La regidora de Comerç i Turisme, Sara Molina, ha anunciat que s'està preparant la pròxima edició de les Jornades gastronòmiques de la taronja, i avui s'obri el termini perquè els establiments que ho desitgen puguen participar en les XII Jornades gastronòmiques de la taronja a Borriana, que se celebraren del 24 de gener al 9 de febrer de 2020, tots dos inclosos.

La participació en les Jornades és gratuïta i el termini d'inscripció de les sol·licituds és del 17 de desembre de 2019 al 13 de gener de 2020, inclusivament, i han de presentar-se en el Registre de l'Ajuntament.

Segons ha explicat la regidora, per a formalitzar la inscripció, les persones interessades han d'acudir a la zona de registre de l'Ajuntament de Borriana (OAC) i presentar la sol·licitud juntament amb una proposta de menú, en horari de dilluns a divendres de 9h a 14 hores.

És important que els qui s'inscriguen ho facen directament en el registre de l'OAC”, ha puntualitzat Sara Molina. La qual, a més, ha assenyalat que el termini per a inscriure's s'allargarà fins al 13 de gener a les 14h, i ha recordat que el dia 1 de gener no es podran presentar sol·licituds ja que no hi haurà registre.

Les Jornades Gastronòmiques de la Taronja és una iniciativa fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i l'Associació d'Hostaleria de Borriana, que, en opinió de Sara Molina, a més de servir d'eina de promoció de la restauració local, “pretén donar suport i oferir el reconeixement al sector citrícola, amb la mostra de la gran versatilitat d'aquesta fruita, oferir experiències i sorprendre els nostres visitants amb enginyosos plats”.

La regidora de Turisme ha destacat l'abast d'aquestes jornades com a “turisme gastronòmic” i el seu valor per “la representativitat del seu producte estrella i el seu alt poder d'identificació amb la nostra localitat”.

Requisits per a participar

Poden participar en els XII Jornades Gastronòmiques de la Taronja tots els establiments que estiguen situats en el terme municipal de Borriana, que hagen sol·licitat la llicència municipal corresponent a l'activitat de restauració, que puguen oferir menú al públic en el local i que es troben donats d'alta en l'impost d'activitats econòmiques com a bars o restaurants.

Per a poder participar, els establiments interessats han de presentar la sol·licitud, correctament emplenada i signada, dins del termini establit i seguint les bases. A més, es comprometen a oferir el menú de les XII Jornades Gastronòmiques de la Taronja durant els dies i horaris que ells mateixos establisquen en la sol·licitud de participació en aquesta activitat.

Menús

Els establiments participants han d'adjuntar a la sol·licitud, emplenada i signada, una descripció dels menús amb què participen en els XII Jornades Gastronòmiques de la Taronja, amb l'enumeració dels plats que el componen i especificant si s'inclou la beguda i el cafè.

El menú que han de presentar és lliure, encara que és obligatori que la taronja siga l'ingredient principal dels plats que formen l'esmentat menú, que, com a mínim, consistirà en un primer plat, un segon plat i postres.

Els establiments participants es comprometen a mantindre el preu del menú durant la celebració de les Jornades, en els dies i horaris fixats per ells mateixos en la sol·licitud.

Davant qualsevol tipus de dubte es pot consultar les bases que es troben publicades en el tauler d’anuncis del web municipal.

L'associació d'Hostaleria de Borriana en col·laboració amb la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Borriana inicien la cinquena edició de les Jornades de la cullera 2019.

Aquesta nova edició, integrada dins del calendari d'activitats gastronòmiques que organitza l'associació d'Hostaleria, s'inaugurarà demà divendres 29 de novembre i estarà fins al 15 de desembre als restaurants que participen, creant els plats tradicionals de cullera que són característics de la cuina local .

Aquesta jornada tancarà un exercici 2019 ple d'ofertes gastronòmiques que s'ofereixen a la nostra ciutat i per aquesta raó s'espera arribar a ser un referent, no només per als borrianencs, sinó també per a totes les persones procedents d’altres ciutats que vulguen visitar i gaudir de les ofertes turístiques que la nostra ciutat ofereix.

Tant els diferents menús de cada restaurant participant, com els horaris en què es podran degustar els diferents plats, estaran disponibles al web municipal i en les diferents xarxes socials tant de la Regidoria de Turisme com de la mateixa associació d'Hostaleria a partir d’aquest dijous, un dia abans de l'inici de les jornades en els quatre establiments hostalers que hi participen.

Burriana participa en la II Mostra de Turismo con sus 'coents'

Els 'Coents de Borriana' han sigut avui els protagonistes en la II Mostra de Turisme que se celebra des d'ahir a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, i que s'ha convertit aquests dies en el centre de la proposta turística de la Comunitat Valenciana.

Fins a la cita s'han desplaçat la regidora de Turisme, Sara Molina, acompanyada pel president de la Asociación de Artesanos del Coent de Burriana, Vicente Llopis. Es tracta de la primera vegada que els productes de la plana baixa participen en la Mostra, amb l'objectiu de promocionar la marca ‘coents de Borriana’ i la ciutat.

En la zona de showcooking i de degustacions i tasts, Llopis ha cuinat un arròs melós' amb llagostins, sépia, calamar i coents, amb la col·laboració i la presentació del chef responsable de la zona showcooking i professor de la Red de CdT, Joan Clement, que mentre s’elaborava el plat i es degustava ha comentat i ha explicat la història i les peculiaritats d'un producte pràcticament exclusiu de la capital de la Plana Baixa i les diverses “bondats” de la ciutat.

L'arròs elaborat pel borrianenc ha causat sensació i ha sigut la delícia de totes les persones que han pogut assaborir-lo. A més, Vicente Llopis ha portat a la Mostra, en representació dels associats, diferents elaboracions preparades amb coents, com ara, ximos, carpaccio, pastissets i rosquilletes, productes que les persones visitants també han pogut paladejar i gaudir-ne.

D'accés públic i totalment gratuïta, la II Mostra compta enguany amb més de 119 expositors i una zona a zona de “showcooking” i tasts per a conèixer el millor de la gastronomia de la Comunitat Valenciana, i també disposa d'un escenari per a espectacles i concerts.

A l'exterior del Museu de les Ciències s'ofereixen degustacions de menjar amb ingredients autòctons i de vins i olis elaborats en la Comunitat Valenciana, i també exposicions d'artesania.

Sara Molina ha sigut la impulsora de la presència de Borriana per primera vegada en la Mostra, per a “promocionar la nostra ciutat” i ha volgut recolzar la iniciativa amb “el producte per excel·lència de Borriana”, que des de la creació de la marca 'coents de Borriana' està aconseguint assolir “popularitat i molts incondicionals, més enllà de les fronteres geogràfiques de la capital de la Plana Baixa” ha manifestat.

Ampliación de la visita guiada  ?Borriana històrica' por el éxito de la oferta

Després de la bona acollida de la visita guiada nocturna “Borriana històrica” organitzada per l'Ajuntament per al divendres 27 de setembre amb motiu del Dia Mundial del Turisme, s'ha decidit ampliar un dia més la proposta inicial i realitzar una altra visita el dissabte 28 de setembre, perquè puguen participar més persones en l'activitat.

La regidora de Turisme, Sara Molina, ha informat que després d'esgotar-se les places oferides inicialment per a la visita prevista per al divendres 27 i davant la petició de nombroses persones que van expressar el seu desig de poder participar en l'activitat, “s'ha decidit ampliar l'activitat a dissabte amb 50 places més per a permetre a més persones gaudir de la iniciativa”.

Per això, a partir de demà dimecres 25 de setembre, les persones que desitgen participar en la visita guiada nocturna hauran d'inscriure's en Tourist Info Borriana en la plaça Major, 1, o trucant al telèfon 964 570 753.

En les visites guiades les persones participants poden tindre una visió diferent de la part més antiga de la ciutat, la seua història i els edificis més destacats, amb l'ajuda de la il·luminació nocturna.

La visita recorrerà la part històrica de Borriana: la Basílica del Salvador, declarada Bé d'Interès Cultural, el Pas de Ronda, la Cripta, la Vila Medieval, el 'Templat' i les muralles.

Destinada a tots els públics, l'activitat guiada podrà ser realitzada en total per 100 persones en dos dies i en grups de 25 persones cadascun d'ells. El punt de partida de la visita serà la plaça Major, a les 22 hores.

Visita guiada nocturna a la historia de Burriana por el Día Mundial de Turismo

L'Ajuntament ofereix, amb motiu del Dia Mundial del Turisme, una visita guiada nocturna “Borriana històrica” divendres que ve, dia 27 de setembre, per a conèixer el centre històric de la ciutat.

La regidora de Turisme, Sara Molina, ha destacat que aquesta activitat permetrà a les persones participants “tindre una visió diferent de la part més antiga de la localitat, amb els edificis més destacats i amb l'ajuda de la il·luminació nocturna”.

Així, es visitarà la part històrica amb la Basílica del Salvador, declarada Bé d'Interès Cultural, el Pas de Ronda, la Cripta, la Vila Medieval, el Templat i les muralles, però també es podran conèixer aspectes diversos dels habitatges d'arquitectura modernista de principis del segle XX que van florir a Borriana a l'empara de l'auge econòmic derivat de la taronja.

Sara Molina ha manifestat que la visita guiada nocturna s'organitza amb el propòsit de fomentar a la ciutat “un turisme cultural i de qualitat” que situe la capital de la Plana Baixa “en el lloc que es mereix”.

Destinada a tots els públics, l'activitat guiada es realitzarà en dos grups de 25 persones cadascun, raó per la qual el nombre de places total serà limitat a 50 persones.

El punt de partida de la visita serà la plaça Major, a les 22 hores, per a participar és obligatori inscriure's en Tourist Info Borriana en la plaça Major, 1 o al telèfon 964 570 753.

 

Safont visita el Arenal Sound antes de su inicio

El recinte de concerts de l'Arenal Sound de Borriana, incrementa enguany la seua superfície en 10.000 m², però mantindrà el seu aforament en 60.000 persones per a augmentar el confort i la seguretat de les persones assistents, segons ha indicat l'alcaldessa, Maria Josep Safont; després de la seua visita al circuit prèvia a la inauguració del festival.

Safont ha visitat, al costat del regidor delegat per al Festival, Vicent Aparisi, els diferents recintes on se celebrarà l'Arenal Sound per a verificar la marxa dels preparatius i el funcionament dels preliminars i comprovar l'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda de les zones i les novetats en les mesures de seguretat previstes en l'edició actual que se celebrarà del 30 de juliol al 4 d'agost.

Així, a més de l'increment de la superfície en el recinte de concerts, també han supervisat que enguany s'han separat les portes d'entrada i d'eixida per a “controlar millor el flux de persones i evitar en la mesura que siga possible aglomeracions”.

L'alcaldessa ha assegurat que l'equip de govern està treballant des de fa molt temps per a” minimitzar les molèsties als veïns i veïnes del municipi” i ha precisat que no hem d’oblidar que “es tracta de l'operatiu de seguretat més gran d'Espanya”, i per això, “volem tindre tots els caps lligats per a garantir la seguretat, tant de les persones com del trànsit al més prompte possible”.

Una de les principals preocupacions de l'equip de govern municipal durant la celebració de l'Arenal Sound és el tema de la mobilitat, ha manifestat Safont, però des de fa un parell d'anys s'ha percebut un “gran avanç, ja que els últims dos anys no hi ha hagut a penes problemes de desplaçament als poblats marítims”. Per aquest motiu, el dispositiu de trànsit “serà molt similar”, ha precisat.

Una altra novetat d’enguany en el festival, ha explicat, és la implementació per part de l'organització del festival d'un “nou sistema de recompte de persones tant per al recinte de concerts com per a les zones de descans”, a través de càmeres zenitals en què el punt de vista es troba perpendicular respecte al sòl i la imatge ofereix un camp de visió orientat de dalt a baix.

Aquest nou dispositiu ja ha sigut provat enguany en els festivals Viñarock i en les Arts, i permetrà conèixer en el centre de control quantes persones hi ha a cada moment en el recinte de concerts i en les àrees de descans.

A més, ha assenyalat que una altra novetat referida a la zona del Beach Club, és el canvi d'ubicació l'escenari per a allunyar-lo de la piscina i així “millorar el seu accés i trànsit en la zona”, i a més amplia la seua programació amb la incorporació de monòlegs i cinema d'estiu.

L'alcaldessa s'ha mostrat satisfeta amb el pla de millores que els impulsors del festival han presentat en matèria de seguretat en els dos últims anys dins de la proposta d'autoprotecció de la companyia”.

Entre elles, l'alcaldessa ha precisat “la millora de l perímetre en les zones de descans i també la major amplitud dels passadissos interiors, així com la delimitació de les zones per a distribuir millor la ubicació dels sounders”.

Enguany com ja es fa des de l'edició del 2017, també es tallarà la circulació en l'avinguda de la Mediterrània, “per la seguretat de totes les persones” i el vial serà de sentit únic, a partir de les 18h, i sense circulació a partir de les 23h i fins que finalitzen les diferents actuacions musicals.

Pel que fa als dispositius de les forces seguretat l'Ajuntament i el Govern mantindran les xifres de l’any passat que ja es van incrementar un 10% respecte al festival de 2017 i que es xifra en un total de 1.724 els serveis que s'inclouen en el dispositiu de seguretat per al festival

En concret participaran la Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica, Bombers, personal sanitari i vigilants privats, i 115 serveis de l'Agència Provincial de Protecció Civil.

Finalment, l'alcaldessa s'ha mostrat convençuda que un any més, “el civisme i el respecte seran els protagonistes al costat de la música i la diversió d'aquesta desena edició del festival”.

ruta tapa 2019

La Ruta de la Tapa de Borriana contínua manifestant una gran salut, tant pel que a participants es refereix, ja que enguany s'ha tornat a batre el rècord amb fins a 31 establiments oferint la seua elaboració, com a nivell de participació, ja que en l'edició de 2019 s'ha aconseguit una xifra total de 30.378 tapes servides entre tots els participants. Així, la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Borriana, Sara Molina, l'Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont i la tècnic de l'àrea s'han desplaçat fins cadascun dels tres restaurants premiats per a entregar de primera mà els guardons i distintius que a partir d'ara podran lluir en els seus propis establiments. A manera de podi, el primer restaurant a rebre el guardó com a tercer més votat en la Ruta de la Tapa de 2019 ha sigut el Restaurant Mestral, amb la seua elaboració “Essències de la mar”, mentre que el segon ha sigut el Restaurant l'Arenal del Port de Borriana amb la seua “La gamba dorment en llit de calamarset”, que també ha rebut el seu guardó de mans de la regidora de Turisme. Finalment, la visita ha correspost a *Quin Café, que per tercer any consecutiu ha aconseguit el major nombre de vots realitzats pels i les comensals de la Ruta de la Tapa de Borriana, gràcies a la seua tapa «Quin comboi». Així, Sara Molina ha volgut “agrair tant als tres restaurants guanyadors com als altres 28 per continuar apostant per les Jornades Gastronòmiques que cada any es desenvolupen a Borriana, i per continuar fent créixer la Ruta de la Tapa fins al punt de superar-nos cada any quant a nombre de restaurants participants i també quant al nivell de les elaboracions de cada establiment”.
A més, des de l'Oficina de Turisme de Borriana ja s'ha informat les persones afortunades en el sorteig que cada any també premia als i les comensals. Així, mitjançant el sorteig de les paperetes, José Carlos López ha sigut el guanyador del Cofre de viatge i Encarna Cubedo la guanyadora d'un sopar i una estada en el gran hotel de Peníscola.
Quant al sorteig de l'APP, han sigut Tania Amorós la guanyadora d'un Cofre de Viatge i Salomón García l'afortunat amb un sopar més un curs de navegació.
Els patrocinadors de l'estada en Gran Hotel Peñiscola, el curs de navegació així com els sopars en el Restaurant Scala o Naútico són el Gran Hotel Peníscola, Escola de la mar i l'Associació d'Hostaleria de Borriana per aquest ordre.

VI jornadas gastronòmicas del llagostí

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Turisme, Sara Molina junt amb el president i membres de l'Associació d'Hostaleria, han presentat  les VI Jornades Gastronòmiques del Llagostí.

Un any més, la dita associació junt amb la regidoria de Turisme han treballat per a dur a terme estes jornades, on a més de donar a conéixer el nombre de restaurants que participaran en esta edició han volgut ressaltar que «una vegada més l'Associació d'Hostaleria recolza els productes locals, sent el llagostí, ingredient principal dels nostres plats, un producte de la llotja de Borriana».

Així, des de el divendres 21 de juny fins al pròxim 7 de juliol s'iniciaran en fins a set restaurants de la ciutat les VI Jornades Gastronòmiques del Llagostí, on els que vullguen degustar els plats trobaran una sèrie de diferents, suculents i complets menús que tindran com a protagonista el llagostí.

D'esta manera, els restaurants participants en esta VI edició, seran: Taverna Nàutica, Restaurant Nàutic, Pizzeria Ristorante Pinocchio, Restaurant Scala, Restaurant Savarín, Restaurant La Jorgeria i Restaurant l'Arenal, que oferiran menús d'entre 25 a 30 euros.

Al mateix temps es va aprofitar per a firmar el conveni anual de col·laboració entre l'ajuntament i l'associació, per a la celebració d'activitats de promoció i divulgació de la gastronomia local.