de les edats de 4 a 7 anys ha protagonitzat estes portes obertes. Guiats pels professors Ana Piquer, María José Orellana, Raul Doménech, Olga Martínez, Antonio Jumillas, Mayte Gaspar, José Simón, Isabel Monfort i Clara Martínez, els més xicotets del centre van mostrar el desenvolupament i aprenentatge artístic que estan experimentant a través de les classes.

Per a les famílies, estes sessions són molt gratificants perquè, a més de veure què fan els seus fills en classe, tenen l'oportunitat de conéixer la metodologia de treball que utilitza el professorat perquè el treball de l'art en edats primerenques siga productiu.

Cal esmentar que el Jardí Artístic és un projecte pioner que va nàixer en el centre amb el principal propòsit d’oferir un primer acostament a les disciplines artístiques del Centre Municipal de les Arts. D'esta manera, l'alumnat practica a parts iguals música, dansa i arts plàstiques, amb el principal objectiu que cada persona descobrisca quina disciplina és la que més li agrada o en la qual millor es desembolica i així poder decidir itinerari per a l'etapa de formació elemental a partir dels 8 anys.

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, destaca “el bon ambient que es respira en este tipus de jornades obertes del Centre Municipal de les Arts, ja que les famílies descobrixen com treballen els seus fills a nivell artístic, fins i tot compartixen activitat”. De la mateixa manera, la directora del centre burrianenc, Ana Llopis, explica que el Jardí Artístic “és un projecte amb molta faena a l'esquena i que hem de continuar potenciant i millorant perquè continue sent un projecte capdavanter”.