•  El curs acadèmic 2020-2021 a la Comunitat Valenciana començarà el 7 de setembre i finalitzarà el 23 de juny de 2021 per a Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat

Davant la situació d'incertesa generada per la situació actual de la Covid-19 i per la insistència d'alguns mitjans de comunicació en la falta de planificació en algunes comunitats autònomes respecte a l'inici de curs, el regidor d’Educació de l'Ajuntament de Borriana, J. Ramon Monferrer, ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat a les famílies, "tots els centres escolars de Borriana estan preparats per a reobrir les seues portes a un nou curs de forma segura".

El regidor d'Educació ha manifestat la seua plena confiança en el treball i la capacitat dels equips directius dels centres educatius de Borriana, que han estat preparant a consciència els seus centres, d'acord amb els protocols d'actuació que s'han enviat des de la Conselleria d'Educació i la Conselleria de Sanitat.

Cada centre educatiu ha elaborat el seu Pla de Contingència d'acord amb les seues característiques (organització d'entrades i eixides, distribució de grups, espais i aules, menjadors, etc.), per fer front a la nova situació. Monferrer ha manifestat, "conec els centres, conec els plans de contingència en els quals hem col·laborat quan se'ns ha requerit, i puc assegurar que el treball i la tenacitat dels docents de Borriana no serà debades"

A més, el regidor d'Educació ha informat que el proper dilluns 31 d'agost tindrà lloc una reunió entre les pediatres dels centres de salut de la ciutat i els directors de les escoles, instituts i escoles infantils per coordinar el protocol propi, d'àmbit local , en cas que hi haja un alumne o adult amb símptomes de coronavirus. Una iniciativa que ha partit dels equips de pediatria de Borriana i que ha estat molt ben acollida per les direccions dels centres. J. Ramon Monferrer, que coordinarà la reunió, ha volgut manifestar la seua gratitud per aquesta iniciativa única -no coneixem cap altra localitat on faça- que hauria de generalitzar-se a tots els municipis.

Tots els centres han de garantir el major percentatge de presencialitat possible, el 100% en Infantil i Primària, d'acord amb les directrius del Ministeri d'Educació que s’han fet arribar als centres a través de la Conselleria d'Educació, tal com es va acordar el passat mes de juny en la reunió amb els representants d'Educació de les 17 comunitats autònomes de l’Estat espanyol. La possibilitat de classes no presencials estarà condicionada per l'evolució de la pandèmia, però no en les condicions actuals.

La Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, per la seua banda, seguint aquests acords ha invertit més de 207 milions extra a reorganitzar centres, comprar material sanitari i contractar més de 5.000 professors i 3.000 monitors de menjador, per a dur a terme una incorporació segura de l'alumnat a les aules.

Els centres educatius de Borriana, d'acord amb el calendari escolar establert per la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, iniciaran el nou curs el dilluns 7 de setembre i acabaran el 23 de juny, per als nivells d'Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat.

Educació i ús de mascaretes

Per evitar aglomeracions, les entrades dels menors als centres educatius es faran per diferents accessos, igual com les eixides i les estades als patis i a les zones esportives, i es faran en horaris escalonats, amb les mesures necessàries i la seguretat que reforçarà la Policia Local de Borriana.

L'ús de mascareta serà obligatori per a tot el professorat, excepte el dels grups estables de convivència (grups bombolla), aquells en què és impossible que no hi haja interacció i mantinde la distància. Per als alumnes fins a quart de Primària no serà "necessària", com tampoc per als majors, sempre que estiguen en els seus pupitres i respecten la distància de seguretat d'un metre i mig. Sí que en serà obligatori l’ús quan es moguen del seu lloc d'estudi i per desplaçar-se pel centre educatiu.