La nova infraestructura se situarà en sis parcel·les del polígon 24 de Borriana, ocupant una extensió de 35.025 metres quadres allunyats de la costa i del nucli urbà

Burriana (12.01.24). La Consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha visitat hui Burriana amb l'objectiu de conéixer l'avanç de les obres del port marítim i visitar els terrenys en els quals se situarà la nova depuradora, valorada en 35 milions d'euros.

A l'inici del matí s'ha celebrat una reunió en la qual han participat la Consellera Salomé Pradas, l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, el director general de Costas, Ports i Aeroports, Vicente Martínez Mus, el màxim responsable de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (Epsar), José Aparicio, el concejal de Obres Públiques Juan Canós i l'equip de Govern de l'Ajuntament. Posteriorment, la Consellera, al costat de l'alcalde, s'ha traslladat fins a les instal·lacions del Port per a comprovar les obres de millora en les casetes dels pescadors i la reordenació de l'accés a la zona marítima, que permetrà l'obertura del port a la ciutat, amb una primera fase d'obres que es començarà a executar al setembre i tindrà un pressupost de 400.000 euros.

Visita als terrenys de la nova depuradora

L'alcalde i la consellera s'han acostat també a la parcel·la on es construirà la nova depuradora de la ciutat, en els camins Llombai i la Pedrera, situada sobre uns terrenys de 35.025 metres quadres d'extensió total.



La visita de la Consellera és una prova més del compromís de la Generalitat amb Burriana”, ha valorat l'alcalde de Burriana, qui ha explicat que “els terrenys per a la construcció de la nova depuradora estan en el millor lloc possible, lluny de la ciutat i de la nostra costa, com vam defensar, i on els tècnics de l'Ajuntament i de l´EPSAR han considerat més oportú per raons tècniques”.

La Consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha afirmat que, atés que s'ha iniciat el procés de licitació del projecte, estima que a la fi de 2025 es podran començar les obres, que tindran un termini d'execució de 24 mesos i un pressupost de 35 milions d'euros, la qual cosa suposa, en paraules de l'alcalde Jorge Monferrer Daudí, “la major inversió de la Generalitat Valenciana en la història de la ciutat de Burriana”.

L'actual depuradora, construïda en 1982 en la zona de la Serratella-Els Arcs, ha sigut sotmesa a reparacions periòdiques que no han permés resoldre els problemes, tant d'avaries com de males olors. Amb la construcció de la nova depuradora permet el desenvolupament de la costa sud de Burriana històricament abandonada, així com de nous projectes urbanístics, garantint el tractament adequat d'aigües residuals i reutilitzant aquestes aigües per a l'ús de reg en l'agricultura.