A més de presentar el llibre “Erika i la dansa”, la Doctora en Dansa Educativa Fátima Moreno ha impartit una formació per a professorat

Burriana (11.11.23).- Amb l'objectiu de potenciar les activitats formatives per a alumnat i professorat, el Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana de Burriana ha acollit dos dies de jornades dedicades a l'Educació Emocional Artística, de la mà de Fátima Moreno, Doctora en Pedagogia de la Dansa Educativa i professora del Conservatori Superior de Dansa Ángel Pericet de Màlaga. D'una banda, l'alumnat de Jardí Artístic, Pre Dansa i Formació Elemental de Dansa van assistir a una vesprada de conta conte en l´Auditori Juan Varea. Fátima Moreno va presentar el seu llibre “Erika i la dansa”, una història d'autosuperació en la qual queda clar que ningú pot impedir que s'aconseguisquen els somnis. Per a l'ocasió, l'autora de l'obra va presentar el llibre a mode de conta conte i comptant amb la participació activa de l'alumnat. La història se centra en la vida d'Erika, una xiqueta amb diversitat funcional l'actitud de la qual permet fer tot el que es proposa. En el conte, la protagonista i la seua cadira de rodes viuen diverses aventures en les quals l'art és la clau per a superar qualsevol obstacle.

I és que amb aquesta narració infantil, Fátima Moreno pretén ampliar la visió sobre la pràctica de la dansa, i l'art en general, i eliminar les barreres. Per a això, plasma en un conte il·lustrat la història d'autosuperació d'Erika. A més d'una projecció d'un vídeo-dansa, la presentació va comptar amb la col·laboració de Martina, alumna de l'especialitat de Dansa Clàssica, per a interpretar a la somiadora Erika.

Jornades de Formació per a professorat

 

D'altra banda, l'estada de Fátima Moreno a Burriana també ha servit per a impartir el curs “Si ballem és més fàcil”, dirigit a tot el professorat del Centre Municipal de les Arts. Durant dues sessions, els participants han desenvolupat propostes i activitats per al treball a l'aula utilitzen-do les dansa i músiques del món com a eix connector.

Per part seua, el regidor de Cultura, Jesús Albiol, ha acudit al Centre Municipal de les Arts durant la formació per a conéixer en primera persona les activitats. Durant la seua visita ha pogut xarrar amb Fátima Moreno i intercanviar impressions sobre les activitats formatives que ofereix el centre. Així mateix, des del Centre Municipal de les Arts, “volem posar en valor el treball de Fátima Moreno, ja que és una de les poques especialistes que existeixen en la matèria i és pionera en donar formació de professorat en escoles municipals de música i dansa”, explica la directora Ana Llopis.

Sota la premissa d'Hermann Regner que la música, la dansa i l'art són elements essencials en la vida de les persones, Fátima Moreno ha impartit una formació en les quals ha donat eines clau per a educar a través de la dansa, la música i les arts plàstiques, potenciant la creativitat com a part fonamental en el desenvolupament integral de l'alumnat.

En el curs s'han treballat propostes metodològiques de moviment corporal i activitats aplicades l'aula de Música i Moviment, Música i Dansa, permetent treballar de manera lúdica els continguts propis de cada edat. Gràcies a la selecció de cançons, ritmes, Danses-Joc i Danses del Món, el professorat ha pres part d'activitats que estan ideades per a implementar-se de manera senzilla en classe.

Amb tot, el curs ha servit perquè el professorat amplie eines per a despertar l'interés de l'alumne per l'art en general, ampliar el seu repertori i potenciar la creativitat com a part d'un proces dinàmic. Així mateix, aquestes jornades de formació han permés l'adquisició de destreses i  tecniques necessàries per a posar en pràctica amb l'alumnat, treballant conceptes bàsics en el procés d'ensenyament i aprenentatge com són l'observació, la imitació, l'exploració, la improvisació i la composició.