- Dins del procés administratiu que ha realitzat el consistori per a cobrir les vacants de les categories d'oficial i d'agents

- Aquest procés suposarà “l'increment de personal més important en la Policia Local de l'última dècada”


Sis nous oficials de la Policia Local de Borriana s'han incorporat recentment a la plantilla de la Policia Local per a reforçar el cos de seguretat municipal, dos dels quals s'han incorporat com a funcionaris de carrera i els altres quatre com a interins.

Els sis nous oficials han pres possessió en la casa consistorial en un acte presidit per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, en què han estat presents també el cap de la Policia Local, Raúl Amat, i la inspectora, Vanessa Hernández, els quals han destacat que l'ascens a oficial s'emmarca en el procés basat en els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i lliure concurrència.

L'alcaldessa en la presa de possessió ha transmès als nous oficials l'enhorabona, a més de felicitar-los pel “merescut” ascens, ja que Iván Felipe, Antonio Rubert, Miguel Amat, Juan Alcón, Mayra Badía, i Jorge Teruel "han demostrat professionalment que tenen capacitat i dots per a assumir-lo”.

La incorporació dels sis nous oficials forma part del procés de promoció interna d'ascens a la categoria d'oficial, amb la finalitat de reforçar l'escala de comandament, que recentment es va completar amb la incorporació, a través del procés de millora d'ocupació, de 3 inspectors, destacant la fita històrica de la incorporació de la primera dona que assoleix la categoria d'inspectora de la Policia Local de Borriana.

A més, aquesta convocatòria de places coincideix en el temps amb un altre procés públic per a cobrir les vacants de les categories d'agent en la Policia Local, amb la provisió de 20 places, que segons ha subratllat suposarà “l'increment de personal més important de l'última dècada en el cos de seguretat local”.

Sobre aquest tema ha recordat que amb aquest procés d'ocupació pública, l'Ajuntament pretén cobrir les vacants dels agents de la plantilla de Policia Local que recentment s'han acollit al règim de jubilació anticipada previst per la normativa de la Seguretat Social. Una reivindicació molt antiga que ha permès la jubilació dels agents als 59 anys.

Amb aquesta important incorporació d'agents, oficials i inspectors, es pretén estabilitzar la plantilla per a dotar de major seguretat la ciutat, que enguany afronta novament alguns reptes com ara la Vuelta ciclista a Espanya en la qual Borriana acollirà un final d'etapa, i una nova edició de l'Arenal Sound, que enguany arribarà amb una plantilla notablement reforçada.

Maria Josep Safont ha agraït el treball de tot el cos de seguretat per la gran tasca que realitza en el municipi, “d'una banda, per a garantir la seguretat de tota la ciutadania i, d'altra banda, com a mediador per a la resolució de conflictes”.

Quant als nous oficials, Safont els ha donat la benvinguda i els ha agraït “l'esforç, el sacrifici i la preparació que els ha portat a superar el procés selectiu i a formar-se com a policies professionals, i els ha desitjat molta sort en aquesta nova etapa”.

Per la seua part, el cap de Policia ha acreditat “l’excel·lent nivell i la preparació dels nous agents” i ha destacat que s'ha treballat amb “previsió i diligència”, i davant les jubilacions dels últims anys, la Policia Local de Borriana s'ha “reforçat i rejovenit” amb la incorporació de nous efectius.

Tal com ha valorat Raúl Amat, suposa “un important suport per al cos policial, que es vorà reforçat en les seues seccions operatives com ara Atestats, Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències i Prevenpol o policia preventiva de proximitat, amb la consegüent millora en la capacitat d'organització i resposta”.