La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana ha presentat el Premi Ciutat de Borriana d'Investigacions Històriques, un certamen destinat a majors de 18 anys que pretén difondre la història local mitjançant la publicació dels treballs guanyadors.

 

La convocatòria d'enguany presenta novetats respecte a edicions anteriors, ja que a més d'una categoria general s'ha incorporat la categoria “Francesc Roca i Alcaide” per a estudiants de la Universitat Jaume I que estiguen realitzant estudis vinculats amb el Departament d'Història, Geografia i Art. De fet, el director d'aquest departament ha prestat la seua col·laboració amb el certamen acceptant la participació d'un membre del seu equip com a membre del jurat.

 

La categoria general del concurs està dotada amb un premi en metàl·lic d'1.000 euros i els treballs han de tenir entre 100 i 150 pàgines, mentre que el guanyador de la categoria “Francesc Roca i Alcaide” rebrà un premi de 200 euros i els treballs presentats han d'ajustar-se a una extensió d'entre 20 i 40 pàgines. Els interessats poden consultar les bases del concurs en el tauler d'anuncis de la web municipal.

 

 El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que la categoria “Francesc Roca i Alcaide” és un reconeixement a aquest docent i escriptor de Borriana i ha animat a tots els interessats a participar en aquest certamen. “Volem recordar a tots interessats que poden visitar l'Arxiu Municipal per a realitzar els seus treballs, un servei obert a tothom on es pot consultar gratuïtament la documentació que constitueix la memòria del nostre poble i que contribueix a garantir els nostres drets”.