El regidor de Sanitat de l'Ajuntament de Borriana, Manel Navarro, ha volgut estar present aquesta mateixa setmana en l'inici d'una campanya més de control de presència de rosegadors en el clavegueram o les canalitzacions d'aigua de la ciutat. Així, aquesta mateixa setmana, diversos operaris de l'empresa adjudicatària del servei de proveïment d'aigua, FACSA, han començat una nova campanya de treballs de control i revisió de pous i embornals, a través de la col·locació de xicotets cimbells i paranys que en uns dies “ens mostraran com és la presència real de rosegadors en els punts en els quals se'ns havia traslladat la seua possible ubicació, ja que durant els treballs d'aixecament de trapes i revisió, no ens trobem amb cap rosegador”, tal com ha explicat Navarro.
Així, la primera fase ha servit per a la revisió de punts tan cèntrics en la ciutat de Borriana com El Pla o el carrer Sant Marc, “on ens havien comentat que podia haver-hi presència de rosegadors, encara que durant les mateixes revisions diverses veïnes ens van indicar que no havien vist gens durant les últimes jornades”, com comentava Navarro. Així, s'han instal·lat xicotets cimbells que permeten comprovar en un període d'entre una i dues setmanes si els rosegadors estan presents, ja que roseguen el producte que s'instal·la en cada pou o embornal i així es pot conèixer tant la presència o inexistència com la quantitat que puga haver-hi.
En l'informe remès per l'empresa en el qual es detalla cadascun dels treballs tant a nivell de desinsectació com de desratització realitzats durant l'any 2018, es pot comprovar que s'han dut a terme un total de dotze campanyes de revisió i comprovació de pous, la qual cosa ha suposat que s'obriren per a la seua comprovació més d'1.350 d'aquests pous i canalitzacions. A més, també s'assenyala que les tres últimes campanyes s'han realitzat tenint en compte els avisos realitzats, així que s'ha passat a revisar i col·locar cimbells en els següents carrers: Carrer Escorredor, Calle Sant Joan Bosco. Av. Constitució, Camí d’Onda, Calle Pere IV, Calle Goya, Carrer Garbí, Carrer Pere, Carrer Santa Cristina, Carrer Corts Valencianes cantó amb M.d. Dolors, Carrer Berlin, Carrer Brussel·les, Carrer Praga, Carrer Lisboa, Carrer Santa Cristina, Camí d’Onda, Carrer General Prim i Carrer Dublin, així com en el citat Pla i en la Carrer Sant Marc. Tal com ha resumit Navarro “malgrat que els avisos hagen sorgit en l'últim mes, portem tot l'any realitzant aqueixes revisions al costat de l'empresa adjudicatària, que hem reforçat en les últimes setmanes per a intentar atallar qualsevol tipus de proliferació de rosegadors, especialment quan el clima ha fet que pogueren reproduir-se amb major facilitat”.