Baraja sobre las fiestas de Burriana
  • El promotor i el dissenyador d'aquesta edició han presentat la seua iniciativa a l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont


Una singular baralla de naips rememora l'essència de la festa i devoció de Borriana i fa un repàs als principals festejos del municipi. El borrianenc d'adopció David Sivera, com a promotor, i el seu fill també David Sivera, com a dissenyador de l'edició, han presentat a l'alcaldessa, Maria Josep Safont, la particular iniciativa.

Segons han assenyalat els autors, es tracta d’un “record a l'essència de Borriana i una rememoració costumista de l'essència festera del nostre poble, en un moment en què per la pandèmia no s'han pogut celebrar”.

L'alcaldessa ha destacat la “singularitat i originalitat” del joc de naips, i els ha felicitat per “la qualitat del treball realitzat i el perfeccionament dels detalls plasmats de l'essència costumista”, a més, ha subratllat que suposa una manera “innovadora i diferent” de donar a conèixer “la tradició del nostre municipi“, i també una “forma insòlita i curiosa de divulgar i promocionar la nostra ciutat”.

Aquesta edició especial compta amb 48 naips, més un de presentació, i es basa en quatre festes tradicionals de Borriana, en què els quatre pals fan referència a la Misericòrdia, Setmana Santa, Sant Blai i les Falles de Sant Josep. També conté un recordatori a altres festes com les cercaviles i rotllos de Sant Antoni, les Creus de Maig, les fogueres de Sant Joan, el bou amb corda de Santa Bàrbara, o la fira de l’Eccehomo, entre d’altres.

L'embolcall de la baralla de cartó és una caixa de taronges, com a homenatge al producte més valorat i més identificatiu de Borriana, i el revers porta l'escut de la ciutat.

La baralla es pot aconseguir en la Paraeta de l’Escorredor o a través del WhatsApp 605423836.