- Monferrer es reuneix amb la Policia Local per a coordinar la seguretat dels pròxims esdeveniments

- Prop de 2.000 efectius vetlaran per la seguretat en el festival Arenal Sound 2023

 

Monferrer ha visitat la Central de la Policia Local en una primera presa de contacte amb el cos de seguretat local, amb l'objectiu de conéixer les dependències i als funcionaris que formen part del servei.

Durant la visita s'ha interessat per l'organització del servei i els mitjans amb els quals compte, així com pels pròxims operatius de la Policia Local, com és el cas del de la Nit de Sant Joan i la celebració del festival Arenal Sound 2023, amb la intenció d'implementar noves propostes per a optimitzar el servei en aquesta important cita per a Borriana.

La Policia Local ha dissenyat un dispositiu especial de trànsit i seguretat per a la tard-nit del divendres, 23 de juny, en ocasió de la celebració de la tradicional ‘Nit de Sant Joan’ a les platges de Borriana amb l'encesa de fogueres. L'objectiu d'aquest operatiu és garantir la mobilitat i fluïdesa del trànsit en les hores punta d'accés a la zona marítima.

En aquest sentit, l'alcalde de Borriana, Jorge Monferrer, ha manifestat el seu desig que la ciutadania “gaudisca d'una màgica i festiva nit”, ha recomanat “sensatesa i comportament responsable”, i ha fet una crida “al respecte i a complir amb l'ordenança municipal”. De la mateixa manera, el cap de Policia Local de Borriana, Raúl Amat, ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania demanant “responsabilitat, prudència, precaució i cautela”.

Efectius de la Policia Local de Borriana realitzaran regulacions de trànsit en punts estratègics per a garantir aquesta mobilitat i fluïdesa en el trànsit i el faran tant en les hores d'arribada, a mitjan vesprada, com en la matinada. Els vials més importants d'accés a la zona marítima com la carretera del Port, camí del Grau i avinguda Mediterrània comptaran amb agents per a la regulació del trànsit.

A més, enguany cal comptar amb les obres de l'avinguda Mediterrània, degut a les quals, entre la rotonda d'avinguda Jaime Chicharro i el carrer Joan Carles I, només es podrà circular en sentit Port-Grau, per la qual cosa es recomana, per a anar a la zona marítima, fer-ho per l'Av. Jaime Chicharro. En la zona marítima també es tindran en compte els desplaçaments dels vianants, especialment en la zona del Port.

En el dispositiu especial participarà l'Agrupació Provincial de Voluntaris de Protecció Civil de Borriana, que col·laborarà amb la Policia Local en la feina de casa de prevenció perquè la festivitat transcórrega amb normalitat. Amb la mateixa finalitat, el servei de Policia Local es recolzarà en els drons de la UVIPA (Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria) per a una vigilància més eficient, tant del trànsit com de l'ús dels espais públics.

També estarà operativa la Unitat d'Atestats per a la pràctica de controls d'alcoholèmia i drogues en la conducció, i la Unitat de Seguretat i Resposta a les Emergències. La Policia Local ha subratllat que estarà prohibit el botelló, tant en la zona de platges com en el passeig Marítim, així com l'accés a les platges amb envasos de vidre, l'ús de bombones de gas i/o líquids inflamables, i cuinar a la platja.

Normes de les fogueres

El decret d'alcaldia per a la Nit de Sant Joan recorda algunes prohibicions contemplades en l'Ordenança Municipal d'Ús i gaudi de les Platges de Borriana com la prohibició de realitzar fogueres en els espais naturals protegits del municipi, o la prohibició d'utilitzar materials com a pneumàtics, goma espumeja, plàstics, aerosols o qualsevol altre tipus de residu inflamable, explosiu o la combustió de qualsevol altra que puga comportar l'emissió de fums o gasos, contaminants o molestos, per a fer foc o fogueres.

Les fogueres no hauran d'excedir d'una altura de 1'5 metres ni una superfície de 1'5 m², excepció feta de les especialment autoritzades en atenció a determinades condicions. Es recorda que el servei de socorrisme en platges finalitza a les 20 hores. Qualsevol incidència pot ser comunicada a través dels telèfons 964 513311 (Central de Policia Local) o 112 (Centre de Coordinació d'Emergències de la Comunitat Valenciana).

Arenal Sound

Prop de 2.000 efectius de les forces i cossos de seguretat i d'emergències participaran enguany en el dispositiu de seguretat del festival Arenal Sound 2023. El més multitudinari dels que es realitzen cada any a Espanya i que se celebrarà a Borriana de l'1 al 6 d'agost.

Per a això, com en anys anteriors, s'incrementaran els serveis i les hores i es comptarà amb la col·laboració d'altres policies locals de la Comunitat Valenciana per a reforçar l'operatiu, així com persones voluntàries de l'agrupació de Protecció Civil.