Clausura del taller ocupacional 2021
  • El programa té com a objectiu millorar l'ocupabilitat de l'alumnat amb un contracte remunerat mixt de formació i ocupació

  • Els tallers tenen una duració anual i els participants han alternat la formació amb la realització d'obres i serveis de jardineria i administració


La Regidoria de Polítiques Actives d'Ocupació ha clausurat l'edició d'enguany del Taller d'Ocupació ‘Riu Anna 3’ en un acte en què s'han lliurat els certificats del curs a les 20 persones participants de la promoció de 2021.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, que ha presidit l'acte, ha destacat que aquest programa mixt d'ocupació i formació ha permès a les 20 persones desocupades del municipi que han participat “formar-se i millorar la seua ocupabilitat durant un any i, alhora, oferir el seu treball a la ciutadania de Borriana mentre perceben un salari per l’activitat”.

En aquest sentit, ha subratllat la “satisfacció mútua” d'aquest doble vessant dels tallers, que alternen la formació amb la pràctica professional i realitzen obres o prestació de serveis d'utilitat pública o d'interès general al llarg dels 12 mesos de duració.

Enguany n’han sigut 20, els participants en aquests tallers, amb especialitats formatives de jardineria i d'administració, 10 en cadascuna de les modalitats, per a les quals, a més, s'han contractat a través del programa 6 persones que són les que conformen l'equip docent.

En la cloenda del taller de 2021, també ha participat la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Serveis Socials i Dependència, Esther Meneu, així com tot el professorat i l’alumnat dels cursos.

Aquests tallers tenen com a objectiu millorar l’ocupabilitat de persones parades majors de 25 anys i va adreçat a l'aprenentatge, la qualificació i l'adquisició d'experiència professional.

Amb una duració de dotze mesos, equivalents a un total de 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional, el taller ha estat subvencionat pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, amb 480.412 euros, i amb una aportació del consistori de 19.500 euros.