La sessió plenària felicita diversos agents de la Policia Local per la seua actuació, el dia 15 de juliol, en la detenció d'un perillós delinqüent en crida i cerca que va oferir resistència de manera violenta

Burriana (11.01.24).- L'Ajuntament de Burriana ha aprovat en Ple sol·licitar declarar Festa d'Interés Turístic Autonòmic les seues Falles, La Font del Vi i les Creus de Maig. Un reconeixement reservat per a aquells esdeveniments i celebracions que ofereixen una especial rellevància des del punt de vista turístic, i posen en valor la cultura i les tradicions populars de la Comunitat Valenciana. D'aquesta manera, l'equip de Govern segueix amb la seua estratègia de potenciar, com va ocórrer amb la Batalla de Flores, el conjunt de festes i celebracions populars del municipi. Així, les Falles de Borriana, de gran repercussió i nissaga a la ciutat, juntament amb la Font de Vi que destaca per la seua font de la qual emana vi i les Creus de Maig, que són capaços de transformar Burriana en un gegantesc jardí adornat, inicien els tràmits per a aconseguir el seu re-coneixement autonòmic. Així mateix, ha sigut aprovada una moció en defensa dels governs constitucionalistes i de condemna del terrorisme per la recent moció de censura a Pamplona, que ha sigut aprovada per l'equip de Govern.

D'altra banda, s'ha felicitat de manera individual a l'oficial de la Policia Local, Miguel Amat, i als agents José María Artacho, Laura Herrero i Enrique Balaguer per la seua actuació, el passat 15 de juliol de 2023, en la qual dues patrulles de la Policia Local van iniciar una persecució durant 800 metres fins a procedir a la detenció d'un perillós delinqüent en crida i cerca que va oferir resistència de manera violenta.

Durant la sessió plenària, s'ha aprovat la imposició de sancions per la tinença d'animals potencialment perillosos contemplades en la Llei 2/2023, 13 de març de la Generalitat de Protecció, Benestar i Tinença d'animals de companyia i altres mesures de benestar animal aprovada pel l'anterior govern autonòmic del Botànic.

L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, en referència al transcurs de les festes de Nadal, ha valorat que “Burriana ha recuperat la il·lusió per Nadal i ha omplit els seus carrers, els comerços i els restaurants. Aquest equip de Govern ha oferit una completa programació d'activitats per a tots els públics i edats que ha sigut capaç d'aconseguir que els seus ciutadans tornen a gaudir de la seua ciutat i d'atraure visitants dels municipis de voltant”. Finalment, després de l'anunci que deixa la política i per tant l'acta de regidor, el portaveu de Compromís, Vicent Granel, l'alcalde ha agraït “els seus anys de servei a Burriana, el seu tarannà i predisposició per arribar a acords amb els qui pensen de manera diferent”. A més, l'alcalde ha conclòs “desitjant-li el millor en els seus nous reptes personals i professionals”.