El projecte ha suposat la transformació dels locals de la Plaça Tomás i Valenta 1ºBajo, ocupades anteriorment, per Serveis Socials de l'Ajuntament de Burriana i estará gestionat per la Fundació Salomé Moliner

 

Burriana (29.08.23).- L'Ajuntament de Burriana comptarà amb unitat respire per a l'estimulació de pacients amb Alzheimer i donar suport a les seues famílies. Les instal·lacions suposen un punt de suport per a les famílies i un punt d'inflexió ja que Burriana era l'únic municipi de la província que mancava d'una unitat respire. El projecte ha suposat la transformació dels locals de la Plaça Tomás i Valenta 1ºBajo, ocupades anteriorment, per Serveis Socials de l'Ajuntament de Burriana, i per part del consistori ha consistit en la cessió del local, l'adequació mitjançant reformes i l'adquisició del mobiliari necessari per a les activitats que allí es realitzen.

 

La unitat de respir serà gestionada per la Fundació Salomé Moliner que compta amb profesionals per a l'assistència de persones afectades per l'Alzheimer i les seues famílies. Disposarà d'un programa d'activitats diverses sempre supervisades per especialistes per a l'estimulació de persones amb Alzheimer i ha suposat una inversió econòmica per a les arques municipals de 8.708 euros. Està previst que el projecte veja la llum i es realitze el lliurament de claus durant el mes vinent d'octubre.

 

“Des del consistori, estem compromesos amb posar a l'abast de les persones amb Alzheimer i les seues famílies tots els recursos necessaris que contribuïsquen a millorar la seua qualitat de vida i la dels seus afins. Per això, hem agilitzat al màxim tots els tràmits perquè la unitat respire siga prompte una realitat”, ha explicat la regidora de Serveis Socials, Isabel Monfort.