• El regidor de Via Pública, Mario Trullen, es reunirà amb les empreses licitadores per a exigir el compliment dels contractes i una millor neteja per a evitar danys davant episodis de fortes pluges

Burriana (28.08.23).- L'Ajuntament de Burriana està analitzant en profunditat la situació d'abandó dels embornals durant els últims anys. El pla de xoc de neteja integral impulsat pel Consistori ha revelat el mal estat en el qual es troben els embornals del municipi, una situació de risc evident a causa de la proximitat de dies amb una alta probabilitat de fortes pluges. Per aquest motiu, l'Ajuntament es disposa a exigir el compliment del contracte de neteja per a canviar la situació.

Davant aquesta situació, des de la regidoria de Via Pública, s'ha procedit a estudiar i analitzar quines actuacions s'han dut a terme en exercicis anteriors i quines eren les condicions del contracte existent per a millorar la neteja dels embornals. Les dades han sigut reveladors, l'informe de 2022 ha assenyalat que només es van realitzar al voltant de 1.600 treballs de neteja dels 18.000 previstos. “Suposa no arribar al 9% de les revisions anuals que haurien de fer-se per part de les empreses licitadores”, ha indicat el regidor de Via Pública, Mario Trullen.

La funció dels embornals és imprescindible per a evacuar l'aigua cap als col·lectors durant els temporals, motiu pel qual l'Ajuntament sol·licitarà una reunió amb les empreses licitadores. “Una situació de risc i incompliment que va ser advertida pels serveis tècnics de l'Ajuntament de Burriana durant 2021, davant la qual l'anterior equip de Govern va fer cas omís sense prendre cap mena de decisió, repetint-se el mateixes dades durant tot l'exercici de 2022”, ha advertit Trullen.

El consistori ha desembossat tots els embornals que ha trobat col·lapsats per terres i males herbes en el seu interior en aquells sectors de la ciutat on el Pla de xoc de neteja integral ha completat les seues actuacions. “Ens queda molt camí per recórrer si volem revertir l'abandó d'aquests anys”, ha afegit l'edil.

D'altra banda, l'Ajuntament ja ha començat amb les tasques de neteja i adequació del riu Anna en la zona urbana, concretament des de l'avinguda Sant Joan Bosco fins al pont de la comissaria de la Policia Local, a fi d'evitar possibles inundacions i desbordaments retirant canyars i fem acumulat que pot ser arrossegada fins a formar taps que obstaculitzen el transcurs de l'aigua.