Burriana (16.12.23).-El Centre Municipal dels Arts Rafel Martí de Viciana de Burriana, organisme autònom i integrat en la Regidoria de Cultura, continua amb la projecció de la formació de qualitat. Així doncs, amb l'objectiu de començar a treballar de manera conjunta en pro de l'alumnat, el Centre Municipal dels Arts i l’Escola Superior de Ceràmica l'Alcora (ESCAL) han signat un conveni de col·laboració per a impulsar les activitats ceràmiques que es desenvolupen en el centre burrianenc.

L'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, i el director de l´ESCAL, Isaac Nebot, han sigut els encarregats de subscriure l'acord. Tots dos han coincidit en la importància d'aconseguir aquesta col·laboració que, sens dubte impulsarà el treball: “La nostra missió és oferir formació artística de qualitat i que millor que l'oferta formativa actual es complemente amb experiències educatives i col·laboracions amb centres de referència en cada matèria, com ho és  l´ESCAL”, ha explicat l'alcalde burrianenc.

En aquest sentit, el primer pas que es durà a terme és la incorporació d'una alumna en pràctiques com a professional de suport a les classes de Ceràmica. En concret, en l´ESCAL s'estudia el Grau en Ensenyaments Artístics Superiors d'Arts plàstiques (especialitat ceràmica) i amb aquest conveni els alumnes tindran la possibilitat de realitzar les seues pràctiques formatives en un centre educatiu artístic, alguna cosa que fins ara no s'oferia.

En paraules del regidor de Cultura, Jesús Albiol, “aquest conveni obri la porta a futures col·laboracions perquè el nostre alumnat de ceràmica se senta part important del Centre Municipal de les Arts”. I és que les classes de ceràmica són unes de les quals més demanda tenen. “Aquesta activitat té gran acceptació entre el públic, compta amb diversos grups i tots estan complets”, explica la directora del Centre Municipal dels Arts, Ana Llopis, qui destaca que la incorporació d'un professional en pràctiques suposarà una gran ajuda al professorat i permetrà oferir una atenció més personalitzada a cada alumne.

Paral·lelament, des del Centre Municipal dels Arts i l´ESCAL ja treballen per a realitzar activitats d'intercanvi d'experiències docents, visites a les instal·lacions o exposicions conjuntes. Iniciatives que veuran la llum al llarg del 2024.

Cal esmentar que l´ESCAL és un centre públic d'ensenyaments d'arts plàstiques i disseny integrat en l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV) que depén de la Generalitat Valenciana. L´ESCAL es va fundar en 2005, per la qual cosa és un centre jove, modern i dinàmic, dotat de les últimes tecnologies disponibles en el sector ceràmic. A més, l´ESCAL és el primer centre d'educació superior que compta amb la tecnologia industrial de decoració digital (de tintes, esmalts i materials sòlids), i ha integrat aquesta disciplina dins d'un programa educatiu oficial a través de diverses assignatures específiques tant tècniques com de disseny.