Els xiquets, xiquetes i joves de Porta Oberta participen avui de la campanya, mentre que en la jornada del diumenge seran els mateix comerciants i la setmana vinent el AEB i la AAVV del Port

 

Al voltant d'uns cinquanta membres del col·lectiu Porta Oberta de Borriana han participat avui en la campanya de plantació dels arbres que durant les passades festes de Nadal decoraven els comerços locals dins de la campanya comercial de Nadal. Segons explicava el mateix regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Borriana, Bruno Arnandis, que ha portat endavant la campanya de replantació “es tracta de seguir fent més sostenible i respectuosa amb l'entorn al conjunt de la ciutat de Borriana, ja que és una autèntica llàstima que cada any s'adquirisquen centenars d'arbres de Nadal per a la campanya comercial i després es llancen al fem”.

El lloc triat per a aquesta primera jornada de plantació dels arbres de Nadal ha estat la platja de l'Arenal de Borriana, en concret la zona nord del recinte que des de la passada setmana alberga el nou Mercat de la Mar de la ciutat. Tal com detallava el mateix Arnandis, “realitzarem fins a quatre sessions de replantació dins de la mateixa campanya, ja que aquest cap de setmana seran els membres de Porta Oberta els que la inicien i durant el diumenge els mateixos comerciants també s'han unit. Per al cap de setmana vinent ja hem acordat tant amb l'Agrupament Escolta de Borriana com els veïns del Port, que continuarem amb la replantació”. A més, Arnandis ha volgut agrair “que tant diversos membres del servei de Vía Pública com treballadors de Jardiart s'han sumat a la campanya, i la seua especialitzada feina ha ajudat molt”.

Des de la regidoria de Medi Ambient, ja s'ha explicat que “en els últims mesos hem realitzat diverses iniciatives per seguir fent créixer la presència d'arbres en diferents punts de Borriana, encara que la gran majoria s'han plantat, precisament, a la zona marítima,per la qual cosa aquesta última replantació ens servirà per millorar tant la imatge com l'entorn de les nostres platges”. Durant la vesprada, han estat desenes de joves de Borriana els que s'han sumat al projecte de replantació dels arbres de Nadal, ja que com ha explicat Arnandis, “era una llàstima no poder reutilitzar els arbres amb una funció exclusivament estètica i decorativa durant les festes de Nadal, per seguir donant vida i millorant el nostre respecte i comportament cap a l'entorn físic que ens envolta”.