Balnace de la Antena LOcal de la Cámara de Comercio en Borriana

L'Antena Local de Borriana de la Cambra de Comerç de Castelló ha aconseguit, en un any de funcionament, implementar i consolidar diferents projectes i iniciatives, tant a nivell d'ocupació i formació com per a la promoció i el creixement del teixit empresarial de la localitat.

Entre les quals destaquen diverses accions, com ara, l'agència de col·locació, el servei de creació d'empreses i assessorament permanent, la formació dins del programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), un pla de Consolidació Empresarial i altres accions formatives i d'assessorament de suport al teixit empresarial.

El regidor de Polítiques Actives d'Ocupació, J. Ramon Monferrer, ha valorat “positivament” els resultats del balanç d'activitats de l'Antena Cameral a Borriana, una iniciativa que segons ha explicat s’ofereix gràcies a la proposta presentada per l'Ajuntament per a tindre presència de la Cambra de Comerç al municipi a través d'una Antena Local.

Per a la qual cosa, ambdós entitats van subscriure un conveni de col·laboració per a, “unint sinergies”, començar a prestar una sèrie de serveis i activitats amb l'objectiu “d’ajudar a impulsar el teixit productiu del municipi i fomentar la creació d'ocupació i el desenvolupament empresarial”, ha assegurat Monferrer.

Del balanç d'activitats, el regidor de l'àrea ha destacat que, de gener de 2019 a gener de 2020, “un total de 13 empreses van tramitar la seua alta i unes altres 42 van rebre assessorament a través del Servei de Creació d'Empreses i Assessorament Permanent de l'Antena Cameral.

Igualment, ha subratllat que 19 empreses han participat en el pla de consolidació empresarial desenvolupat per l'Antena Local i dirigit a propietaris, gerents i responsables d'àrea de pimes i microempreses que desitjaven millorar la rendibilitat de l’empresa o avaluar altres alternatives d'expansió.

En aquesta àrea d'actuació, es tracta de donar suport a l'empresariat i aquelles persones que decidisquen emprendre un projecte empresarial, mitjançant la informació i l'assessorament particular per a empreses en aspectes com la sol·licitud i la recepció de subvencions, les altes en la seguretat social, o els possibles plans d'empresa. També s'encarrega de realitzar una anàlisi sobre la situació d'aquestes empreses corroborant-ne la viabilitat econòmica.

Paral·lelament, Monferrer ha ressaltat que un total de 39 joves van participar en el Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), un programa individualitzat i integral d'acompanyament per a joves menors de 30 anys, l'objectiu dels quals és la seua inserció en el mercat de treball o l'autoocupació, que consta de diversos eixos entre els quals està la formació, l'assessorament i la millora de les habilitats laborals.

A més a més, durant el curs, aquests joves van obtindre el carnet de manipulador d'aliments i al·lergògens i el carnet de maneig del carretó elevador de forma gratuïta, molt demandats en el mercat laboral.

El programa està cofinançat pel Fons Social europeu, en el marc del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2024-2020 i per la xarxa de Cambres de Comerç.

La formació, que va destinada als joves inscrits en Garantia Juvenil, va consistir en un curs de ‘Comerç, Logística i Magatzem’ amb una duració de 125 hores.

En paraules del regidor de Polítiques Actives d'Ocupació, es tracta d'oferir formació, però a més “busquem acostar els joves al món empresarial oferint no solament habilitats i capacitats molt demandades per les empreses sinó, també, amb la incorporació als serveis de la Cambra de Comerç que ofereixen una alta ocupabilitat”.

L'Antena Local de la Cambra a Borriana ofereix els seus serveis i activitats al primer pis de l’edifici de la antiga Cambra Agrària de Borriana cada dimarts i dimecres entre les 8h i les 14h per a impulsar el teixit productiu del municipi.

Al voltant de 50 persones tindran suport enguany a Borriana per a trobar una ocupació gràcies al programa gratuït que l'ONG Acció contra la Fam acaba de posar en marxa al municipi, amb la col·laboració de l'Ajuntament.

El programa Vives Emplea, que es desenvolupa al Casal Jove de Borriana, pretén millorar la situació laboral de les persones de forma estable i duradora, per a la qual cosa, doten els participants de les competències que avui demana el mercat laboral.

Entre aquestes competències estan les de crear la seua marca personal, nodrir i gestionar la seua xarxa de contactes, ser més flexibles o tindre capacitat d'adaptar-se al canvi.

Segons es desprén de l'experiència del programa, el 44% de les persones participants de Vives Emplea comença a treballar de forma immediata i el 49% en menys de sis mesos.

La inscripció per a participar en el programa encara està oberta i tan sols cal estar en situació de desocupació i apuntar-se enviant un correu electrònic a la persona responsable del programa, Sara Martínez, smartinez@accioncontraelhambre.org, telefonant al 696 614 672, o inscrivint-se en el web www.vivesemplea.org

Cadascun dels programes consta de dos períodes de sessions de 5 mesos cadascun i amb 25 participants en cadascun que, amb l'ajuda d'una persona facilitadora que els guia i dóna suport, treballen en equip per a millorar les seues competències per a l'ocupació. Els programes es desenvolupen a Borriana, Castelló centre i el Grau de Castelló.

Vives Emplea va més enllà d'aprendre a fer un currículum o una xarrada motivadora; al contrari, té una durada de cinc mesos i de mitjana les persones hi passen 150 hores.

Concretament, les activitats del programa consisteixen en sessions grupals de 9 hores a la setmana i personalitzades, contactes directes amb empreses i la participació en esdeveniments d'ocupació i tallers amb responsables de recursos humans d'empreses col·laboradores, que ajuden a incrementar les seues possibilitats laborals.

Més de 60 empreses favorables

Acció contra la Fam té una xarxa d'intermediació a la Comunitat Valenciana amb més de 60 empreses favorables a contractar els participants dels seus programes o donar-los suport mitjançant mentoring, i pràctica.

Els projectes compten amb el finançament del Fons Social Europeu i l’Obra Social La Caixa, i la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana i les Alqueries.

Acció contra la Fam és una organització humanitària internacional que lluita contra les causes i els efectes de la fam. A Espanya lluiten per la inclusió sociolaboral de persones desocupades en situació vulnerable.

L'Ajuntament ofereix una sessió formativa amb la finalitat d'instruir sobre com obtindre el certificat digital i donar-se d'alta de la FNMT (Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre de la Real Casa de la Moneda), i per a aprendre a realitzar gestions, consultes, i tràmits davant dels diferents organismes públics.

La formació es realitzarà divendres que ve, 14 de febrer, a l'Aula d'informàtica de la casa de Cultura en horari de 12h a 14h. Les places són limitades a 15 participants amb inscripció prèvia a través de l'email o per telèfon: Email: proyectos@pacteceramic.es o ambort@pacteceramic.es Tfn:. 647 948 591 i. 647 948 437.

Aquesta iniciativa, destinada a emprenedors, pimes i qualsevol persona interessada a obtenir el certificat digital, es realitza a través del Consorci gestor del pacte per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua àrea d’influència de la província de Castelló, entre els quals està Borriana.

Entre els continguts de la sessió de formació es tractaran aspectes relatius a com sol·licitar el certificat digital de la FNMT, ACCV i DNI-E, els certificats per a persones físiques i jurídiques, així com les utilitats del certificat digital per a Hisenda quant a certificats de deute, impostos, borrador de la renda, etc., i la Seguretat Social per a obtenir l'informe vida laboral, les cotitzacions, els duplicats d'afiliació, entre d’altres.

També s'abordaran qüestions relacionades amb les gestions en l'INSS, com la sol·licitud prestació maternitat, paternitat, jubilació, viduïtat, o enfront de la Direcció General de Trànsit quant a consulta de punts, pague multes, etc.

A més, la sessió formativa inclourà com realitzar tràmits en LABORA per a l'obtenció i renovació del DARDE, certificats, modificació del Curriculum vitae, sol·licitud cursos formació, o en el SEPE per a la sol·licitud de prestació per desocupació, pagament únic, etc. Igualment diverses sol·licituds, permisos i certificats, en Diputacions i en Ajuntaments.

 

Burriana inicia el nuevo taller de empleo 2019

El regidor de l'àrea de Polítiques Actives d'Ocupació, Joan Ramon Monferrer, ha presentat el taller d'ocupació ‘Riu Anna 2’, corresponent a 2019, que comença avui, i en el qual podran formar-se 30 persones desocupades del municipi durant 12 mesos, per a poder millorar la seua ocupabilitat mentre reben un salari.

Aquesta edició del taller d'ocupació, segons ha explicat Monferrer, compta amb tres especialitats formatives: obrer de vila, jardineria i administració per als quals es contractaran 30 persones, deu per cada especialitat formativa i, a més, set persones més que són les que conformen l’equip docent.

En la presentació ha participat també l’alcaldessa de Borriana, M. Josep Safont, i l’equip docent del taller format per set persones i també contractat a través del programa.

L’alcaldessa ha donat la benvinguda i l’enhorabona a las 30 personas que s’incorporen aquest any al programa, perquè es tracta d’un projecte “molt beneficiós” tant per a les persones participants com per a l’Ajuntament. Alhora, els ha animat a ser “responsables” perquè la seua formació i el seu treball, “repercutirà directament en els serveis municipals i en la ciudadania”.

El programa del taller d'ocupació de l'Ajuntament de Borriana està subvencionat pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, amb 696.164 euros, i va dirigit a l'aprenentatge, la qualificació i l’adquisició d'experiència professional. Té una durada de dotze mesos, equivalents a un total de 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional.

Consisteix, ha precisat l'edil de l'Àrea d'Ocupació, en la realització d'obres o serveis d'interès general que donen l'oportunitat a l'alumnat de “desenvolupar un treball efectiu mitjançant el contracte d’un any, per a la formació i l'aprenentatge, alhora que rep un sou”.

Per a Monferrer el programa té molts beneficis perquè “es realitzen terballs de millora en la localitat, les persones desocupades aconsegueixen formació i, al mateix temps, se'ls garanteix una remuneració des del principi”, a més, el programa els permet l'obtenció d'un certificat de professionalitat que acredita el que han aprés.

D'aquesta manera, es millora la qualificació professional de les persones desocupades per a afavorir la seua inserció laboral, “el nostre objectiu -ha assegurat- és que les persones desocupades puguen desenvolupar les seues capacitats i adquirir noves habilitats per a augmentar les seues possibilitats de trobar ocupació”.

Monferrer ha assenyalat que aquesta iniciativa s'emmarca en la col·laboració entre Labora i l'Ajuntament de Borriana, amb l'objectiu que Borriana “continue oferint aquest tipus d'oportunitats, tant laborals com formatives, a les persones que en cada moment el necessiten”.

Un taller d'ocupació és un programa mixt d'ocupació i formació, en què s'aprèn i es treballa, que té com a objectiu incrementar l'ocupabilitat de les persones desocupades de vint-i-cinc anys o més, amb la finalitat de facilitar la seua inserció laboral, combinant l'aprenentatge d'un ofici amb el treball real, mitjançant la realització d'obres o la prestació de serveis d'utilitat pública o interés social.

Durant els 12 mesos que dura el taller d'ocupació, les 30 persones que participen són contractades per l'Ajuntament de Borriana sota la modalitat de contracte per a la formació i reben el seu salari mensual. L'Ajuntament juntament amb Labora són els encarregats de baremar i seleccionar les persones remeses des de l'Oficina d'Ocupació, d'acord amb les bases.

Les persones destinatàries d'aquest programa han de complir dos requisits mínims, tindre 25 anys o més i estar inscrites com a aturades en el servei públic d'ocupació. Amb caràcter general, i sempre que complisquen els requisits mínims exigits, tindran la consideració de col·lectius prioritaris les persones aturades de llarga duració, persones en risc d'exclusió, dones víctimes de violència de gènere, majors de 55 anys o persones amb discapacitat.

Programa Emcorp

Paral·lelament, el regidor de l'àrea d'Ocupació ha exposat que des del passat dia 26 de desembre, un total de set persones van començar a treballar a l’Ajuntament a través del programa Emcorp 2019, subvencionat també per Labora.

Un programa que serveix per a contractar a persones desocupades d'almenys 30 anys d'edat, durant sis mesos. De les set persones contractades amb el programa Emcorp, cinc estan en el departament de Via Pública, dos obrers, un fuster, un fontaner i un pintor. A més, una persona està en Serveis Socials d'auxiliar administrativa i una altra persona està en el Departament d'Intervenció també d'auxiliar administrativa.

charla orientativa EMORD i EMCORP

L'aula d'informàtica del CMC La Mercè ha acollit aquesta setmana vàries de les formacions finals que les persones contractades a través dels programes d'Ocupació EMCORP i EMCORD han rebut amb l'objectiu de “millorar les seues prestacions i possibilitats una vegada finalitzat el contracte de treball municipal, i que així, la formació i, directament, el treball realitzat durant els últims sis mesos els servisca com a bagatge de cara el seu futur laboral”.

La contractació de les 16 persones que durant els últims 6 mesos han han treballat en el consistori ha sigut possible gràcies a subvenció Labora (dependent del conegut com a SERVEF) i a través dels programes EMCORP i EMCORD que la Generalitat impulsa per a, com explicava la regidora d'Ocupació, Maria Romero “reactivar a les persones que han aconseguit els 16 llocs de treball de manera que tornen a confiar en les seues possibilitats, millorant el seu currículum i aptituds de cara a l'ocupació alhora que suposa un impuls, fins a huit departaments de l'Ajuntament, que de ben segur suposaran una millora en els serveis que oferim a la ciutadania». Així, gràcies als programes ocupacions de la Generalitat que han aportat un total de 152.000€ i l'aportació de l'Ajuntament que ascendeix a 39,403€ ha sigut una orientadora laboral, 4 auxiliars administratives, 2 conserges, una restauradora, un pintor, un soldador, 5 peons d'obra i un lampista, els que tancaven les seues contractacions municipal amb aquesta última formació oferida per la responsable del servei d'Orientació Laboral, Rebeca Pérez, que ha posat l'accent principalment a “establir una sèrie de tips o píndoles informatives per a resumir en una sessió les possibilitats que es tenen a l'hora de continuar buscant treball”. El primer ha sigut informar-los sobre les diferents possibilitats a les que a nivell municipal poden recórrer, així com les cerques 2.0 que permeten l'activació d'alertes per a rebre ofertes de treball per internet. Així, els i les assistents han rebut consells i han sigut orientats en aspectes i conceptes com “l'elaboració bàsica d'un currículum per a així redactar-lo i entregar-lo de forma completa, o també tota una sèrie de recomanacions a seguir a l'hora de realitzar una entrevista de treball, potenciar aquells aspectes personals que ens poden ajudar a trobar treball o xicotets consells sobre l'organització personal i diària a l'hora d'iniciar aqueix procés de cerca de treball”. Així, si durant la setmana han sigut els programes EMCORP i EMCORD els qui han rebut la formació, també aquest divendres seran les persones contractades a través dels programes d'ocupació EMPUJU i EMCUJU els qui també puguen beneficiar-se d'aquestes formacions finals de cara al seu futur laboral.

certificat carretiller

Durant dues jornades de 5 hores cadascuna, en les quals es van impartir classes tant teòriques com pràctiques, 15 han sigut els alumnes que han obtingut el carnet de Carretiller durant aquest nou curs de 2019. La regidora d'Ocupació a Borriana, Maria Romero, va voler estar present en el lliurament dels diplomes acreditatius que les persones de Borriana van rebre després de la realització del curs de Carnet de carretons elevadors, retràctil i transpaleta. Va ser en el Magatzem Municipal de Via Pública on va tindre lloc el lliurament, i en la qual Romero explicava que “seguim avant amb la formació, a tots els nivells, de les persones que desitgen millorar les seues prestacions laborals, i en aquest cas han sigut fins a quinze les persones que des de hui tenen més opcions de treballar en el sector de la construcció o industrial gràcies a l'obtenció del certificat”. A més, afig “continuarem facilitant informació de cadascun dels cursos disponibles perquè tots aquells i aquelles que estiguen interessats puguen beneficiar-se d'aquests, augmentant així la seua formació de cara a l'àmbit laboral.”


formació per a l'ocupació

Dins de la línia de formació oferida per la regidoria d'Ocupació de l'Ajuntament de Borriana i amb l'objectiu de regenerar el Centre de Formació Municipal situat en el Camí Xamusa, durant els últims dos mesos s'han dut a terme diferents formacions per a millorar les possibilitats laborals i coneixements d'aquelles persones que han decidit prendre part. Així el primer a finalitzar ha sigut el curs de «Col·locació de rajola en revestiment ceràmic» i que durant la seua celebració ha comptat amb la participació d'una desena de persones. La formació sobre col·locació de material ceràmic ha sigut possible gràcies a la col·laboració entre els encarregats del procés de selecció, Labora, així com el treball de l'Agència de Desenvolupament Local el seu treball conjunt amb el Consorci Gestor del Pacte d'Ús dels Municipis Ceràmics i la seua àrea d'influència. Cal destacar que aquesta formació sorgeix de la necessitat provincial expressada per l'entitat Proalso, associació professional d'àmbit nacional d'alicatadors i soldadors, de personal qualificat per a ocupar els llocs de treball de les empreses associades. Així l'entitat en col·laboració amb el Consorci ha aconseguit dissenyar una formació eminentment pràctica que ha comptat amb 15 dies de pràctiques no laborals en empreses associades a l'entitat. Tal com ha assenyalat la regidor d'Ocupació i Promoció Econòmica, Maria Romero, que va voler estar present en el moment de fer lliurament de la documentació acreditativa a cada participant en el curs, «s'ofereix una formació dirigida de forma concreta a l'ocupabilitat, ja que són les pròpies empreses els qui l'han demandada i dissenyat per necessitar a personal amb aquests coneixements de manera imperiosa». D'aquesta forma, la regidoria d'ocupació, a través de les nombroses col·laboracions i treball conjunt amb altres entitats públiques, continua portant avant diferents formacions per a “el reciclatge formatiu i la consecució per part dels i les participants en cada curs de majors prestacions i coneixements a l'hora de realitzar un determinat treball, a més d'obrir les opcions i millorar, quasi sense donar-nos, compte, l'autoestima i l'autoconfiança a l'hora d'iniciar un procés de cerca d'ocupació”.


Durant la segona jornada del Fòrum més de 1.100 persones han pogut realitzar les seues entrevistes amb les més de 30 empreses participants que han signat prop de 200 contractes de treball


El
II Fòrum SOM TALENT d'Ocupació i Orientació Laboral de Borriana ha tornat a repetir, i fins i tot superar, les bones expectatives que l'organització de RH en Positiu i la regidoria d'Ocupació i Promoció Econòmica tenien després de la seua primera edició del passat any. Així, tant la regidora de l'àrea, Maria Romero, com els responsables de l'organització del Fòrum han qualificat com “un èxit total tant de convocatòria i participació de més de mil persones en la programació, com quant a l'organització, logística i infraestructures necessàries per a la seua celebració”. I és que després que l'any passat van ser prop de 700 persones les que es van inscriure per a la realització d'entrevista de treball, enguany la xifra pràcticament s'ha duplicat, amb més de 1.100 persones que durant tota la jornada de hui han pogut participar tant de les xarrades i conferències sobre orientació laboral, com de les pròpies entrevistes de treball que han derivat en la signatura de prop de 200 contractes de treball. En total, han sigut 25 les empreses que s'han sumat enguany a el II Fòrum Som Talent de Borriana, als qui tant les representants municipals com l'organització han volgut “agrair l'esforç i la implicació de portar fins a Borriana les seues ofertes de treball, i fer que tant a nivell formatiu com d'obtenció de llocs de treball, hui hàgem viscut, de nou, una gran jornada”. Així, i tal com ha quedat palès durant les dues jornades de celebració del Fòrum Som Talent de Borriana en el CMC La Mercè, “la col·laboració directa entre institucions, com la Generalitat i el propi Ajuntament, a través dels diferents programes d'ocupació, i la col·laboració i implicació de les empreses participants i de RH en Positiu com a organitzadors, ha fet possible que aquesta segona edició, que en comparativa amb l'any passat, ha crescut de forma molt positiva, per la qual cosa esperem que en futurs anys la ocupabilitat a Borriana continue dinamitzant-se amb noves edicions”.
Així, les empreses i entitats participants en l'II Fòrum Som Talent de Borriana han sigut: Carrefour, Cesión ETT, Gestora Laboral Mediterrània, Grup Gimeno, Argenta, Interim Group, Noa's Grup, Inserta, Kids&US, Makro, McDonalds, Nationale Nederlanden, Tastia Group, Tcuidem, Cambra de Comerç de Castelló, Creu Roja, CSF Castelló, CEDEIXES, EACE, ESCAL, EURES, Eurodissey, Europe Direct Castelló, Fundació Tots Units, Pacte dels Municipis Ceràmics, Integra, Decathlon, Leroy Merlin, Bricomart, Kiabi, Norauto, Garcia Ballester, Andromeda Group, Bastides Salvador, Grupo Aldia, Randstad, Adecco, Access ETT i CORVAN ETT, als qui les representants municipals han volgut «agrair la seua predisposició i el treball de coordinació que durant setmanes han realitzat des de la regidoria d'Ocupació amb les altres àrees implicades en el *Fòrum, així com l'empresa que s'ha encarregat de l'organització i les entitats com la Generalitat o el Pacte Territorial per l'Ocupació, que al costat de les empreses participants han fet possible aquesta segona edició del Fòrum” També a «entitats i institucions públiques com a SERVEF, el CEEI Castelló, CREU ROJA Borriana, la Cambra de Comerç, el Casal Jove i els centres de Formació Professional de la ciutat (IES Jaume I i IES Llombai) per «la seua implicació i foment tant de la formació professional com per col·laborar en el procés de creixement personal i assessorament laboral tant als i les joves de Borriana, com l'atenció que han donat als centenars de persones que han format part d'aquest segon Fòrum SOM TALENT de Borriana».