Ya está listo el cartel del emca. 2021
Presentado el cartel del emac.21
  • El director de l'emac., Vicent Tormo, i el regidor de Cultura, Vicent Granel, han apuntat que la sisena edició del festival emac. “tornarà a situar Borriana en el centre de l'agenda cultural valenciana”

L'emac.2021 ja té el cartell musical complet per a la  sisena edició amb una aposta avantguardista i coral. La xilena Soledad Vélez, la mallorquina Maria Jaume, la catalana Rigoberta Bandini o la tornada del grup andalús Califat ¾, són els plats forts de la sisena edició, juntament amb l'aposta de veus locals.

El cartell s'ha presentat aquest matí de manera telemàtica i simultània tant en les xarxes socials de Borriana Cultura, com en les del festival. El director de l'emac., Vicent Tormo, i l'edil de Cultura, Vicent Granel, han apuntat que la sisena edició del festival emac. “tornarà a situar Borriana en el centre de l'agenda cultural valenciana”, i serà una cita ineludible del calendari hivernal, del 12 al 14 de febrer, en la seua emblemàtica seu, el Centre Municipal de Cultura la Mercè i, aquesta vegada, “amb totes les mesures sanitàries escaients i un protocol perquè tots els assistents puguen gaudir dels concerts de manera segura”.

emac.2021 ha donat a conèixer un cartell “coral i d'alta intensitat artística”, en el qual es pot trobar nous valors i alguns vells coneguts per al públic de l'esdeveniment borrianenc. Als caps de cartell se sumen TMA TNB, VVV (Trippin’you), Menta, Setmana Santa, o Capricorn Un. Un cartell que torna a apostar per les solistes femenines, com ha sigut ja costum en l'emac, i també amb formacions locals com Aina Palmer, Tatiana Javaloyes o El Suís.

Cal remarcar que l’emac.2021 estarà totalment adaptat a la normativa sanitària vigent i és per això que una de les principals novetats és que els directes es desdoblen en dos escenaris, i albergaran concerts tant l'Amfiteatre com la plaça de la Mercè.

Per als concerts en l'Amfiteatre serà necessari reservar entrada en la següent web (tiquets emac.2021), tots els concerts seran amb públic assegut i des de l'organització es prega arribar amb antelació per a facilitar l'accés i l'acomodament en els dos espais. Des de l'organització es recorda que continua obert el termini per a enviar propostes expositives per a participar en la nova edició de l'emac.art via mail a: borrianaemacart@gmail.com

Cartell 2021

Maria Jaume, el seu folk acústic estén un pont entre les grans cantautores de l'indie contemporani (Angel Olsen, Julia Jackin, Stella Donnelly) i la fecunda escena mallorquina actual. Cançons de distància curta, cobertes per un halo de malenconia i que apel·len a l’estat mental propi de la primavera, vivificant però propens al canvi imprevist.

Rigoberta Bandini no existeix. És una invenció de l'artista multidisciplinària Paula Ribó (Barcelona, 1990) per a posar una mica de llum en aquests temps. Amb quatre temes publicats en 2020 i videoclips gravats amb el mòbil, ha arribat a les primeres posicions de la llista dels virals de Spotify, especialment amb la seua cançó "In Spain we call it Soledad".

L'artista xilena ja confirmada, Soledad Vélez, portarà el seu disc "Noves Èpoques" un canvi de rumb en la seua carrera centrat en els sintetitzadors i les cançons directes al cor.

D'altra banda, emac.2021 portarà de nou fins a la Mercè referències de l'electrònica més avantguardista i interessant, com ara Califat 3/4, que combinen els "pals" d'electrònica avançada amb les músiques arrelades en la tradició popular andalusa creant un folklore propi que mira cap al passat i cap al futur. Imagina’t ficar a Massive Attack, Lole i Manuel, Dj Shadow, Verí i El Coca en una rave flamenca, a més presentaran el seu segon i flamant disc, "La Contraçeña".

TMATNB (The Morning After The Night Before), un trio electrònic procedent de Barcelona, que exploren el trànsit de la festa a la ressaca amb beats embuatats que tan bé podrien acompanyar en un club com en el sofà de casa. VVV [Trippin'you], són el trio madrileny neo-bakala. Una banda que va nàixer per a rendir culte al fred, al soroll, a la modernitat i als pàrquings.

Les guitarres tornaran a tenir un lloc important i estaran capitanejades per Menta, banda de recent creació que ens presentaran les seues cançons, himnes que es debaten entre la més elèctrica, la tragèdia més sarcàstica i el realisme més brut. I tot això amb unes tornades que travessen l'ànima. Però les guitarres no acaben ací, també comptarem amb la presència de Setmana Santa, que formen part de la nova onada post-punk valenciana, amb influències diverses de la música alternativa des de finals dels 80.

L'esdeveniment musical comptarà amb diverses propostes locals que vertebren el cartell de l'emac.2021, El Suizo, Aina Palmer i Tatiana Javaloyes.

El Suizo serà la nota urbana en aquesta edició de 2021, el qual presentarà les seues cançons en directe i amb diverses col·laboracions en l'escenari. Aina Palmer és un grup format per un artista polímata i una doctora en poesia, o tal vegada siga a l'inrevés, haurà de descobrir-ho el públic. De fet, en l'emac.2021 estrenaran les cançons de l'EP "Derelicte" amb una posada en escena especial, incloent visuals i dansa en el directe. Tatiana Javaloyes, cantautora local portarà tant una bona col·lecció de cançons pròpies com també covers passats pel filtre d'una magnífica veu.

Per a rematar el cartell del 2021 es comptarà amb tres projectes altament recomanables, Ángela Pascual i Jordi Sapena són Capricorn Un. Un projecte que és una revelació: cançons més grans que la vida, construïdes per melodies cristal·lines que sobrevolen un eixam de sintetitzadors, guitarres i caixes de ritmes. Pop, shoegaze, psicodelia i electrònica ensoñadora.

Donallop és el dueto format pels mallorquins Pere Bestard i Joana Pol, ens portaran el seu tercer disc d'estudi “Crisàlide”, gravat per primera vegada com a formació de power trio, el duet s'acompanya del bateria Josep Servera. Un disc que beu del minimalisme pop, de la prosa poètica i en el qual s'acosten a noves formes musicals com són les textures del trap, els ritmes del house i el beat del slowcore.

Laura Esparza i Carlos Esteban formen un duo valencià, nascut en 2019, que entremescla en la seu música esquinçament i sensibilitat. Estil íntim i personal que integra pinzellades electròniques amb guitarres, teclats i veu.

Els dj’s tornaran a tindre una presència important en els Vermout Sessions que se celebren en la Mercè, i es comptarà amb noms com: Anticicló i Borrasca, Char Lee, Lore Nieto, Juan Soler, 1/4FExilio, L'Huateque by Els Dominguito, Tocino del Zodíac, Continuïtat i Tormix & Friends.