• Concedirà sis beques dotades amb 1.000 euros cadascuna per a donar suport als estudis universitaris

La Fundació Vicente Cañada Blanch substituirà les sis beques que lliura anualment a estudiants de Borriana per a cursar estudis d'anglès al Regne Unit, per sis ajudes de caràcter econòmiques dotades amb 1.000 euros cadascuna destinades a donar suport als estudis universitaris.


Una decisió adoptada per la situació derivada de la crisi sanitària provocada per la pandèmia i que han donat a conèixer en la reunió presidida per l'alcaldessa de Borriana Maria Josep Safont, i en la qual han participat el president de la Fundació, Juan Viña, la directora, Paula López, un dels membres del Patronat de la Fundació, Antonio Lleó, i els regidors d'Educació, J. Ramon Monferrer, i de Cultura, Vicent Granel.


Cal recordar que la Fundació lliura anualment sis beques a estudiants del municipi a proposta dels centres educatius del municipi, tenint en compte els seus expedients acadèmics. Segons han indicat després de la reunió, enguany a més de l'import econòmic, les 6 beques aniran acompanyades de visites per a conèixer la seu de la Fundació Vicente Cañada Blanch a València, i també visitaran la seu de les principals institucions valencianes.


L'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha volgut agrair a la Fundació, “la implicació i compromís que ha demostrat des de la seua creació amb el món de l'educació i el coneixement a la ciutat de Borriana”, i que al seu parer es reflecteix, un any més, malgrat les circumstàncies, amb la decisió de “continuar recolzant el creixement intel·lectual i educatiu de la joventut de la ciutat, de manera efectiva amb aquesta col·laboració directa en l'educació, la cultura i la formació de la joventut”.


Per part seua, el president de la Fundació, Juan Viña, ha lamentat que enguany no es puga realitzar el curs al Regne Unit, i tampoc gaudir de la programació especial que la Fundació Cañada Blanch prepara en aquest projecte de formació lingüística que, a més, els porta, entre altres experiències, a conèixer l'Institut Vicente Cañada Blanch de Londres i a realitzar una visita a l’ambaixada i a ser rebuts per l’ambaixador d’Espanya.


No obstant això, ha precisat, “continuarem recolzant la trajectòria acadèmica dels i de les joves de Borriana i premiant a aquells i aquelles estudiants que desitgen millorar el seu nivell educatiu de cara al futur”. Al mateix temps ha mostrat la intenció de la Fundació de “continuar mantenint una estreta relació i col·laboració amb la ciutat natal del Sr. Vicente Cañada Blanch”.