La Policia Local de Borriana ha iniciat hui dilluns dia 11 de setembre una campanya especial sobre control de l'ús de cinturó de seguretat i sistemes de retenció infantil (cadiretes) . La dita campanya, impulsada a nivell nacional per la Direcció General de Tràfic, es prolongarà fins a diumenge que ve dia 17 de setembre La campanya es durà a terme en via de competència municipal, tant en el nucli urbà com en vies interurbanes, per efectius de la Unitat de Prevenció, recolzats pel Grup Operatiu de Resposta, prestant especial atenció als voltants dels centres escolars de la nostra població.

 

L'ús de sistemes de retenció homologats, com el cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil, s'ha demostrat com el sistema de seguretat viària més senzill, rendible i eficaç, en tot tipus de vies i trajectes.

 

Encara que s'ha incrementat l'ús del cinturó de seguretat, existixen encara greus llacunes, la qual cosa resulta difícilment intel·ligible a causa de la senzillesa del seu ús i la seua eficàcia. La seua utilització reduïx a la mitat el risc de mort en cas d'accident. En els últims anys s'ha observat una tendència estable del 25% de víctimes mortals en accident de tràfic que no feien ús del cinturó o SRI respecte al total registrat, sent un dels objectius de l'Estratègia de Seguretat Viària 2011-2020 “es aconseguir que cap xiquet perda la vida per no anar correctament assentat en una cadira adequada per al seu pes i talla”.

 

 

La vigilància i aplicació de la llei pel que fa a l'ús del cinturó i sistemes de retenció s'ha considerat com un dels mètodes més efectius per a mantindre i incrementar l'índex d'ús del cinturó entre els ocupants dels vehicles.