El Centre Municipal dels Arts de Burriana inaugura un cicle de classes magistrals

Burriana (04.11.23).- El ballarí i coreògraf Manuel Garzón ha inaugurat les classes magistrals d'aquest curs en el Centre Municipal dels Arts Rafel Martí de Viciana de Burriana. Amb motiu del Dia Mundial del Ballet, l'alumnat del departament de Dansa ha gaudit d'una classe magistral de dansa clàssica. Així doncs, el mestre, coordinador de l'àrea de Dansa Clàssica de l'Escola Municipal de Dansa de Móstoles ha impartit una classe completa, amb barra i centre, acompanyat pel pianista César Carro.

Durant la sessió, les alumnes de l'especialitat de Dansa Clàssica han tingut l'oportunitat de compartir experiències amb el mestre Manuel Garzón, al mateix temps que li han pogut traslladar les seues inquietuds artístiques. Començant pels pliés i tendús, les alumnes han realitzat una barra completa, en la qual el mestre convidat ha anat donant les correccions oportunes. Seguidament, han donat inici els exercicis de centre, en els quals Manuel Garzón ha buscat potenciar la qualitat del moviment i enriquir les aptituds de les alumnes.

En paraules del regidor de Cultura, Jesús Albiol, “per a nosaltres és clau oferir aquest tipus de cursos que complementen les activitats docents de l'aula i els aporten noves experiències als alumnes”. I és que des del centre, “apostem per la qualitat de la formació i, per això, és fonamental comptar amb la col·laboració de mestres reconeguts en les diferents àrees l'experiència artística de les quals suma valor”, explica la directora del Centre Municipal dels Arts, Ana Llopis. En el cas de Manuel Garzón, destaca per la seua dilatada trajectòria artística com a coreògraf del Ballet Nacional Dominicà, Ballet Clàssic i Modern Municipal de Paragüay i el Ballet de Cambra de Madrid, així com docent en l'Institut Superior de Dansa Alicia Alonso i en la Universitat Rei Joan Carles de Madrid.

 

Il·lustració i flamenc per al que queda d'any

Pel que respecta a la resta de classes programades, el pròxim 10 de novembre, la il·lustradora valenciana Dakota Hernández serà l'encarregada d'impartir un taller als alumnes de Dibuix i Pintura. Per a l'ocasió, l'artista dels traços ha preparat una il·lustració d'un text en el qual es fa un homenatge a l'art i el que aquest representa per al centre.

Continuant amb les activitats previstes, el pròxim 18 de novembre, serà el torn del flamenc amb motiu del Dia Internacional del Flamenc. Així doncs, els alumnes d'aquesta especialitat podran gaudir de sengles màster class a càrrec dels mestres Jesús Lozano i Amelia Vega. Cal esmentar que tots dos mestres compten amb una dilatada experiència tant com docents, com a artistes en actiu.

Amelia Vega destaca per la feminitat del seu ball i l'ús dels elements (bata, mantó, ventall o barret), mentre que Jesús Lozano aposta per la inclusió del toc d'escuradents en els seus muntatges. Tots dos destaquen per la seua labor pedagògica, desenvolupada principalment a Madrid, així com el seu paper com a jurat especialista en diferents certàmens de dansa.

Totes les classes i trobades artístiques són gratuïts per a l'alumnat del Centre Municipal dels Arts. Per a alumnes externs, les taxes de participació són de 6,40€ l'hora. Per a les inscripcions, es pot enviar un email info@cmeviciana.es, telefonar al 964 033 230 o enviar un WhatsApp al 674 356 639.