Abierto el plazo para la Ruta de la Tapa 2020

L'Ajuntament de Borriana ha obert el termini perquè els establiments interessats puguen participar en la XI Ruta de la Tapa. Organitzada pel Consistori amb la finalitat de continuar amb una de les accions gastronòmiques més populars del municipi, com ho demostra “l'èxit obtingut amb les anteriors edicions, tant de participació de bars i restaurants com de l'afluència del públic”, segons ha subratllat la regidora de Turisme, Sara Molina.

Amb aquesta iniciativa, ha assegurat, es pretén “promocionar el municipi a través de la gastronomia, així com dinamitzar el sector de l'hostaleria i restauració local”.

Sara Molina ha recordat que en la passada edició de 2019 van ser un total de 31 els establiments que van oferir les seues elaboracions i es va aconseguir una xifra de 30.378 tapes servides entre tots els participants.

L'onzena edició de la Ruta de la Tapa se celebrarà de l'1 al 31 de maig de 2020, dins de l'horari que cadascun dels establiments participants indique en el full d'inscripció.

Podran participar en la XI Ruta de la Tapa, gratuïtament, tots els establiments que estiguen situats en el terme municipal de Borriana i que hagen sol·licitat la llicència municipal corresponent. A més, hauran d'estar donats d'alta en l'Impost d'Activitats Econòmiques com a bar o bar/restaurant o amb llicència d'activitat per a poder servir menjars.

Per a poder participar, els establiments interessats hauran de presentar les  seues sol·licituds en l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC), situada en la planta baixa de l'Ajuntament, dins del termini i amb el model de sol·licitud que s'inclou en l'Annex 1, degudament emplenat i signat. Les bases i el model de sol·licitud estan publicats en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament i en la pàgina web de l'Ajuntament www.burriana.es.

Tapa i beguda, 3 euros

El preu de la tapa i la beguda (canya de cervesa, quintet, copa de vi, aigua o refresc) serà de 3 euros, i l'establiment gaudirà de total llibertat quant a la presentació de tapa. Tanmateix, haurà d'ajustar-se en la seua preparació a uns mínims de qualitat dels ingredients, neteja, seguretat i higiene.

També tindran llibertat de triar els ingredients, tot i que s'haurà d'utilitzar algun ingredient dels productes de les comarques de Castelló, per exemple, Coent de Borriana, sépia i polp de les nostres costes, carxofa de Benicarló, vi de les Useres, llagostins de Vinaròs, formatge de Catí, olis de la província, etc.

Passaport i vots

Als establiments participants se'ls lliurarà una urna, juntament amb els passaports i la cartelleria, per al depòsit dels vots per part del públic participant. També hauran de col·locar en el seu local de forma visible la cartelleria de l'acció i tindran sempre disponibles passaports per als clients que els necessiten.

La consumició de la tapa oferida en la XI Ruta de la Tapa donarà dret al client al segellat del passaport i, reunits els segells necessaris, al vot de la seua tapa favorita i a participar en el sorteig d'un regal, si escau.

Per a poder depositar el passaport i participar tant en la votació de les tapes com en el sorteig haurà d'haver sigut segellat en deu establiments participants diferents, justificant així la degustació d'aquestes deu tapes. El passaport, amb els deu segells, serà lliurat en la Tourist Info Borriana, en l'urna disposada per a això.

Premis

Als establiments que aconseguisquen les tres majors puntuacions del públic participant se'ls lliuraran unes plaques commemoratives, en les quals s'identificarà el lloc que els haja correspostos en les votacions, així com un vinil o adhesiu indicant el premi obtingut, perquè puga col·locar-se de manera que quede visible des del carrer.

Borriana lleva a Fitur las Cruces de Mayo

Borriana ha sorprès i meravellat avui a Madrid a les persones visitants i professionals de la Fira Internacional de Turisme (Fitur), amb la confecció i exhibició d'una Creu de Maig.

I és que, una àmplia comitiva composta per al voltant de 70 persones i encapçalada per l'alcaldessa, M. Josep Safont, i la regidora de Turisme, Sara Molina, i formada per representants i falleres de les diferents comissions del municipi, amb la coordinació de la Federació de Falles i la col·laboració del florista César Martí, s'han desplaçat aquesta matinada amb autobús a Madrid amb l'objectiu de promocionar amb una especial activitat els encants i festes de Borriana.

Per a això, la comitiva ha ultimat en el recinte firal la confecció d'una Creu de Maig, el resultat final del qual ha causat una profunda expectativa i sorpresa entre els visitants pel laboriós i magnífic treball artesanal i artístic d'aquests monuments.

Safont ha mostrat la seua “satisfacció” pel desenvolupament i resultat de la iniciativa i els seus “efectes” en la Fira,  també ha agraït “el gran esforç i el treball en benefici de promocionar el municipi”, als fallers i falleres que s'han implicat en “aquesta bonica aventura”.

Per part seua, la regidora de Turisme ha recordat que les Creus de Maig de Borriana estan declarades Festa d'Interès Turístic Provincial. Les creus són elaborades per les comissions falleres tots els anys i s'exposen el primer cap de setmana de maig.

Els monuments, ha precisat, “contenen abundants motius i ornaments florals que combinen amb llums, aigua, música i moviment i cada vegada atrauen més visites a la nostra ciutat”.

 

Presencia de Borriana en FITUR 2020

La delegació de Borriana present en FITUR 2020 encapçalada per l'alcaldessa, Maria Josep Safont, la regidora de Turisme, Sara Molina, i l'edil de Cultura, Vicent Granel, estaran el dijous 23 des de primera hora del matí promocionant els atractius de la capital de la Plana Baixa en una nova edició de la Fira Internacional de Turisme. El dissabte 25 de gener una comitiva del municipi confeccionarà una creu de maig en la instal·lació firal.

La delegació de Borriana, amb la presència també de la Reina Fallera, Elena Pastor, estarà present en la fira durant la jornada del dijous 23, dedicada a la Comunitat Valenciana, en què tindran lloc diversos actes i esdeveniments en els quals Borriana serà protagonista.

Segons ha explicat Sara Molina, el dia 23 el regidor de Cultura, Vicent Granel, presentarà en roda de premsa en FITUR els tres prestigiosos esdeveniments culturals gratuïts del municipi a l’entorn de la música i les arts, els minifestivals, emac, Maig di Gras i FAC (Festival d’Arts de Carrer).

La presència de Borriana en FITUR també es farà palesa el dissabte 25, en què l'edil, Sara Molina, acompanyada de representants del món de les falles i falleres de les diferents comissions del municipi, confeccionaran en FITUR una Creu de Maig per a mostrar el treball artesanal i artístic dels monuments.

La regidora ha recordat que les Creus de Maig de Borriana estan declarades Festa d'Interés Turístic Provincial, es confeccionen cada any per les comissions falleres i contenen abundants motius i ornaments florals que combinen amb llums, aigua, música i moviment.

Així, Sara Molina ha manifestat que Borriana estarà present en dos jornades per a donar a conèixer els productes o recursos de Borriana, que són “un gran atractiu per a les persones que vulguen visitar la nostra ciutat”, raó per la qual, segons ha assegurat, “posarem els cinc sentits en la difusió i a donar a conèixer els encants representatius del municipi, que suposen un impuls més tant per al turisme com per a la dinamització cultural o econòmica de la nostra ciutat”.

En aquesta línia ha indicat els objectius per a enguany, “el que volem és que el major nombre de persones conega la nostra oferta turística basada en ‘un mar de possibilitats’, amb la nostra costa banyada per la mar Mediterrània, la nostra cultura i patrimoni, la nostra història, la nostra naturalesa, la nostra gastronomia, el nostre oci, etc.”

En definitiva, ha subratllat, en FITUR 2020 Borriana “torna a apostar pels seus grans atractius: el seu patrimoni cultural, les seues platges, les seues falles, les seues festes tradicionals, la seua oferta esportiva, la seua gastronomia, les seues possibilitats d'oci, la seua música i els seus considerables recursos naturals repartits pel conjunt del terme municipal”.

La regidora de Comerç i Turisme, Sara Molina, ha anunciat que s'està preparant la pròxima edició de les Jornades gastronòmiques de la taronja, i avui s'obri el termini perquè els establiments que ho desitgen puguen participar en les XII Jornades gastronòmiques de la taronja a Borriana, que se celebraren del 24 de gener al 9 de febrer de 2020, tots dos inclosos.

La participació en les Jornades és gratuïta i el termini d'inscripció de les sol·licituds és del 17 de desembre de 2019 al 13 de gener de 2020, inclusivament, i han de presentar-se en el Registre de l'Ajuntament.

Segons ha explicat la regidora, per a formalitzar la inscripció, les persones interessades han d'acudir a la zona de registre de l'Ajuntament de Borriana (OAC) i presentar la sol·licitud juntament amb una proposta de menú, en horari de dilluns a divendres de 9h a 14 hores.

És important que els qui s'inscriguen ho facen directament en el registre de l'OAC”, ha puntualitzat Sara Molina. La qual, a més, ha assenyalat que el termini per a inscriure's s'allargarà fins al 13 de gener a les 14h, i ha recordat que el dia 1 de gener no es podran presentar sol·licituds ja que no hi haurà registre.

Les Jornades Gastronòmiques de la Taronja és una iniciativa fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i l'Associació d'Hostaleria de Borriana, que, en opinió de Sara Molina, a més de servir d'eina de promoció de la restauració local, “pretén donar suport i oferir el reconeixement al sector citrícola, amb la mostra de la gran versatilitat d'aquesta fruita, oferir experiències i sorprendre els nostres visitants amb enginyosos plats”.

La regidora de Turisme ha destacat l'abast d'aquestes jornades com a “turisme gastronòmic” i el seu valor per “la representativitat del seu producte estrella i el seu alt poder d'identificació amb la nostra localitat”.

Requisits per a participar

Poden participar en els XII Jornades Gastronòmiques de la Taronja tots els establiments que estiguen situats en el terme municipal de Borriana, que hagen sol·licitat la llicència municipal corresponent a l'activitat de restauració, que puguen oferir menú al públic en el local i que es troben donats d'alta en l'impost d'activitats econòmiques com a bars o restaurants.

Per a poder participar, els establiments interessats han de presentar la sol·licitud, correctament emplenada i signada, dins del termini establit i seguint les bases. A més, es comprometen a oferir el menú de les XII Jornades Gastronòmiques de la Taronja durant els dies i horaris que ells mateixos establisquen en la sol·licitud de participació en aquesta activitat.

Menús

Els establiments participants han d'adjuntar a la sol·licitud, emplenada i signada, una descripció dels menús amb què participen en els XII Jornades Gastronòmiques de la Taronja, amb l'enumeració dels plats que el componen i especificant si s'inclou la beguda i el cafè.

El menú que han de presentar és lliure, encara que és obligatori que la taronja siga l'ingredient principal dels plats que formen l'esmentat menú, que, com a mínim, consistirà en un primer plat, un segon plat i postres.

Els establiments participants es comprometen a mantindre el preu del menú durant la celebració de les Jornades, en els dies i horaris fixats per ells mateixos en la sol·licitud.

Davant qualsevol tipus de dubte es pot consultar les bases que es troben publicades en el tauler d’anuncis del web municipal.

L'associació d'Hostaleria de Borriana en col·laboració amb la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Borriana inicien la cinquena edició de les Jornades de la cullera 2019.

Aquesta nova edició, integrada dins del calendari d'activitats gastronòmiques que organitza l'associació d'Hostaleria, s'inaugurarà demà divendres 29 de novembre i estarà fins al 15 de desembre als restaurants que participen, creant els plats tradicionals de cullera que són característics de la cuina local .

Aquesta jornada tancarà un exercici 2019 ple d'ofertes gastronòmiques que s'ofereixen a la nostra ciutat i per aquesta raó s'espera arribar a ser un referent, no només per als borrianencs, sinó també per a totes les persones procedents d’altres ciutats que vulguen visitar i gaudir de les ofertes turístiques que la nostra ciutat ofereix.

Tant els diferents menús de cada restaurant participant, com els horaris en què es podran degustar els diferents plats, estaran disponibles al web municipal i en les diferents xarxes socials tant de la Regidoria de Turisme com de la mateixa associació d'Hostaleria a partir d’aquest dijous, un dia abans de l'inici de les jornades en els quatre establiments hostalers que hi participen.

Burriana participa en la II Mostra de Turismo con sus 'coents'

Els 'Coents de Borriana' han sigut avui els protagonistes en la II Mostra de Turisme que se celebra des d'ahir a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, i que s'ha convertit aquests dies en el centre de la proposta turística de la Comunitat Valenciana.

Fins a la cita s'han desplaçat la regidora de Turisme, Sara Molina, acompanyada pel president de la Asociación de Artesanos del Coent de Burriana, Vicente Llopis. Es tracta de la primera vegada que els productes de la plana baixa participen en la Mostra, amb l'objectiu de promocionar la marca ‘coents de Borriana’ i la ciutat.

En la zona de showcooking i de degustacions i tasts, Llopis ha cuinat un arròs melós' amb llagostins, sépia, calamar i coents, amb la col·laboració i la presentació del chef responsable de la zona showcooking i professor de la Red de CdT, Joan Clement, que mentre s’elaborava el plat i es degustava ha comentat i ha explicat la història i les peculiaritats d'un producte pràcticament exclusiu de la capital de la Plana Baixa i les diverses “bondats” de la ciutat.

L'arròs elaborat pel borrianenc ha causat sensació i ha sigut la delícia de totes les persones que han pogut assaborir-lo. A més, Vicente Llopis ha portat a la Mostra, en representació dels associats, diferents elaboracions preparades amb coents, com ara, ximos, carpaccio, pastissets i rosquilletes, productes que les persones visitants també han pogut paladejar i gaudir-ne.

D'accés públic i totalment gratuïta, la II Mostra compta enguany amb més de 119 expositors i una zona a zona de “showcooking” i tasts per a conèixer el millor de la gastronomia de la Comunitat Valenciana, i també disposa d'un escenari per a espectacles i concerts.

A l'exterior del Museu de les Ciències s'ofereixen degustacions de menjar amb ingredients autòctons i de vins i olis elaborats en la Comunitat Valenciana, i també exposicions d'artesania.

Sara Molina ha sigut la impulsora de la presència de Borriana per primera vegada en la Mostra, per a “promocionar la nostra ciutat” i ha volgut recolzar la iniciativa amb “el producte per excel·lència de Borriana”, que des de la creació de la marca 'coents de Borriana' està aconseguint assolir “popularitat i molts incondicionals, més enllà de les fronteres geogràfiques de la capital de la Plana Baixa” ha manifestat.

Ampliación de la visita guiada  ?Borriana històrica' por el éxito de la oferta

Després de la bona acollida de la visita guiada nocturna “Borriana històrica” organitzada per l'Ajuntament per al divendres 27 de setembre amb motiu del Dia Mundial del Turisme, s'ha decidit ampliar un dia més la proposta inicial i realitzar una altra visita el dissabte 28 de setembre, perquè puguen participar més persones en l'activitat.

La regidora de Turisme, Sara Molina, ha informat que després d'esgotar-se les places oferides inicialment per a la visita prevista per al divendres 27 i davant la petició de nombroses persones que van expressar el seu desig de poder participar en l'activitat, “s'ha decidit ampliar l'activitat a dissabte amb 50 places més per a permetre a més persones gaudir de la iniciativa”.

Per això, a partir de demà dimecres 25 de setembre, les persones que desitgen participar en la visita guiada nocturna hauran d'inscriure's en Tourist Info Borriana en la plaça Major, 1, o trucant al telèfon 964 570 753.

En les visites guiades les persones participants poden tindre una visió diferent de la part més antiga de la ciutat, la seua història i els edificis més destacats, amb l'ajuda de la il·luminació nocturna.

La visita recorrerà la part històrica de Borriana: la Basílica del Salvador, declarada Bé d'Interès Cultural, el Pas de Ronda, la Cripta, la Vila Medieval, el 'Templat' i les muralles.

Destinada a tots els públics, l'activitat guiada podrà ser realitzada en total per 100 persones en dos dies i en grups de 25 persones cadascun d'ells. El punt de partida de la visita serà la plaça Major, a les 22 hores.

Visita guiada nocturna a la historia de Burriana por el Día Mundial de Turismo

L'Ajuntament ofereix, amb motiu del Dia Mundial del Turisme, una visita guiada nocturna “Borriana històrica” divendres que ve, dia 27 de setembre, per a conèixer el centre històric de la ciutat.

La regidora de Turisme, Sara Molina, ha destacat que aquesta activitat permetrà a les persones participants “tindre una visió diferent de la part més antiga de la localitat, amb els edificis més destacats i amb l'ajuda de la il·luminació nocturna”.

Així, es visitarà la part històrica amb la Basílica del Salvador, declarada Bé d'Interès Cultural, el Pas de Ronda, la Cripta, la Vila Medieval, el Templat i les muralles, però també es podran conèixer aspectes diversos dels habitatges d'arquitectura modernista de principis del segle XX que van florir a Borriana a l'empara de l'auge econòmic derivat de la taronja.

Sara Molina ha manifestat que la visita guiada nocturna s'organitza amb el propòsit de fomentar a la ciutat “un turisme cultural i de qualitat” que situe la capital de la Plana Baixa “en el lloc que es mereix”.

Destinada a tots els públics, l'activitat guiada es realitzarà en dos grups de 25 persones cadascun, raó per la qual el nombre de places total serà limitat a 50 persones.

El punt de partida de la visita serà la plaça Major, a les 22 hores, per a participar és obligatori inscriure's en Tourist Info Borriana en la plaça Major, 1 o al telèfon 964 570 753.