• Spiderman i Mamma Mia, dos nous films per a passar-ho bé en família a l’autocine de l’Arenal diumenge 2 i 9 d'agost

Després de l'èxit rotund obtingut durant el mes de juliol, la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Borriana presenta un nou cartell de l'autocine de l’Arenal per a les dos primeres setmanes del mes d'agost.


La regidora de Turisme, Sara Molina, ha destacat, "amb l'èxit que ha tingut en el mes de juliol, seguim apostant per aquesta activitat amb dos pel·lícules per a tota la família. Estem molt satisfets de la rebuda que ha tingut aquesta proposta, ja que hem aconseguit que no només els veïns de la localitat gaudisquen d'un cinema a l'aire lliure, sinó que fins i tot un 40% del públic, procedent d’altres províncies, vinga per a fer turisme a Borriana".


A partir de les 21 hores, coincidint amb l'obertura de les portes del recinte, s'iniciaran les projeccions de reportatges i documentals, mentre, les persones assistents podran sopar i gaudir a l'aire lliure fins a l'inici de la projecció de la pel·lícula setmanal a les 22.30 hores. El recinte compta amb una capacitat d'aproximadament 90 cotxes, que hauran de mantindre les distàncies i respectar les normes de seguretat establertes.

 • Diumenge 2 d'agost: Spiderman: Homecoming (2017) Peter Parker comença a experimentar la seua identitat recent descoberta com a superheroi Spiderman. Després de l'experiència viscuda amb els Venjadors, Peter torna a casa, on viu amb sa tia. Sota l'atenta mirada del seu mentor Tony Stark, Peter intenta mantindre una vida normal com qualsevol jove de la seua edat, però irromp en la seua rutina diària el nou malvat Vulture i, amb ell, el més important de la vida de Peter començarà a vore’s amenaçat .
 • Diumenge 9 d'agost: Mamma Mia! Here we go again (2018) "Mamma Mia: Una vegada i una altra" ens porta de viatge a l'estiu en què va començar tot. Des de la seua vida en el present, els protagonistes de Mamma mia! ens expliquen els fets succeïts el màgic estiu en què va començar aquesta història dels tres possibles pares de Sophie.
  Per a poder accedir a recinte s'haurà de reservar plaça a l'Oficina de Turisme de l'Arenal de 10h a 14h i de 17h a 20h, situada a l'Av. Mediterrània, 35, al Port de Borriana, o cridant al telèfon 964 587 078.
Burriana propone guías nocturnas histórico-culturales
 • La conservació i recuperació del passat de Borriana permet contemplar avui els grans monuments religiosos que sorprenen majestuosos
 • Amb l'esplendor de el comerç de la taronja durant els segle XIX i XX van aflorar nombrosos edificis modernistes que encara avui sorprenen pel seu atreviment

Dins de l'àmplia oferta turística, cultural i d'oci que ofereix la ciutat al llarg de l'estiu, l'Ajuntament de Borriana proposa una visita guiada nocturna pels racons historicoculturals de la ciutat, per descobrir la seua història i patrimoni artístic i cultural. La primera serà aquest dissabte dia 25 de juliol a les 10 de la nit.

La visita recorrerà la part històrica de la Basílica d’El Salvador, declarada Bé d'Interès Cultural, al Pas de Ronda, la Cripta, la Vila Medieval, el 'Templat' i les muralles, però també es podran conéixer diversos aspectes dels habitatges d'arquitectura modernista de principis de segle XX que van florir a Borriana a l'empara de l'auge econòmic derivat del comerç de la taronja.

L'activitat guiada, destinada a tots els públics, es realitzarà en dos grups i tindrà el punt de partida a la plaça Major, a les 22 hores. La propera visita guiada serà el propvinent 22 d'agost a la mateixa hora.

Per a participar, és condició necessària realitzar la reserva 15 dies abans de l'activitat a l'Oficina de Turisme de l'Arenal, situada a l'Av. Mediterrània, 35, al Port de Borriana, de dilluns a diumenge de 10h a 14h i de 17h a 20h, o cridant al 964 587 078.

La visita respectarà en tot moment les mesures sanitàries establertes, en la qual serà obligatori l'ús de la mascareta en tot el recorregut, i serà necessari mantindre la distància de seguretat.

La regidora de Turisme, Sara Molina, ha destacat que aquesta activitat permetrà a les persones participants "descobrir una visió diferent de la part més antiga de la ciutat, amb els edificis més destacats i amb l'ajuda de la il·luminació nocturna".

Borriana es va convertir, des de fa anys, en una destinació de vacances característic de la costa del litoral Mediterrani, situada a tan sols 15 quilòmetres a sud de la ciutat de Castelló. La seua identitat i l’alta qualitat paisatgista han atret els turistes, i han permés gaudir de la seua agradable brisa marina durant tot l'any.

La localitat es caracteritza per ser una ciutat tranquil·la i allunyada de grans massificacions, capaç de presentar un ampli recorregut turístic que comença per descobrir la seua història i patrimoni artístic i cultural, i acaba oferint un turisme actiu molt apreciat i valorat pel sector.

El centre de la ciutat alberga la primera església romanicogòtica construïda en temps de Jaume I, després de la conquesta de l'antic Regne de València, coneguda com la Basílica del Salvador (Monument Historicoartístic), així com altres edificis singulars com l'exconvent de la Mercè, on es troba el museu Arqueològic Municipal, el església de Sant Josep (o dels frares) i els edificis modernistes de començaments de segle XX.

Paral·lelament, amb l'esplendor del comerç de la taronja durant els segle XIX i XX van aflorar nombrosos edificis modernistes que encara avui sorprenen pel seu atreviment.

El Templat

També podem destacar el campanar de Borriana, conegut popularment com El Templat, que va ser construït al 1363, sota el regnat del rei Pere IV el Cerimoniós, la funció del qual no era només defensiva, sinó també torre de comunicació i rellotge públic.

Inicialment es trobava exempt a l'església, per la qual cosa comptava amb dues portes d'accés: la que permet l’entrada en l'actualitat des de la plaça i una segona que avui en dia permet comunicar la torre amb l’interior de l'església.

El 1938, tres grans explosions van derrocar la torre, i van causar la ruïna de moltes de les cases que es trobaven al voltant de la plaça Major i del Pla. No va ser fins a l'any 1942 quan es van iniciar les obres de reconstrucció, les quals van conservar els mateixos fonaments, la base massissa del fust i una fidelitat estètica que va comptar amb l'augment de l'alçada del campanar en 10 metres, amb la intenció que fos el més esvelt i el més gran de tota la Comunitat Valenciana.

 

Más medidas de control para xiringuitos y hosteleria para evitar rebrotes
 • La Policia Local establirà un operatiu especial per a controlar el compliment de les mesures higienicosanitàries establertes
 • Avui s'han reunit en el consistori representants de l'hostaleria i locals d'oci del municipi amb l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i responsables de la Policia Local

 Borriana reforçarà el control de les mesures de seguretat sanitàries de xiringuitos i hostaleria a través d'un operatiu especial de la Policia Local, segons es desprèn de la reunió mantinguda avui en el consistori, en què han participat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Turisme, Sara Molina, responsables de la Policia Local i representants de l'hostaleria i locals d'oci de la ciutat.

En la reunió, els propietaris dels locals s'han compromés a reforçar les mesures ja implantades per cadascun d'ells en els locals, amb la finalitat “d’evitar aglomeracions i que no es convertisquen en focus de contagi”.

Sobre aquest tema, l'alcaldessa de Borriana ha anunciat que la Policia Local establirà un operatiu especial, que s'intensificarà divendres i dissabtes a partir de les 22 hores, per a controlar que tant els locals com les persones compleixen la legislació higienicosanitària establerta per la Generalitat Valenciana.

Safont ha assegurat que la Policia Local ja ha acabat amb la labor preventiva, informativa i pedagògica que han estat realitzant sobre el compliment de les normes i, a partir d'ara, “es penalitzarà a qui no les complisca en aplicació de la legislació oportuna”.

 

 • Una activitat a l'aire lliure amb projeccions de pel·lícules per a tota la família al costat de l’antic càmping de l’Arenal

La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Borriana, Sara Molina, ha presentat una nova activitat totalment gratuïta per a gaudir-ne en família durant els mesos de juliol i agost.


L’autocine d'estiu és la nova proposta que s'incorpora al conjunt d'activitats estivals per a aquest estiu 2020 organitzades per l'Ajuntament de Borriana, que es posarà en marxa a partir d'aquest diumenge, 12 de juliol, al costat de l'antic càmping de l’Arenal.


A partir de les 21 hores, coincidint amb l'obertura de les portes del recinte, s'iniciaran les projeccions de reportatges i documentals, mentrestant, les persones assistents podran sopar i disfrutar a l'aire lliure fins a l'inici de la projecció de la pel·lícula setmanal a les 22.30 hores. El recinte compta amb una capacitat d'aproximadament 90 cotxes, que hauran de mantindre les distàncies i respectar les normes de seguretat establertes.


Sara Molina ha explicat que des de l'Ajuntament "pretenem fomentar i dur la nostra ciutat cap a un turisme actiu al llarg de tot l'any. Amb aquest autocine d'estiu, volem crear una activitat diferent i segura, que seguisca les mesures de seguretat implantades pel Ministeri de Sanitat". A més ha afegit, "tinc grans expectatives en aquest nou projecte i crec que tindrà una gran acollida per part de públic, que podrà gaudir en família i amb amics d'un model turístic de proximitat".


Per poder accedir al recinte s'haurà de reservar la plaça a l'Oficina de Turisme l’Arenal de 10h a 14h i de 17h a 20h, situada a l'Av. Mediterrània, 35, al Port de Borriana, o cridant al telèfon 964 58 70 78 .


El cartell del mes de juliol estarà compost per:

 • La la Land (2016). Una pel·lícula nord-americana que narra la història de Mia, una jove aspirant a actriu que treballa com a cambrera mentre va a càstings, i Sebastian, un pianista de jazz que es guanya la vida tocant en sòrdids tuguris. S'enamoren, però la seua gran ambició per arribar al cim en les seues carreres artístiques amenaça de separar-los.
 • Hotel Transilvania 3 (2018). Una animació infantil que narra les vacances de la famosa família de monstres d'Hotel Transilvània. Unes vacances de somni que es converteixen en un malson quan Mavis s'adona que Drac s'ha enamorat de la misteriosa capitana de la nau, Ericka, que amaga un secret perillós que podria destruir tots els monstres.
 • Campions (2018). Una pel·lícula espanyola que explica la història de Marco, un entrenador professional de bàsquet que es troba un dia enmig d'una crisi personal i l’obliguen a entrenar un equip compost per persones amb discapacitat intel·lectual. El que comença com un problema s'acaba convertint en una lliçó de vida.
Programación estival 2020 en Borriana
 • Multitud d'activitats alternatives per a tots els públics entre el Port i el Grau de Borriana

 El primer cap de setmana de juliol arriba a Borriana ple d'activitats infantils i per a tota la família, visites al Clot de la Mare de Déu, visites guiades al patrimoni cultural de la ciutat i actuacions en directe en la Torre de la Mar amb la nova edició d'A la fresqueta.

La programació d'activitats estivals presentades conjuntament per les regidories de Turisme, Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Borriana s’inicia aquest primer cap de setmana de juliol. En totes les activitats se seguirà la normativa de seguretat establerta pel Ministeri de Sanitat, amb l'ús obligatori de masqueretes, desinfecció dels espais, neteja de mans amb gel alcoholitzat, i respectant la distància de seguretat per evitar contagis i aglomeracions.

Frank Motor Show

És el primer espectacle compost per especialistes de cinema i televisió que se celebrarà els divendres, dissabtes i diumenges de juliol a les 21.30h a la zona del Mercat de la Platja de Borriana. Acrobàcies i escenes de cinema per a tots els gustos, amb els cotxes de mida real de les pel·lícules Cars, Rayo McQueen, Cruz Ramírez i, també, el gran Monster Truck Americà: el Toro Loco.

Un moment per a gaudir amb la família i sentir l'adrenalina, l'acció i la diversitat del gran espectacle del motor, amb l'activitat dels especialistes de cinema i del programa de televisió El Hormiguero.

A la fresqueta

La Regidoria de Cultura torna amb una nova edició de les nits de teatre a la Torre de la Mar, que comptarà per a l'edició 2020 amb quatre espectacles totalment gratuïts, que es podran disfrutar, com és habitual, a la Torre de la Mar els divendres del mes de juliol a les 23h.

Aquesta serà la quinzena edició que se celebra el cicle de teatre d'estiu de la ciutat en aquest emplaçament tan característic del Grau de Borriana, i que any rere any ha tingut una gran acollida pel públic assistent.

Visites a Clot de la Mare de Déu

Una activitat per a passar-s’ho bé amb tota la família, cada dimecres de juliol i agost a les 18h, que recorre els llocs més bonics de la ciutat de Borriana i permet gaudir de la cultura, la natura i la família.

La reserva de places es realitza a través del 964 587 078 o acudint a la Tourist Info l’Arenal (a la Tinença d'Alcaldia del Port), de dilluns a diumenge de 10h a 14h i de 17h a 20h (Màxim 30 persones per visita).

Activitats estiu esportiu

El Servei Municipal d'Esports de Borriana (SME) organitza un any més activitats d'estiu a la platja de l'Arenal i a la zona de l’antic càmping de Borriana. La programació està composta d'activitats com ioga, pilates, zumba, GAP i aquafitness, que es desenvoluparan al llarg dels mesos de juliol i agost, de dilluns a divendres, amb diferents tallers i horaris. Per a més informació i inscripció, visiteu http://sme.burriana.es.

Autocine

Una nova aposta presentada per la regidoria de Turisme, que comptarà amb grans pel·lícules que es projectaran cada diumenge al costat de l'antic càmping a l’Arenal. Una oportunitat per a veure un nou film cada setmana, amb la tota la família i a l'aire lliure.

Sara Molina, regidora de Turisme, explica que "és una manera de donar alternativa a les activitats cancel·lades que s'han fet cada estiu a l'aire lliure. Un autocine, al mateix temps que respectarà les mesures de seguretat, permetrà a famílies i amistats, gaudir dels clàssics en una gran pantalla".

Contacontes infantils

Contacontes de diferents temàtiques que desenvolupen els valors d’igualtat, respecte i cura pel medi ambient. Contes no sexistes, contes dinàmics, contes a l'inrevés, contes tradicionals, al llarg de juliol i agost. L'horari serà

 • 11 de juliol, a les 20h al Polifuncional de la Serratella
 • 25 de juliol, a les 20h a l'antic càmping de l’Arenal
 • 8 d'agost, a les 20h a la plaça Estany Colombrí (darrere del Bombora’s)
 • 29 d'agost, a les 20h a l'avinguda de la Mediterrània, al Port, al costat de l'Escola de la Mar

 

 

 • Des d'avui i fins al 31 d'agost de dilluns a diumenge, de 9h a 14h i de 17h a 20h

La regidora de Turisme, Sara Molina, i l'edil de la Zona Marítima i Platges, Vicent Aparisi, han assistit aquest matí a l'obertura de l'Oficina de Turisme Arenal situada en l'Av. Mediterrània, 35, al Port de Borriana.


Així, des d'avui, l'oficina de turisme estarà oberta de dilluns a diumenge de 10h a 14h i de 17h a 20h, fins al 31 d'agost. La regidora de Turisme ha explicat que qualsevol persona pot trobar allí informació turística de Borriana i de la Comunitat Valenciana.


En les dependències, ha manifestat, diverses persones professionals atenen les consultes de les persones visitants i aconsellen sobre les possibilitats que ofereix la ciutat aquest estiu, pel que fa a la programació de cultura, patrimoni, oci, esport i espais naturals, així com sobre llocs i recorreguts que es poden realitzar.


A més, davant la complicada situació actual, també disposen de fullets explicatius per a distribuir amb les mesures, recomanacions i normes de les platges de Borriana que, segons ha recordat Molina, “estan adaptades a les noves exigències derivades de la pandèmia i lliures de la Covid-19”.


Aquests fullets arrepleguen les mesures higienicosanitàries, les relatives a les distàncies de seguretat o sobre l'ús de banys i accessos, per a garantir la seguretat i les condicions òptimes sanitàries. Igualment en l'oficina es podran obtindre cendrers de platja que són obligatoris per a les persones que fumen a la platja.

 

 • El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat aquest matí a l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, els distintius que avalen l'excel·lència turística de la costa borrianenca

Les platges de l'Arenal i de la Malva-rosa de Borriana han rebut, un any més, la bandera Qualitur que concedeix l'Agència Valenciana de Turisme i que acredita l'excel·lència en matèria de qualitat turística, medi ambient i accessibilitat de les platges, amb les quals el municipi torna a comptar amb les màximes distincions per la qualitat, les banderes blaves i les de Qualitur.


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha rebut aquest matí les banderes Q de Qualitat que li ha lliurat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i que han sigut hissades a la platja de l'Arenal primer i posteriorment a la platja de la Malva-rosa Gau. Així mateix, s'ha aprofitat la visita de Colomer per a hissar també les banderes blaves. Unes distincions que certifiquen, un any més, la qualitat turística de les platges de la ciutat en els serveis oferits a l'usuari; en les infraestructures i els seus equipaments, així com el compliment dels criteris de gestió i educació ambiental, seguretat, equipament, legalitat, qualitat costanera i qualitat de l'aigua.


En el transcurs de l'acte, Colomer ha destacat que tant les banderes de Qualitur concedides per Turisme Comunitat Valenciana com les banderes blaves que ha atorgat la Fundació d'Educació Ambiental (FEE) a les platges de Borriana "avalen la qualitat turística del litoral borrianenc i és el millor reconeixement al treball diari que es realitza des de l'Ajuntament", perquè el seu litoral "siga sinònim d'excel·lència turística, integrada en tres conceptes, qualitat, medi ambient i accessibilitat".


El secretari autonòmic ha reconegut “el treball realitzat pel municipi en matèria turística, que ha sabut durant anys cuidar i bolcar estratègia, recursos, i sentiments a les nostres platges”, i ha afegit que “les platges és l'atribut turístic, paisatgístic, i sentimental que tenim a la Comunitat i que oferim al món com una icona inigualable”.


Per part seua, l'alcaldessa de Borriana ha valorat que la distinció suposa “una merescuda recompensa a l'ardu treball que hem realitzat enguany per a tenir les platges a punt per a l'estiu, amb l'afegit d'adaptar-les amb mesures sanitàries i de seguretat contra la Covid-19, com a destinació segura, perquè és fonamental per a mantenir el nostre turisme”.


Amb la Bandera, ha assegurat, es reconeix el treball “ben fet” i visibilitza “la labor diària realitzada pel consistori perquè la nostra costa siga sinònim d'excel·lència turística, integrant els conceptes de qualitat, medi ambient i accessibilitat”. Distincions que, al seu judici, “ens atorguen gràcies a la cura i l'estat de les nostres platges”.


Per això, ha continuat Maria Josep Safont, “és un orgull i un reconeixement a la labor dels diferents departaments municipals com a Via Pública, tècnics de Medi Ambient i Turisme, serveis de neteja, i col·lectius i associacions que durant l'any treballen tant per a la conservació dels espais naturals com per a la bona gestió i estat de les platges”.


També ha mostrat la seua “satisfacció”, i ha assegurat que el propòsit de l'equip de govern és continuar implicant-se “activament” i “continuar avançant en aquest objectiu de la qualitat, que és també la seguretat”, juntament amb “el manteniment, millora i prosperitat del litoral del municipi”, perquè totes les persones gaudisquen d'una costa “segura, neta, respectuosa amb el mitjà, accessible i confortable’’.
A través de la Bandera Qualitur, Turisme Comunitat Valenciana vol transmetre als turistes i usuaris de les platges de la Comunitat la neteja de les aigües i les arenes, així com els serveis higiènics i zones d'esplai i oci que incrementen la sensació de confort de l'usuari. Amb aquest reconeixement es posen en valor també les mesures de protecció ambiental dutes a terme en el litoral que contribueixen a conservar un dels nostres principals recursos turístics.


Les banderes Qualitur se sumen a les Banderes Blaves aconseguides per les platges l'Arenal i la Malva-rosa Grau, un distintiu representatiu de l'excel·lent qualitat de l'aigua de les platges i un símbol reconegut a nivell internacional; així com la bandera Sender Blau per al Clot de la Mare de Déu de Borriana.


En l'acte d’entrega i hissada de les distincions han participat també treballadors de via pública, del servei de salvament i socorrisme, de la Unitat de la Policia Local, i una representació municipal formada pel primer tinent d'alcalde i regidor de la zona Marítima i Platges, Vicent Aparisi i la regidora de Turisme, Sara Molina.

Apertura de las playas en el verano del covid19
 • L'Ajuntament ha elaborat un pla de contingència municipal individualitzat contra la Covid-19, en què s'estableixen les mesures necessàries per a garantir l'ús segur de les platges del municipi
 • La Unitat de Policia de Platja, ha inaugurat avui la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA) amb un dron per al control de l'accés, l'aforament i el correcte compliment del codi de conducta per part de les persones usuàries.
 • S’han disposat passarel·les dobles i estaques de separació, mentre que les dutxes, els llavapeus i els jocs de les platges estan precintats, i tampoc hi ha papereres en l'arena

 L'Ajuntament de Borriana ha obert avui les platges al bany adaptades a les noves exigències derivades de la pandèmia, i amb totes les mesures previstes pel consistori. Després de treballar durant dos setmanes contrarellotge per a posar en pràctica les recomanacions de les autoritats sanitàries i desenvolupar un pla municipal que garanteix les condicions òptimes sanitàries i la seguretat a les platges borrianenques, en la situació de pandèmia de la Covid-19.

Per a la qual cosa, segons ha destacat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, l'Ajuntament ha elaborat un pla de contingència municipal individualitzat contra la Covid-19, en el qual s'estableixen les mesures necessàries per a garantir l'ús segur de les seues platges.

Una de les novetats de l'ús de les platges enguany ve marcada per l'exigència de distanciament social, com a mesura preventiva per a evitar contagis. Precisament, entre les accions adoptades en el municipi per a l'obertura avui, l'alcaldessa ha assenyalat les relatives a sistemes de control i ordenació del mitjançant el reforç de la vigilància amb una Unitat de Policia de Platja, fixa i dotada amb una moto quad, el lloc de la qual està situat a la platja de l'Arenal enfront del segon entrador, i que compta a més amb una Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA) amb un dron, inaugurat avui.

La Unitat de Policia de Platja és l'encarrega de controlar i supervisar que es compleixen les mesures de distanciament social i aforament, el correcte compliment del codi de conducta per part de les persones usuàries i, també, de reforçar la informació sobre les mesures de seguretat i la normativa.

A més, en les entrades de les platges de Borriana s'han col·locat cartells informatius i senyalització, s'han adequat passarel·les d'accés dobles d'entrada i eixida, s'han disposat estaques en l'arena que determinen la distància de seguretat i s'ha establit una franja lliure de deu metres reservada per a passejar, entre la vora de la mar i les primeres estaques.

Igualment, s'ha establit un dispositiu de neteja i desinfecció contínua i s'ha decidit precintar les dutxes, els llavapeus i els jocs de les platges per a prevenir contagis, i tampoc hi haurà papereres en l'arena.

Al marge de les mesures que ja s’han posat en marxa del nou protocol de seguretat i de les mesures de distància social a les platges, s'ha tingut en compte que es dispose també del servei de salvament i socorrisme, que es presta des d'avui.

Maria Josep Safont ha valorat positivament l'obertura de les platges en el municipi, en la qual s’ha fet prevaldre “el treball sense pausa, l'esforç, la seguretat, la responsabilitat i la prudència per damunt de les presses i de la improvisació”, per a poder adaptar-les amb “totes les garanties i mesures perquè les nostres platges siguen espais segurs” i amb la prioritat de “garantir la seguretat i la protecció de la salut de la ciutadania en les millors condicions”.

En aquesta línia, per a l'alcaldessa de Borriana, la posada a punt de les platges del municipi ha complit amb les expectatives, “d'una banda, garanteix la qualitat de les nostres platges i, per una altra, contribueix al fet que veïns i visitants les puguen gaudir amb la màxima tranquil·litat i amb totes les garanties sanitàries possibles”.

Finalment, Maria Josep Safont continua cridant “a la prudència i a la responsabilitat individual i col·lectiva”, com la millor ferramenta “per a aconseguir gradualment tornar a la normalitat, sense el perill que suposa una tornada arrere”.