- Per a atendre la concentració de persones en les diverses activitats i, com a mesura preventiva, per a millorar la seguretat ciutadana i la previndre delictes i actes incívics


La Policia Local de Borriana ha iniciat un Pla Especial de Vigilància amb reforç de patrulles a peu amb motiu de la celebració de les festes de Nadal, segons ha anunciat l'alcaldessa i regidora de Seguretat Ciutadana, Maria Josep Safont, que ha manifestat que es tracta de prestar el millor servei a les persones durant aquestes dates en què canvia el pols de la ciutat.

La Policia Local de Borriana, ha assegurat Safont, s'adapta als esdeveniments per a “reafirmar el compromís dels agents amb la ciutadania, i procurar que durant aquests dies el protagonisme recaiga en els retrobaments de sers estimats i festivitats, com ha de ser en aquestes dates tan assenyalades”.

Així, la Policia Local reforça les patrulles a peu formades per parelles d'agents en torns de matí i vesprada. Des de dilluns passat, els agents recorren els principals carrers i avingudes amb especial atenció a les zones comercials on es concentra un major volum de ciutadans i visitants que durant aquests dies realitzen les seues compres nadalenques.

Aquest servei policial de caràcter estrictament presencial, també s'intensifica per a atendre la concentració de persones en les diverses activitats i, com a mesura preventiva, per a millorar la seguretat ciutadana i la previndre delictes i actes incívics.

Per a Safont és convenient que la policia patrulle a peu perquè “permet estar més en contacte amb el ciutadà i guanyar en seguretat”. Aquest servei presencial als carrers “no sols evita possibles incidències en la via pública, sinó que atén personalment la ciutadania en les activitats nadalenques i sobre qüestions de caràcter informatiu, i ofereix una policia més pròxima i visible”.

Enguany, a més dels tradicionals esdeveniments com les activitats del Burisplay o els operatius de Cap d'Any i cavalcada de Reis, també es compta amb la novetat de la visita a casa del Pare Noel, que descansa aquests dies amb el seu equip molt prop de l'Ajuntament a l'espera que arriben els més menuts. A això cal sumar la frenètica activitat de pares, mares i avis fent les compres en establiments locals de regals i altres productes que es consumiran en aquests dies.

D’aquesta manera, la Policia Local reforça el servei amb patrulles a peu de les zones de màxima concentració de persones per a garantir-ne la seguretat i que el servei resulte més pròxim. Una campanya nadalenca que es va iniciar amb la tradicional felicitació als comerços duta a terme pels agents de proximitat Prevenpol, en què es va lliurar la felicitació nadalenca guanyadora del concurs recentment celebrat i en la qual s'arrepleguen els principals telèfons d'emergència.

L'alcaldessa ha valorat “molt positivament” aquest servei que reforça “un dels períodes de major afluència ciutadana al nostre municipi amb motiu del Nadal”, un dispositiu especial que mantindrà la coordinació amb la resta de patrulles motoritzades, i intensificarà la presència en altres zones d'afluència com ara parcs infantils.

Durant aquestes dates, la Policia Local realitza una campanya especial per a intensificar els controls d'alcohol i drogues amb motiu de les celebracions nadalenques. Aquesta campanya té com a finalitat conscienciar sobre el risc que suposa el consum de substàncies psicoactives i la conducció, que causen quasi un terç dels accidents mortals.

La campanya especial de la Policia Local de Borriana finalitzarà amb l'operatiu de la cavalcada de Reis i tradicional acompanyament a Ses Majestats perquè puguen arribar a totes les llars a portar els regals.

.