• La sessió extraordinària ha aprovat per unanimitat aquest matí l'inici de la tramitació del contracte d'obres d'enderrocament de l'edifici actual i la construcció del nou centre d'ensenyament

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat en la sessió extraordinària celebrada avui, l'inici de la tramitació del contracte d'obres d'enderrocament de l'edifici actual i la construcció de les noves instal·lacions del centre d’ensenyament IES Jaume I, finançat per la Generalitat Valenciana a càrrec del programa Edificant de la Conselleria d’Educació, conforme als projectes d'enderrocament, bàsic i d'execució, redactats per Santatecla Arquitectes SLP, aprovats pel Ple municipal el passat 2 de juliol.


El finançament de les obres d'enderrocament i construcció de la futura infraestructura educativa, pressupostada globalment en 13.513.523 euros, correspon a la Generalitat Valenciana, en el marc de l'execució del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, amb la finalitat de millorar les instal·lacions docents públiques de Borriana.


El pressupost base de licitació ascendeix a la quantitat de 13.011.337, i el termini d'execució de l'obra previst és de trenta mesos, més el termini de garantia i posterior liquidació del contracte. Sense afectar al pressupost global de 13.513.523 euros, la conselleria d'Educació, Cultura i Esport, va fixar el mes de maig passat un nou reajustament de les animalitats.


Segons el nou calendari d'anualitats pressupostat, en 2020 l'import destinat és 522.487 euros, en 2021 seran 4.876.925,74 euros, en 2022 altres 4.812.820,95 euros i, finalment, 3.000.000 euros per a 2023. En 2019 ja es van destinar 301.290 euros corresponents als serveis de redacció del projecte.


Cal recordar que la setmana passada van començar ja els treballs d'adequació del solar de l'antic IES Llombai, on s'instal·laran les aules prefabricades, adaptades i adequades per a reubicar, provisionalment, el professorat i els estudiants de l'IES Jaume I de Borriana i poder així començar l'enderrocament de l'edifici i la construcció del nou IES Jaume I.


La previsió que baralla el consistori és habilitar al llarg d'aquest estiu les instal·lacions de les aules prefabricades i poder iniciar a l'octubre el trasllat a les instal·lacions provisionals, i al mes de novembre començar els treballs de demolició de l'actual edifici del centre educatiu.
Amb la construcció de la futura infraestructura educativa, ha assegurat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, “es renovaran les obsoletes instal·lacions del primer institut que es va construir a la ciutat fa més de cinquanta anys, que pateixen un estat arquitectònic deficient, per a aconseguir-ne unes altres de més eficients i còmodes”.


També han explicat que el nou edifici comptarà amb més aules i tallers i, així, podran incorporar-se els cicles formatius de Fusteria i d'Artista Faller i Construcció d'Escenografies que actualment s'imparteixen fora de les instal·lacions de l'IES, en les dependències municipals de l'antic escorxador del camí Xamussa.