- Triats per les persones comensals que han votat la seua tapa favorita, tant a través de l'app Rutappa com del passaport

- En aquesta edició han participat 13 establiments, s'han servit un total de 5.824 unitats de tapes, amb un impacte econòmic de, almenys, més de 30.000 euros

- S'han sortejat també els dos premis que consisteixen en l'estada de dos dies, una nit, per a dos persones en règim d'allotjament i desdejuni en el B&B Alqueria Calatrava i menjars en Flamingos Coffee i en Bombora’s Gastro-Heladería


El primer premi aconseguit pel major nombre de vots realitzats per les persones comensals de la Ruta de la Tapa 2023 de Borriana ha sigut per la seua elaboració “La Terreta de Flamingo”, mentre que la segona tapa més votada ha sigut “La del polp” confeccionada per Al Natural, i el tercer lloc ha sigut per a Combo i Grill gràcies a la tapa “Patacó de la Mar de Borriana”.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Turisme, Sara Molina, han donat els premis de les votacions en aquesta dotzena edició de la Ruta de la Tapa que es va celebrar del 28 d'abril al 28 de maig a la ciutat i en què es van servir 5.824 tapes en els 13 establiments hostalers de la localitat que hi van participar, i van oferir les seues propostes gastronòmiques, amb una beguda, per 5 euros.

Com és tradicional, aquests premis es decideixen per votació popular, i són els mateixos comensals que han degustat i gaudit de les propostes gastronòmiques de la Ruta de la Tapa els que han decidit amb els seus vots les tres millors tapes d'aquesta dotzena edició, tant a través de l'app Rutappa com del passaport.

Els bars i restaurants que han participat amb les seues innovadores propostes gastronòmiques en aquesta edició de la Ruta de la Tapa de Borriana han sigut Al Natural, Cafeteria el Raval, Ca la Rosa, Mar Abierto EE, La Pata Coja, Club Ortega, Bistro Entre 2, Nautilus, Cafeteria Flamingos Coffee, El Racó de Claudia, Combo i Grill, Restaurant Casino Caixa Rural i Restaurant Cercle Fruiter.

Sorteig Ruta de la Tapa

A més, s'ha efectuat el sortejat dels dos premis entre les persones que han participat en la ruta i han votat a través del llibret o passaport, després d’aconseguir vuit segells estampats en establiments diferents, o través de l'aplicació Rutappas.

Des de l'Oficina de Turisme de Borriana ja s'ha informat les persones afortunades. Així, a través del sorteig de passaports, Ramón Izquierdo Monfort ha sigut el guanyador de l'estada en l'Alqueria Calatrava i dinar en Flamingos Coffee en ser extret el passaport que va depositar, i Francisco Luís Pérez Rosas ha sigut el guanyador de l'estada en l'Alqueria Calatrava i dinar en Bombora’s Gastro-Heladería per ser el seu número de telèfon el que va ser extret a l'atzar en el llistat dels que van votar per l'app, número

Segons ha explicat Sara Molina, “estem més que contents amb el balanç, ja que les xifres mostre la bona acollida i l’impacte econòmic de, com a mínim, més de 30.000 euros en conjunt per als establiments, a més de la difusió aconseguida”.

Molina ha agraït el treball de totes les persones implicades en la Ruta de la Tapa 2023, tant des de l'Oficina de Turisme per tota l'organització prèvia que comporta, com als 13 restaurants que han participat i, també, a les empreses i marques patrocinadores que permeten poder lliurar els premis després de les votacions, com el B&B Alqueria Calatrava, Flamingos Coffee i Bombora’s Gastro-Heladería.