Incidentes producidos por las fuertes lluvias

Les fortes precipitacions caigudes sobre Borriana durant ahir i avui han ocasionat multitud d'incidències en el municipi i han provocat una situació complicada, sobretot en la zona marítima. Policia Local, operaris de Via Pública, de Facsa i, fins i tot, bombers treballen, sense treva, per a restablir en la mesura que siga possible la normalitat als carrers del municipi i fer front a les conseqüències dels més de 130 litres per metre quadrat que s'han registrat fins a les 8h d'aquest matí.

Fins ara, el temporal de pluja ha produït inundacions en habitatges en diferents zones dels poblats marítims i en nombrosos carrers amb vehicles bloquejats i s'han hagut de tallar tots els accessos a la zona del barri dels Pescadors. També ha obligat al tancament de 18 camins i sendes rurals i efectius de la Policia Local i dels Bombers han realitzat tres evacuacions de persones majors o impedides d'habitatges inundats als carrers Gregal, Ponent i camí de l'Eccehomo.

A més, la pluja i la tempesta han provocat que saltara el transformador del carrer Illes Columbretes i s'han quedat sense llum en els habitatges, en tota la zona de Mariners, Pescadors, etc. i també en zones de la Serratella. Tampoc funcionava l'enllumenat públic en Quarts de Calatrava, i en el primer tram de l'avinguda Jaime Chicharro.

Encara que estan funcionant tots els sistemes de drenatge, les bombes de la  Serratella y depuradora, del Port, de l'avinguda de la Mediterrània amb l'escullera de Ponent i els operaris han estat obrint els embornals, desembossant desaigües amb la retroexcavadora i repassant les goles de la platja i la Serratella, la sèquia el Rajolí i les bombes de buidatge, la quantitat d'aigua que ha caigut en molt poc temps ha superat la capacitat de drenatge.

Els operaris de Via Pública i la Policia Local continuen amb les tasques per a restablir les condicions de totes les zones afectades i a l'espera que les pluges donen una treva.

 

Estat de vies i camins de competència municipal, actualitzat a les 17.00 hores.

- camí Marjalet: Tallat totalment.

- camí Santa Pau: Tallat a l'altura del camí Marjalet.

- camí Carnissers: Tallat a l'altura del camí Marjalet.

- passarel·la del Clot: Tallada.

- camí Llombai: Tallat a l'altura del camí Marge.

- camí Ratlla de Nules: tots els accessos Tallats.

- camí Marge: Tallat entre camí Serratella i camí Pedra Blava

- camí Vell de la Mar: des de la ctra. del Grau Tallat.

- camí la Closa: Transitable.

- camí la Coixa: Tallat.

- camí la Cosa: Transitable, obert al trànsit fins a l'encreuament amb la cantera Vora Riu, a partir d'ací Tallat perquè ningú continue cap a Almassora travessant el riu.

- camí Fondo amb Jaume I: Transitable.

- l'Eccehomo amb Xamussa: Tallat.

- camí Sedre: Transitable.

- camí Serratella: Transitable, amb desviament a l'altura de la depuradora.

- camí Artana: Transitable, obert al trànsit.

- camí la Mar de Vila-real: Transitable.

- vials de servei de la CV-18, direcció Castelló, el vial esquerre: Transitable, i el víal de la dreta:  Transitable.