La alcaldesa clausura el Campus de verano 2021 del SME
Clausura del segundo turno del Campus de verano del SME 2021
  • L'alcaldessa ha clausurat el segon Campus, que s’ha celebrat del 12 al 30 de juliol, amb 136 xiquets i xiquetes, en diferents instal·lacions i amb totes les mesures sanitàries i de seguretat

  • Enguany s'han realitzat rutes i activitats en zones d'interès històric i entorns naturals, amb la combinació d’activitats esportives amb la difusió i el coneixement del patrimoni, la cultura i l'educació mediambiental

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, acompanyada pel regidor d'Esports, Vicente Aparisi, han clausurat el segon torn del VIII Campus Multiesportiu i d’Hàbits Saludables d’Estiu, organitzat pel Servei Municipal d’Esports (SME), en què han participat 136 xiquets i xiquetes de la localitat.

Una clausura a què han assistit també els regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, i la regidora de Turisme, Sara Molina, que han volgut així donar suport amb la seua presència a la iniciativa del Campus de voler conjugar en aquesta edició l'esport amb la difusió i el coneixement del patrimoni, la cultura i l'educació mediambiental del municipi. Igualment han participat en representació de les empreses col·laboradores Ana Din de l'empresa TZT Trans i el director de la cooperativa Sant Josep, Juanvii Moros.

Durant la clausura del Campus en el camp de futbol Joan B. Planelles, els participants han rebut els diplomes i regals, i l'alcaldessa ha agraït esforç realitzat per l’SME en l'organització d'aquesta edició de 2021, en què han treballat “amb tenacitat i molta energia, sempre tenint en compte les complicades circumstàncies, amb l'objectiu principal de garantir la seguretat de totes les persones que integren el Campus, tant participants com personal i col·laboradors”.

Així mateix, ha destacat que el Campus ha sigut “un nou èxit de participació i organització”, que s'ha pogut realitzar “gràcies a la col·laboració de clubs esportius i de personal voluntari, i al treball de monitors, tècnics i, també, a la participació en forma de patrocini o suport d’una dotzena d’empreses col·laboradores”.

En el VIII Campus Multiesportiu i d’Hàbits Saludables d’Estiu, que s'ha desenvolupat des del 28 de juny al 30 de juliol, han participat vora 300 xiquets i xiquetes en dos torns. Un total de 161 joves van participar en el primer torn del 28 de juny al 9 de juliol, i en el segon, del 12 al 30 de juliol, que s'ha clausurat avui, 136 més.

Aquest estiu, igual que en 2020, el Campus s'ha adaptat amb mesures de seguretat i de prevenció contra la Covid-19, per la qual cosa la majoria de les activitats esportives s'han realitzat a l'aire lliure, en diferents instal·lacions, i totes en grups reduïts.

Un estiu més, l’SME ha proporcionat amb la pràctica de més d'una vintena de jocs, esports i activitats diferents, i amb esmorzars saludables i tallers de cura de l'esquena, de salut bucodental i de salut podològica, un Campus multidisciplinari i divertit en què s'ha conjugat la pràctica esportiva amb l'adquisició de valors i conductes que milloren i mantenen la salut dels xiquets, xiquetes i joves del municipi.

Esport, cultura i mediambient

A més, enguany s'han realitzat també rutes i activitats en zones d'interès històric com el Jardí Arqueològic, el Campanar, el Refugi Antiaeri o el Museu Arqueològic, on els xiquets i xiquetes han pogut realitzar activitats i, alhora, conèixer millor el patrimoni cultural de la ciutat, gràcies a la col·laboració de la regidoria de Cultura.

També, en aquesta mateixa línia, s'han organitzat xarrades sobre reciclatge i medi ambient, tant en la tradicional visita a la casa consistorial com en les rutes i caminades pel Clot de la Mare de Déu, amb la participació de la regidoria de Sostenibilitat Mediambiental.

Per a l'alcaldessa, és important “conscienciar les generacions més joves perquè s'impliquen en la conservació de l'hàbitat natural”, i ha posat en valor la proposta de l’SME de “conjugar en les jornades del campus les activitats esportives amb la difusió i el coneixement del patrimoni, la cultura i l'educació mediambiental”.

El Campus Multiesportiu i d'hàbits saludables s'engloba dins del Pla PATI de promoció de la pràctica esportiva entre escolars i joves de Borriana, i les activitats estan acompanyades de recomanacions i consells per a fer que el dia a dia dels xiquets, xiquetes i joves siga més saludable.