El CMC La Mercè acull l'exposició que mostra el desenvolupament de l'experiència viscuda per professorat i alumnat durant l'últim any en la seua aposta per noves metodologies com el treball per projectes

 

L'alumnat de primer d'ESO de l'IES Jaume I de Borriana ha vist com, a partir d'aquesta mateixa vesprada, les principals conclusions i treballs que han realitzat després de l'experiència en la metodologia «Treballem amb Projectes», ja estan exposades perquè tota la ciutadania de Borriana puga visitar-les. Ha sigut el claustre del CMC La Mercè el que ha acollit la mostra dels diferents treballs realitzats per l'alumnat de primer d'ESO del Jaume I, als qui han volgut acompanyar tant l'alcaldessa de Borriana i regidora d'Educació, Maria Josep Safont, com les regidores de Participació, Maribel Martínez i la d'Igualtat, Maria Romero, també presents en l'acte d'inauguració.
En la mostra es pot comprovar el treball realitzat per l'alumnat a l'hora d'extraure conclusions respecte a la seua experiència treballant a base de projectes, la qual cosa es podia observar en cada panell i treball expositiu, en el qual s'explicava el procés iniciat amb una Activitat Motivadora, seguida de l'Explicació del Projecte, la Fase de Recerca i la primera parada i reflexió sobre el treball ja realitzat. Més tard es continua amb la Fase d'Elaboració del Projecte, posterior Presentació del Producte que s'haja elaborat i una Avaluació final de tot el procés. En el claustre de la Mercè es podien observar projectes sobre Egipte, un Parc Temàtic, Borriana, París i Londres, un Viatge pel Món Natural i un altre Interplanetari o els dedicats a l'Impacte del Big Ban o a la figura de Pitàgores. Però són solament una mostra ja que com explicava la directora del centre, Mari Carmen Usó «també es pot consultar i visualitzar la resta de treballs en format audiovisual en les pantalles que també formen part de l'exposició». En la inauguració, la mateixa Usó ha destacat «la importància de traure al carrer i que la ciutat conega el treball que hem realitzat des del setembre passat, quan vam començar a treballar amb projectes, sent un dels centres pioners a nivell valencià». Ha sigut l'alcaldessa i regidora d'Educació, Maria Josep Safont, qui ha volgut «agrair a alumnat i professorat tot el treball realitzat per a aquesta exposició, ja que veiem com els centres educatius de la ciutat, i en aquest cas l'IES Jaume I, participen de forma directa i amb molta implicació en la socialització i obertura dels centres al conjunt de la societat borrianenca». Al seu costat, la Cap de Servei d'Educació en la Direcció territorial, Maria José Palmer ha donat «l'enhorabona als i les alumnes per treballar conjuntament i esforçar-se per a experimentar i aprendre amb projectes i obtindre els grans resultats que avui podem veure en aquesta exposició». Finalment, la coordinadora de l'aplicació del treball a base de projectes en l'IES Jaume I, Rocío Montolio ha explicat que «després d'aquesta inauguració podem comprovar com els objectius de més autonomia, més responsabilitat, més capacitat d'expressió i de treball en equip són ja una realitat, i el fet que cada alumne i alumna participe en cadascun dels projectes fa que tots eixos valors siguen molt més ràpids i fàcils d'assimilar per part de l'alumnat». Dins de l'acte d'inauguració, han sigut els propis alumnes i alumnes els qui, seguidament, han explicat cadascun dels projectes i conclusions exposades, ja que com recordava el professorat present «ells i elles són els protagonistes i els qui han seguit tots els passos i estructura del treball per projectes, així que són els qui millor poden explicar la seua experiència i aprenentatge».