Curso de conservación de patrimonio religioso en Burriana
  • L'auditori Juan Varea acollirà la jornada que instruirà sobre els mètodes i tractaments adequats per a una bona conservació

  • Les persones interessades poden adreçar-se a les diferents confraries, o a la consergeria del Centre de Cultura la Mercè, per a apuntar-se


La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana ha organitzat un curs teòric de manipulació i conservació del patrimoni religiós de les confraries de la ciutat, amb l'objectiu de donar a conèixer els mètodes i tractaments adequats per a poder salvaguardar les peces religioses durant el temps que no isquen al carrer.

L'edil de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que enguany no se celebraran les processons de Setmana Santa a causa de la situació sanitària provocada per la Covid-19, per la qual cosa és “un bon moment per a poder instruir les persones que s'encarreguen del manteniment del patrimoni religiós a la ciutat, sobre els tractaments i mètodes adequats per a assegurar-ne un bon estat de conservació, i evitar agressions al patrimoni religiós per possibles consells o hàbits”.

D'aquesta manera, Manuel Moragues Santacreu, tècnic en conservació i restauració d'obres d'art, serà l'encarregat d'impartir una jornada de tres hores de duració en les quals s'explicaran els passos bàsics a seguir per a poder procedir a un millor manteniment de les peces religioses.

El curs està destinat a parròquies, confraries i persones vinculades al patrimoni religiós borrianenc. El regidor de Cultura ja s'ha posat en contacte amb les diferents confraries del municipi per a informar del curs i promoure la necessitat de conèixer detalls sobre la metodologia adequada de conservació.

El curs se celebrarà dissabte que ve, dia 27, de 9.30h a 12.30h a l'auditori Juan Varea. Les persones interessades poden adreçar-se a les diferents confraries, o a la consergeria del Centre de Cultura la Mercè, per a apuntar-se, i així poder tindre una previsió de l'assistència al curs.

Granel ha manifestat que la idea passa per realitzar enguany un curs teòric i, quan la situació sanitària ho permeta, “fer una segona edició amb un curs pràctic que oferisca més pautes als responsables del patrimoni religiós de la ciutat”.