• Dels 50 participants de les dos edicions de 2020, la meitat ja han aconseguit reinsertar-se en el món laboral

    • El projecte està organitzat per Acció contra la Fam i l'Ajuntament a través d'un conveni

    • Combina sessions individuals amb altres col·lectives per a millorar les competències en la busca d'ocupació

     

    El projecte Vives Emplea d'Acció contra la Fam iniciarà durant aquest mes de febrer la tercera edició a la ciutat de Borriana després de l'èxit de les dos edicions anteriors, en què la meitat de les persones participants han aconseguit reinsertar-se en el món laboral.

    El programa d'ocupació va tindre les primeres edicions el passat 2020, organitzat per Acció contra la Fam amb la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana a través de la signatura d’un conveni de col·laboració en què ambdos entitats es comprometien a conjugar esforços per a millorar la inclusió sociolaboral en el municipi.

    Gràcies a aquest programa, 50 persones van poder participar en les dos edicions de l’any passat, i van usar una metodologia innovadora de treball en equip que projecta les capacitats dels participants per a aconseguir els seus objectius laborals.

    Aquest treball en grup es complementa amb altres sessions individuals en què es treballen aspectes més particulars, així com amb formacions qualificades segons el perfil i tallers generals per a la millora de competències.

    Les regidores de Serveis Socials i Ocupació, Esther Meneu, i la d'Igualtat i Inclusió, María Romero, han subratllat que de les 50 persones participants, “24 han aconseguit reinserir-se en el món laboral i dos més s'han reincorporat a formacions del seu interés”.

    D'aquesta manera, han explicat, la mitjana de satisfacció amb el programa segons les enquestes realitzades als participants és d’“excel·lent”. Una altra qüestió que han destacat Meneu i Romero és “el suport social que ha suposat el programa per a les persones participants, ja que també s'ha facilitat a les persones que ho han necessitat targetes per a alimentació o mitjans telemàtics per a seguir la formació”.

    Després de la reunió mantinguda amb les responsables del programa, Romero i Meneu han valorat que els resultats del passat exercici “parlen per ells mateixos”, ja que “el programa ha sigut un èxit no sols des del punt de vista laboral o formatiu, sinó també perquè el grup configurat ha permés reil·lusionar-se a 50 persones de la ciutat i sentir-se acompanyades en un temps d'incertesa màxima”.

    Per a accedir a un lloc de treball, ha explicat Seila Fernández, responsable d’Acció contra la Fam a la Comunitat Valenciana, “hui són tan importants els coneixements tècnics com les competències personals, aconseguint així una perfil complet del treballador ideal per a les empreses. Els programes Vives Emplea doten les persones d'aqueixes habilitats i destreses que els obriran les portes del mercat laboral de manera definitiva”.

    Així, el programa inicia aquest mes la tercera edició, que seguirà en la modalitat virtual a causa de la situació sanitària actual. Per a poder inscriure's en el programa, les persones interessades poden contactar pel telèfon 696614672 o bé en la web www.vivesemplea.org