L'IES Llombai de Borriana ha implantat per al proper curs,2020-21, un nou Cicle de Formació Professional de grau mitjà d’Atenció a persones en situació de dependència, en resposta a l'increment de la demanda d'aquest perfil professional. Actualment, s’està sol·licitant tant en l'àmbit domiciliari i institucional, i la seua activitat se centra, principalment, en l’atenció, el servei i la cura directa de persones amb dependències.

A més, aquest cicle permetrà aprofundir i actualitzar la preparació de les persones en les noves tècniques, aptituds, competències i ferramentes que demana el mercat laboral en el sector professional sociosanitari.

La competència principal de les persones tècniques que finalitzen el cicle és la d'atendre les persones en situació de dependència, en l'àmbit domiciliari i institucional, amb l'objectiu de mantindre i millorar la seua qualitat de vida, amb la realització d’activitats assistencials, no sanitàries, psicosocials i de suport a la gestió domèstica, l’aplicació de mesures i normes de prevenció i seguretat i la derivació a altres serveis quan siga necessari.

Segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat, a Espanya hi ha 1,2 milions de persones dependents, de les quals, 381.508 es troben en llista d'espera per a poder ser ateses per un Tècnic en Atenció a Persones en Situació de Dependència.

El regidor d'Educació, Joan Ramon Monferrer, ha felicitat l'IES Llombai per la implantació d’aquest cicle perquè “és evident que estudiar aquesta titulació és una magnífica oportunitat per a trobar treball i, a més, ajudar persones amb qualsevol tipus de dependència, perquè estaran contínuament implicats en l'atenció, el servei i la cura directa de persones amb dependències”.

Entre les ocupacions que poden exercir les persones que realitzen els estudis d'aquest grau mitjà figuren, a més de cuidadora de persones en situació de dependència en diferents institucions i domicilis, la de cuidadora en centres d'atenció Psiquiàtrica i gerocultor o gerocultora.

Igualment treballs de governant i subgovernant de persones en situació de dependència en institucions, auxiliar responsable de planta de residències de majors i persones amb discapacitat, auxiliar d'ajuda a domicili, assistent d'atenció domiciliària, treballador o treballadora familiar, auxiliar d'educació especial, assistent personal i teleoperador o teleoperadora de teleassistència.

Dates d'admissió en FP

Monferrer ha recordat a les persones interessades que la presentació de sol·licituds telemàtiques d'admissió en Formació Professional es farà del 17 al 25 de juny. En el cas de l’FP Bàsica, les llistes provisionals es publicaran el 13 de juliol. Es podrà reclamar del 13 al 15 de juliol. Les llistes definitives es faran públiques el 27 de juliol i la matriculació serà del 22 al 28 de juliol.

Quant al grau mitjà, grau superior i els nous cursos d'especialització d'FP, les llistes provisionals es publicaran el 20 de juliol. Es podrà reclamar del 20 al 22 de juliol, les llistes definitives es faran públiques el 29 de juliol i la matriculació serà de l'1 al 9 de setembre.