• L'esdeveniment se celebrarà el pròxim 3 de setembre a les 9:30h i la inscripció serà gratuïta
  • Els ciutadans que estiguen interessats podran inscriure's telemàticament o de manera presencial a la Casa de Cultura i l'Oficina de Turisme de Burriana fins al dia 1 de setembre

Burriana (25.08.23).- L'Ajuntament de Burriana ha presentat la 17ª edició de la volta cicle-cultural prevista per a les festes de la Misericòrdia 2023. Una tradició que va començar l'any 2004 i que està organitzada des del Museu Arqueològic Municipal de Burriana i la Regidoria de Cultura amb la col·laboració de les regidories de Turisme i de Festes.

La 17ª  edició de la tornada cicle-cultural prevista per a les festes de la Misericòrdia 2023 se celebrarà el matí del 3 de setembre i la inscripció serà gratuïta. En aquesta ocasió, està previst que la volta arranque des de la Plaça Major a les 9:30h. Tots els ciutadans que vulguen assistir, la inscripció es podrà realitzar tant telemàticament o presencialment a la Casa de Cultura i l'Oficina de Turisme de Burriana fins al dia 1 de setembre.

 Les persones participants hauran de portar la bici en bon estat i es responsabilitzaran de portar casc, que és obligatori en el cas de menors. A més, és necessari portar aigua suficient i esmorzar. Així mateix, s'aconsella a les persones participants vestir roba esportiva i portar posada crema de protecció solar. També es recorda que les persones menors de 14 anys han de participar acompanyats d'una persona adulta que es faça responsable.

Cada edició de la tradicional volta cicle-cultural ha versat sobre una temàtica diferent. En l'edició de 2023, està previst una visita que portarà als assistents al llarg de la costa de Burriana i els elements de patrimoni cultural relacionats amb ella. La connexió i unió de Burriana i el seu litoral compta amb una història de més de 2.000 anys. Una ruta que recorrerà la història i abordarà la primera zona d'embarcador de Torre d’Onda ja en època ibèrica i romana, l'evolució que ha experimentat l'actual port al llarg dels anys, el fanal, o la caseta de carabiners que va existir al costat de la Torre de la Mar, el Clot i les Salines.

“Una magnífica oportunitat per a conéixer el patrimoni de tota la societat de Burriana i les propostes de futur que des de la regidoria estem duent a terme per a potenciar i fomentar el nostre patrimoni”, ha afegit el regidor de Cultura de Burriana, Jesús Albiol.