En tan sols 4 mesos de Govern de l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, i la Consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, posen fi a una reivindicació històrica que suposarà una inversió milionària per al municipi.

Burriana (16.10.23).- Burriana ha aconseguit el compromís de la Generalitat per a la construcció de la nova Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) del municipi. Així, ho ha traslladat la Consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, durant un esdeveniment que ha tingut lloc en Castelló. L'anunci de la nova infraestructura ha tingut lloc en presència de l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, i posa fi als eterns problemes que arrossega l'actual estació de tractament d'aigües situada en la zona costanera sud de la ciutat, concretament a la Serratella. En tan sols quatre mesos de Govern, tant de l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, com de la Consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, han aconseguit anunciar l'arribada d'una infraestructura que portava sent una reivindicació històrica de la ciutat, demandada pels veïns durant dècades i que suposarà la inversió més important per a Borriana.

L'actual depuradora, que data de 1982, es troba pràcticament obsoleta i ha sigut sotmesa a reparacions periòdiques que no han permés resoldre els problemes, tant d'avaries com de males olors, que denuncien els veïns de la zona. Després de dècades de demandes veïnals exigint una infraestructura que tracte les aigües i garantisca un servei òptim als veïns, en una ciutat amb al voltant de 35.000 habitants, la qual cosa suposarà que Burriana pròximament disposarà d'una depuradora d'avantguarda, capaç d'assegurar el desenvolupament de nous sectors urbanístics, garantint el tractament adequat d'aigües residuals i reutilitzant aquestes aigües per a l'ús de reg en l'agricultura, en lloc de ser abocades a la mar com ve ocorrent durant els últims anys.

“És un dia històric per a Burriana, fa una mica menys d'un any, l'actual Consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas i jo ens vam comprometre a aconseguir la construcció de la nova Estació Depuradora d'Aigües Residuals per a la ciutat si aconseguíem el govern a Burriana i la Generalitat, i hem complit amb la nostra paraula”, ha explicat l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí. Després de l'anunci de la inversió milionària per a la nova infraestructura, l'alcalde ha agraït “el compromís ferm de la Generalitat amb Burriana, plasmant una solució que porta amb si una enorme inversió per a donar solució a una demanda històrica dels nostres veïns”. “La depuradora ens assegura un desenvolupament sostenible i garanteix el nostre creixement urbanístic, i a més, ens permetrà recuperar la costa sud de Burriana tan oblidada durant els últims anys”, ha valorat Monferrer, qui ha defensat que “la ciutat per-fi tindrà un tractament adequat de les seues aigües residuals, reutilitzant-les per a reg, comptant amb millor tecnologia i minimitzant l'impacte mig ambiental”.